czy ktos potrafi ustawiać anteny sat.:)???ważne :) |
Autor |
Wiadomość |
anetka
Poczatkujacy anetka
Wiek: 43 Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 5 Skąd: Barendrecht
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 8:07 pm czy ktos potrafi ustawiać anteny sat.:)???ważne :)
|
|
|
Witam forumowiczow,w końcu odważyłam sie zapisac i odezwac z pierwsyzm postem - w interesie i potrzebie kieruje pytanie do osob ktore moze sa w temacie i znaja lub samodzielnie potrafia zlapac sygnal na antenach satelitarnych,zakupilsmy zestaw do ogladania telewizji n...i mimo kilku godzin spedzonych na dachu z mozolnym obkrecanie mm po mm anteny nie potraimy tego dokonac.dlatego zwracam sie z serdeczna prosba jesli ktos z Was potrafi pomoc.
Pozdrawiam serdecznie z Barendrecht |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 82 Skąd: Barendrecht/Wroclaw
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 8:58 pm antena sat
|
|
|
hejka, niestety nie moge pomóc osobiscie, ale jedna rada : próbujcie ustawic kierunek podobnie jak na innych budynkach. Na pewno jest to tuner cyfrowy (skoro "n"), musicie wiedziec ze wskazuje on sygnal z pewnym opóźnieniem, wiec trzeba wziąć na to poprawke i po każdym ruchu odczekac 2-3s. Gdybyscie mieli możliwość skądś pozyczyc stary tuner analogowy to mozna za jego pomoca duzo łatwiej ustawić antene "wzgrubnie" a dopiero potem dostroic dokładniej...
Pozdr |
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
|
|
|
|
anetka
Poczatkujacy anetka
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 9:06 pm
|
|
|
dzięki za info... tylko ze kompas i katomierz zostaly uzyte i co ...wciaz to samo,sygnal na 87 % i nic dalej...mimo wszytsko szukamy kogos do pomocy najlepiej pana fachowca,co sie po dachu nie boi chodzic |
|
|
|
|
anetka
Poczatkujacy anetka
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 9:07 pm
|
|
|
i pozdrawiam oczywiscie |
|
|
|
|
hanys
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 9:23 pm
|
|
|
Cytat: | hejka, niestety nie moge pomóc osobiscie, ale jedna rada : próbujcie ustawic kierunek podobnie jak na innych budynkach. |
Nie zawsze. Turki mają anteny obrócone w innym kierunku.
Ps. anetka poszukaj na forum. Ktoś tu się kiedyś ogłaszał że ustawia anteny |
_________________ "Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem |
|
|
|
|
pawel1979
Mega gaduła
|
|
|
|
|
anetka
Poczatkujacy anetka
|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 8:37 pm
|
|
|
bardzo dziękuję za te namiary,oszczedziłes mi szukania mam nadzieje ze jeszcze adresy aktualne beda i dzieki wielki raz jeszcze,pozdrawiam i milego weekendu wszystkim zycze |
|
|
|
|
robkar1889
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 3:23 pm monter anten satelitarnych
|
|
|
witam jeskli nadal masz problem z antena sat dzwon 0619339421 pozdrawiam monter rotterdam |
|
|
|
|
motilek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 9:46 am
|
|
|
a mi sie udalo samemu ustawic antene na balkonie na parterze, mimo ze naprzeciwko mam dosyc szeroki blok. Nie powiem - w Polsce duzo latwiej sie ustawia polsat niz tutaj. Meczyle sie kilka godzinek, ale za przyklad posluzyly mi anteny na innych budynkach. Nie uzywalem zadnych katownikow i kompanow - wszystko na czuja - i udalo sie |
|
|
|
|
|