Przesunięty przez: Gochna H Śro Lut 02, 2011 4:50 pm |
Informatyk/Grafik |
Autor |
Wiadomość |
adus_lca
Poczatkujacy adus_lca
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 12:52 pm Informatyk/Grafik
|
|
|
Witam wszystkich.
Zastanawiam się nad wyjazdem za granice tzn. gdybam jak by to było i czy tak jak napisałem w temacie Informatyk/Grafik miałbym dobry start w NL. Obecnie pracuje w PL prowadzę też własny biznes (zlecenia prywatne) mam już doświadczenie ale jakoś nic mnie nie cieszy a w ręcz przeciwnie drażni mnie tematyka OFE, Smoleńska i inne.
Czy ktoś z was ma tą profesje co ja i jak wygląda rynek pracy w tej branży w praktyce. Ukończyłem polibude specialiację sieci i bazy danych obecnie zajmuje się XHTML, CSS, PHP, JavaScript oraz pracuje z Photoshopie i Corelu (moja pasja). Jak wygląda zapotrzebowanie w NL na projektantów stron www (koderów) oraz grafików komputerowych?
Czekam na wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez adus_lca Śro Lut 02, 2011 12:53 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 8:00 pm
|
|
|
Jest holenderska firma, ktora szuka osob z takim doswiadczeniem jak ty, z tym, ze oni maja swoja siedzibe i w NL i w PL, firma nazywa sie GoYello. Z tego co patrzylam przed chwila to na ta chwile maja propozycje tylko dla osob w PL, ale pojawiaja sie tam tez oferty dla osob do pracy w NL.
Jesli ogolnie chodzi o rynek pracy IT to zapotrzebowanie jest spore. Z tym, ze konkurencja tez jest spora i moze chwile potrwac zanim znajdziesz 'prace marzen' |
|
|
|
|
|