NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwrot podatku za rok 2009- pytania, odpowiedzi, opinie.
Autor Wiadomość
agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 8:13 pm   

Gohna koledze chodziło pewnie o to, że będzie płacić za zlecenie komuś rozliczenia dochodów za dany rok.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Gru 30, 2010 8:22 pm   

Illumini napisał/a:
zle sie wyrazilem, czy bede musial placic za kazdy jaaropgave osobno czy to zsumuja jako jedno?
Nie płacisz osobno,oba jaaropgave się sumuje i masz jedno zeznanie roczne bez względu na ilość pracodawców w danym roku.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 8:26 pm   

agastepa13,
no to teraz juz wiem ...

napisalam tu
Cytat:
Illumini,

do rozliczenia sie z podatku jak wiesz potrzebny jest jaaropgave
z kazdej firmy w ktorej pracowales, otrzymasz takie rozliczenie
zliczysz wszystko razem

pozdrawiam :033:

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Gru 30, 2010 8:27 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Illumini 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Gru 30, 2010 9:27 pm   

dziekuje Wam bardzo :039:

Danny82 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 12:54 pm   Zwrot podatku za rok 2009- pytania, odpowiedzi, opinie.

Witam wszystkich, mam takie pytanko mianowicie w 2009 roku pracowałem od lutego w holandii, w styczniu nie pracowałem nigdzie i nie byłem zameldowany w holandii. Teraz pytanie jaki formularz muszę wypełnić żeby rozliczyć się z podatku? Dodam jeszcze, że balasting przysłał mi formularz M, czy to właśnie ten formularz jest prawidłowy?
I jeszcze jedna sprawa, ten formularz ma chyba ze 40 stron, czy to wszystko trzeba wypełniać?? Mój holenderski jest hmm, powiedzmy że dość podstawowy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników, forumowiczów i czytelników:)

sylwia_lelystad 
Gaduła nad gadułami :-)
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 3:57 pm   

Jesli caly rok nie byles zameldowany w nl to mozesz sie rozliczyc przez program na internecie. M-formularz to dosyc trudna sprawa, jesli wiesz na 100% ze byles caly rok zameldowany w pl, to nie musisz go wypelniac - zrob przez ten program.

M formularz jest dla osob ktore byly choc krotki czas zameldowane w Holandii.

:039:

Danny82 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 4:20 pm   Zwrot podatku za rok 2009- pytania, odpowiedzi, opinie.

Czyli jednak dla mnie jest ten formularz, bo byłem zameldowany w holandii od września 2009.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 4:22 pm   

Tak wtedy sie zgadza. Do niego na pewno dostales ksiazke - toelichting, ktora mi Ci pomoc go wypelnic.

Szczerze ? Jesli nie znasz jezyka zlec lepiej rozliczenie jakiejs firmie....

rafikson1 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 11:46 am   wkoncu

po niezliczonych ilosciach telefonow do belastingu i do firmy ktora mnie rozliczala wkoncu otrzymalem moj zwrot z podatku za 2008 i 2009r rozliczalem sie w lutym 2010 a zwrot otrzymalem w marcu 2011 nareszcie moge odetchnac bo szczerze bardzo mnie meczyly uzasadnienia ze belasting ma moj zly adres a to zly numer sofi a to zly numer konta

valgir 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 1:48 pm   

Witam.

W czerwcu 2010 zlozylem rozliczenie przez biuro za 2009. Mam do zwrotu jakies 1200 euro. Dostalem informacje, ze najpierw przyjdzie zielona koperta, potem niebieska i bedzie zwrot.
Dostalem zielona koperte jakos w pazdzierniku 2010 i od tamtej pory cisza. Dzwonilem do biura, kazali czekac, ale mija juz prawie rok i zaczynam sie niepokoic.

Czy to normalne zeby tak dlugo czekac na zwrot? Teorytycznie mozna czekac i 3 lata, ale nikt z moich znajomych nigdy tak dlugo (prawie rok) nie czekal na swoj zwrot.

Czy jest sens dzwonic do bellastingu z zapytaniem o status sprawy, czy takie informacje sa udzielane?

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 7:07 pm   

valgir napisał/a:
Witam.

W czerwcu 2010 zlozylem rozliczenie przez biuro za 2009. Mam do zwrotu jakies 1200 euro. Dostalem informacje, ze najpierw przyjdzie zielona koperta, potem niebieska i bedzie zwrot.
Dostalem zielona koperte jakos w pazdzierniku 2010 i od tamtej pory cisza. Dzwonilem do biura, kazali czekac, ale mija juz prawie rok i zaczynam sie niepokoic.

Czy to normalne zeby tak dlugo czekac na zwrot? Teorytycznie mozna czekac i 3 lata, ale nikt z moich znajomych nigdy tak dlugo (prawie rok) nie czekal na swoj zwrot.

Czy jest sens dzwonic do bellastingu z zapytaniem o status sprawy, czy takie informacje sa udzielane?

Za zapytanie się o status załatwienia sprawy jeszcze nikt po głowie nie dostał. Nie czekaj tylko łap za telefon i dzwoń do Belastingu. :039:

valgir 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 10:20 pm   

Uploaded with ImageShack.us

To bylo jedyne pismo jakie dostalem w tej sprawie, czy dobrze rozumuje ze to jest jakas prosba o zlozenie wniosku o elektorniczny podpis?

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 10:22 pm   

Zlozyles ten wniosek ale formularz nie byl dokonca wypelniony wiec niestety nie mogli go przyjac,wiec musisz dokladnie wypelnic i wyslac jeszcze raz - nie zapomnij sie podpisac.

majaw 
Poczatkujacy
majaw

Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 8:46 pm   oszusci!!!!!

post w calosci edytowany

jeden taki post umiescilas juz na forum
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 22, 2011 9:35 pm, w całości zmieniany 1 raz  

pabloo66 
Poczatkujacy
pabloo66

Wysłany: Pią Maj 06, 2011 2:52 pm   Zwrot podatku z 2009 r.

Witam. W 2009 roku pracowałem w Holandii przez okres 5 miesięcy. Jakiś tydzień dostałem pismo z holenderskiego urzędu podatkowego na którym widnieją jakieś kwoty i "wskazówki" co mam zrobić dalej, lecz jestem kompletnie zielony z tego języka. :021: Dowiedziałem się tyle, że muszę wejść na ich stronę i pobrać jakiś program, ale nie wiem jak z niego korzystać.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez pabloo66 Pią Maj 06, 2011 2:53 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu