kolejna wzmianka o ostblokkers... |
Autor |
Wiadomość |
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 11:31 am Re: kolejna wzmianka o ostblokkers...
|
|
|
guust napisał/a: | http://www.nu.nl/politiek/2437056/pvv-wil-werkloze-polen-land.html
[ Dodano: Sro Lut 02, 2011 10:12 am ]
dodam tylko, ze moze by tak wyslac pare e-maili do niego, ze sobie nie życzymy takich wypowiedzi....
http://www.tweedekamer.nl...louis/index.jsp |
Mogę zapytać co w takim e-mail'u chcesz napisać? Ze obraza wszystkich Polaków mieszkających tu w NL?
i kto ma pisać ten e-mail skoro większość tutaj na forum oblała naukę języka bo i tak "są tylko na parę miesięcy"... |
_________________ don't hate me because you ain't me |
|
|
|
|
Winter
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 11:40 am
|
|
|
Olejcie to, jak im nie pasuje to możemy wszyscy wyjechać natychmiast, zobaczymy, jak sobie gospodarka Holandii poradzi w takiej sytuacji, coś mi się wydaje, że szykowałby się kolejny odbiorca kredytów dla bankrutów z EBC.
Boli mnie jedynie, że w tej samej linijce wypisują "Polen, Roemenen en Bulgaren". Jesteśmy całkiem inni, inna kultura i religia. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 12:05 pm
|
|
|
AdG napisał/a: | Mogę zapytać co w takim e-mail'u chcesz napisać? Ze obraza wszystkich Polaków mieszkających tu w NL? |
dokladnie tak, i powiem wiecej napisze takiego e-maila, bo to jest wlasnie reagowanie w naszych sprawach... dlatego tu pracuje, place podatki (nie mam zadnych odpisow) i w przypadku straty pracy chca mnie deportowac z powodu obywatelstwa???
AdG napisał/a: | większość tutaj na forum oblała naukę języka bo i tak "są tylko na parę miesięcy"... |
to niech pisza Ci co sa na stale tutaj.... jak np Ty...
Winter,
NL bez nas sobie poradzi, przyjada inne nacje - od wiekow w holandii bylo to praktykowane! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 12:16 pm
|
|
|
guust,
Cytat: | to niech pisza Ci co sa na stale tutaj.... jak np Ty... |
ciekawe podejscie ... innymi chcesz sie wyslugiwac ?
nie wierz we wszystko co pisza w gazetach
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 12:27 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | guust,
Cytat:
to niech pisza Ci co sa na stale tutaj.... jak np Ty...
ciekawe podejscie ... innymi chcesz sie wyslugiwac ? |
patrz wyzej:
Wysłany: Dzisiaj 12:05
"dokladnie tak, i powiem wiecej napisze takiego e-maila, bo to jest wlasnie reagowanie w naszych sprawach... "
to po co reagujesz na forum....? po co sie wypowiadasz w innych watkach jaka to zla opinia i czarny marketing jest dla robiony dla polakow....?? wlasnie nalezy reagowac na tego typu wypowiedzi... to jest takie... holenderskie! walczyc o swoje prawa
jak chcecie to siedzcie dalej i narzekajcie! |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 2:31 pm
|
|
|
I co w tym dziwnego PVV jest znana z tego typu pogladow, Holandia to nie przytulek dla bezrobotnych i bezdomnych przybyszow ze wschodniej biedy. Maja po dziurki w nosie obecnosc leniwych Marokanow , kryminalistow z Antyli czy analfabetow z Afryki.
Logiczne i praktyczne myslenie_ pracujesz , placisz podatki jestes ok, nie pracujesz nie masz srodkow do zycia to wracasz do siebie
Proste ,mniej wydatkow socjalnych, wiecej oszczednosci , mniej wschodniej patologii.
Holendrzy wyciagaja wnioski z blednych decyzji w przeszlosci i wcale mnie to nie dziwi.
Z punktu widzenia przecietnego Holendra , prosty wydawaloby sie sposob na pozbycie sie glosnych i agresywnych smakoszy tanich gatunkow win i piwa spod osiedlowego sklepu, czy mistrzow kierownicy majacych za nic ograniczenia predkosci i placenie wegenbelasting.
Poki co to populistyczny belkot, jezeli jednak zostalby wdrozony w zycie , ucieszylby pewnie nie tylko samych Holendrow ale i wielu.......naszych rodakow, czy moze sie myle??
Nie sadze |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 2:44 pm
|
|
|
Athlon napisał/a: | Poki co to populistyczny belkot, jezeli jednak zostalby wdrozony w zycie , ucieszylby pewnie nie tylko samych Holendrow ale i wielu.......naszych rodakow, czy moze sie myle?? |
hitler tez cieszyl sie wielkim poparciem w latach 30tych, wlasnie z tych samych powodow... niebeda zydzi zabierac nam miejsc pracy (czy tez obcokrajowcy) itd itp....
to co oni chca zrobic jest nie fair, bo to jest dyskryminacja! powinni ukrucic socjale ale dla wszystkich.... nie tylko dla tych co nei maja paszportu...
chcieli unie, to maja, tak jak ich banki (ING), stacje benzynowe (Shell), spozywka i chemia (unilever) transferuje zyski z oostblok to NL tak Ci emigranci ciagna spowrotem... hehe |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 4:47 pm
|
|
|
Cytat: | dodam tylko, ze moze by tak wyslac pare e-maili do niego, ze sobie nie zyczymy takich wypowiedzi.... |
przeczytaj co napisales ,dlatego miedzy innymi sie wypowiedzialam
mow za siebie ....
ps
jeszcze niedawno pisales w jednym ze swoich postow
'' oni sa u siebie ....wiec po co te nerwy ?'' |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lut 02, 2011 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 5:24 pm
|
|
|
Athlon napisał/a: | I co w tym dziwnego PVV jest znana z tego typu pogladow, Holandia to nie przytulek dla bezrobotnych i bezdomnych przybyszow ze wschodniej biedy. Maja po dziurki w nosie obecnosc leniwych Marokanow , kryminalistow z Antyli czy analfabetow z Afryki. |
Polacy są tu jednak na innych zasadach niż ludzie spoza Europy. Oni otworzyli dla nas rynek pracy, a my dla nich olbrzymi rynek zbytu (38mln konsumentów, konkurencja jeszcze nie ustabilizowana, więc każdy może ugryźć coś dla siebie, stąd m.in. duża wielorodność dostawców internetu w Polsce, wiele marek na półkach, bo brak dominanta). Chcą się pozbywać Polaków z Holandii? To niech zabierają ING, Quinny, Heinekena, UPC, Shella, Philipsa i inne swoje koncerny z Polski lub zaczną płacić cło. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 5:29 pm
|
|
|
jso,
Cytat: | Chcą się pozbywać Polaków z Holandii? To niech zabierają ING, Quinny, Heinekena, UPC, Shella, Philipsa i inne swoje koncerny z Polski lub zaczną płacić cło. |
wyobrazasz to sobie ? bo ja jakos nie moge, a kto w tych koncernach jest zatrudniony ...?
chcesz podniesc stope bezrobocia w tym naszym ( biednym , z/lupionym) kraju ? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lut 02, 2011 5:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 5:40 pm
|
|
|
O bezrobocie się nie obawiam, bo gdyby taki Heineken stracił trochę rynku, to tę część zaraz wypełni jakiś Carlsberg, Kompania Piwowarska lub może przedsiębiorczy Polak. Nikt nie zostawi pustej niszy. Gdyby przestano rozlewać w Polsce Heinekena to konsumpcja piwa w Polsce wcale by się nie obniżyła o ten wolumen. W związku z rozrostem innych firm otwierają się u nich stanowiska pracy dla tych wcześniej zwolnionych. Jedynie byśmy tracili, gdyby wypychać firmę dostarczającą produkt unikalny, opatentowany lub z wielką przepaścią technologiczną. Ale z tych co wymieniłem wszystkie mają w Polsce dużą konkurencję. Zresztą żadna by się nie wycofała, bo przecież mieliśmy te marki u siebie jeszcze przed UE, tylko wtedy ich operowanie w Polsce wiązało się z wyższymi kosztami dla tych firm (i większymi wpływami do budżetu).
To jest jednak teoretyzowanie, bo wiadomo, że ani my nie możemy zamknąć rynku, ani oni nie będą nikogo deportować, a ten populista z PVV robi sobie kampanię kosztem naszej już i tak zszarganej reputacji. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 5:53 pm
|
|
|
Cytat: | To jest jednak teoretyzowanie, bo wiadomo, że ani my nie możemy zamknąć rynku, ani oni nie będą nikogo deportować, a ten populista z PVV robi sobie kampanię kosztem naszej już i tak zszarganej reputacji |
trafiles w sedno, mysle podobnie |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 6:01 pm Re: kolejna wzmianka o ostblokkers...
|
|
|
guust napisał/a: | http://www.nu.nl/politiek/2437056/pvv-wil-werkloze-polen-land.html
[ Dodano: Sro Lut 02, 2011 10:12 am ]
dodam tylko, ze moze by tak wyslac pare e-maili do niego, ze sobie nie zyczymy takich wypowiedzi....
http://www.tweedekamer.nl...louis/index.jsp |
Wysylanie maili do tego oszoloma mija sie z celem. |
Ostatnio zmieniony przez Gryzomir Śro Lut 02, 2011 6:24 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 12:52 pm
|
|
|
uderz w stol a nozyce sie odezwa-
ja osobiscie nie uwazam zeby mnie tyczyla ta wypowiedz- on pisze-- mowi o bezrobotnych, naduzywajacych alkoholu, ocierajacych sie o prawo itp..... --- wedlug mnie wielu Polakow to nie tyczy- ktos kto tu normalnie zyje i przystosowal sie do realiow tutaj nie ma czego sie obawiac , a nawet jezeli takowy stracilby prace- to pracujac tutaj , odprowadzajac wszystkie podatki nalezy sie zasilek dla bezrobotnych.... i to wcale nie jest powod by kogos wyrzucac... i przypuszczam ze nie o takie osoby mu chodzi, a jedynie ma na mysli tych , ktorzy wlocza sie po ulicach, zebraja na piwko pod sklepem a do pracy moze i czasem chodza ale tylko po to by zaraz z niej wyleciec bo jak nie wyrzucic pracownika ktory przychodzi pod wplywem alkoholu....
szczerze sama jestem za usunieciem takich typkow , ktorzy przyjechali tu pobawic sie, pokombinowac, i zepsuc to na co wielu z nas pracuje.
ale mi sie teraz dostanie |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
|