NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Czw Lut 03, 2011 3:57 pm
ROZLICZENIE PODATKU ZA 2009 -
Autor Wiadomość
pijawka87 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 03, 2011 11:47 am   ROZLICZENIE PODATKU ZA 2009 -

Witam

Mam takie pytanie. Na początku roku 2010 rozliczyłem się przez Polskie biuro ( Axell ) z podatku za rok 2009. W formularzu podąłem konto polskie walutowe, które jednak mi przepadło w późniejszym terminie.
Otrzymałem 2 listy z Belastingu - pierwszy z kwotą, która mi się należy do zwrotu, a drugi list z kwotą = 0 ( rozmliczam się co roku i takie listy dostawałem ).
Jednak do tej pory nie otrzymałem żadnej informacji, że mam nieaktualne konto czy cos takiego ( ani kasy ani zadnej informacji )
W styczniu 2011 poprzez Axlla wysłałem informacje do Belastingu ze zmienilem konto.

PROSZE O JAKIES INFO CZEGO MOGE SIE SPODZIEWAC? Czy urzad skarbowy z Holandi nie powinien przysłać mi pisma że im się nie zgadza konto?

Bardzo proszę o pomoc ( mogę podesłać te 2 pisma, które otrzymałem )
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lut 03, 2011 9:39 pm, w całości zmieniany 1 raz  

zzielono 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 03, 2011 3:12 pm   

nie jestem ekspertem w tych sprawach ale moze pomoge bo sama wiekszosc spraw z Belastingiem zalatwiam...
pamietam ze przy tlumaczeniu ktoregos z listow byla wzmianka o tym ze w razie podania blednego nr konta, Belasting nie wysle ponownie pieniazkow na inne konto.. takze mysle ze to rozliczenie z 2009 przepadlo.
pamietam tez ze przy pierwszym rozliczaniu sie dostalam taki list do wypelnienia, i gdzie wlasnie na drugiej stronie mozna podac polskie konto walutowe, i byla tam taka opcja do zaznaczenia zeby Belasting uzywal tego konta do przyszlych zwrotow z podatku itp... jesli to zostalo zanaczone, Belasting ma w bazie przy Twoim nr BSN taki nr konta, i dopoki tego nie zmienisz oni beda Ci wysylac zwroty na to konto.. !!!dodam ze nie jestem pewna czy to tez dotyczy polskich kont, bo ja mialam holenderskie konto!!!

moglabym zobaczyc na te pisma ktore dostales, jesli chcesz podeslij mi na maila: [email protected] wtedy bede mogla cos wiecej napisac:)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 3:56 pm   

http://forum.niedziela.nl...6973e5a02eb81c3

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi