Obowiazek zgloszenia dziecka w polskiej szkole |
Autor |
Wiadomość |
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 3:22 pm Obowiazek zgloszenia dziecka w polskiej szkole
|
|
|
mam pytanie.czy powinnam zglosic gdzies fakt wyjazdu zagranice.dziecko jest wlasnie w okresie ,,poborowym-szkolnym,,a dodam,ze posiada meldunek staly wlasnie w Polsce. |
|
|
|
|
waldzio435
Poczatkujacy magda
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 8 Skąd: tu i tam
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 3:55 pm
|
|
|
Musisz zgłosić że dziecko niebędzie uczęszczało do szkoły w miejscu zameldowania i jeżeli dziecko zapiszesz do szkoły w Holandii ,najlepiej od razu poproś dyrektora szkoły aby wystawił ci dokument potwierdzający przyjęcie dziecka i wyślij to do szkoły w polsce i po kłopocie,pozdrawiam. |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 3:59 pm
|
|
|
obojetnie do ktorej szkoly?w poblizu miejsca zamieszkania mamy trzy szkoly podstawowe.beda wiedziec co zrobic z tym potwierdzeniem? |
|
|
|
|
waldzio435
Poczatkujacy magda
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 26 Lip 2010 Posty: 8 Skąd: tu i tam
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 5:20 pm
|
|
|
w takim przypadku musisz się dowiedzieć do której szkoły podlega twoje dziecko,moje dzieci są zameldowane nadal w Polsce i musiałam zgłosić do szkoły gdzie powinien chodzic syn że jesteśmy za granicą i wysłałam im dokument ze szkoły do której obecnie uczęszcza potwierdzający jego przyjęcie i to wszystko,tak samo będę musiała zrobić w przypadku córeczki. |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 7:22 pm
|
|
|
A nie wystarczy w wydziale meldunkowym się wymeldować i jako powód wpisać "przeprowadzka na stałe do Holandii"? Ja tak zrobiłam jak wyprowadzaliśmy się do Niemiec, z tym że córka była mała, ale nikt jej w Polsce do szkoły nie ściga... to samo zrobiliśmy w Niemczech, plus zgłoszenie do szkoły bo była już zameldowana (wyprowadzaliśmy się w wakacje przed podjęciem obowiązku szkolnego) i nie mamy z tego tytułu żadnych problemów. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 9:49 pm
|
|
|
super,dziekuje za pomoc.jutro zaczynam zalatwiac formalnosci i szkole.pozdrawiam |
|
|
|
|
|