NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadek Roberta Kubicy :(
Autor Wiadomość
Aleksandra_ 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 7:23 pm   Wypadek Roberta Kubicy :(

http://f1.wp.pl/kat,48594...,wiadomosc.html

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 7:25 pm   

No wielka szkoda Roberta, chyba w tym roku już nie pojedzie w F1. Szkoda bo wielu Holendrów u mnie w pracy się tym sportem interesuje i jest to temat do wspólnych pogadanek (szczególnie zazdrości Holendrów). Natomiast jak ukazał się w niedzielę artykuł w NU.nl to komentarze Holendrów (niektórych) poza wszelkimi normami.

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 8:41 pm   

Byłem tam na miejscu około 700 metrów dalej ,Roberta nie doczekalem... Kuba pilot Roberta to moj dobry kumpel info nt. Roberta mam na bierzaco. Teraz kiedy info jest już lepsze zaczęła Łycha pomagać , wcześniej nie dawała rady.
Co do komentarzy Holendrów to na polskich portalach nie było lepiej .Szlag mnie trafia jak czytam niektóre komentarze zawistnych, niewyrozumiałych, bez żadnych oznak skruchy osób na YT, niektórych forach itd. Nie powiem, że Polska to głupi naród bo bym większość obraził, ale część społeczeństwa nie potrafi się zachować ani okazać kultury choć sytuacja tego wymaga.Dodatkowo teksty na onet lub wp żenada
O profesjonalizmie ,,naszych mediów" świadczy ,,ożywienie" Janusza Kuliga, masakra co to dziennikarzyny robią

http://img130.imageshack..../beztytuluf.png

... już nie mogę słuchać wypowiedzi "redaktorów" szukających sensacji, dopytujących czym się różni Renault S1600 od Skody S2000, "jakie są przyczyny wypadku", dlaczego kierowca F1 startował w rajdach... Do tego dochodzą wypowiedzi "ekspertów", którzy mają parcie na szkło i korzystają z tego, że przeciętni zjadacze chleba, oglądający F1 na przemian ze skokami narciarskimi chce słuchać ich populistycznych wypowiedzi. Myślę, że takie wałkowanie tematu w mainstream'owych mediach niczemu dobremu nie służy. Tak jak po nie udanym ladowaniu w smoleńsku każdy stał się ekspertem od katastrof lotniczych, tak teraz wszyscy posiadają ogromną wiedzę na temat "bezpieczeństwa na rajdach"...
by evo7 rs

zawor___
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 9:12 pm   

Strasznie żal mi Roberta. Domyślam się że poza olbrzymim (jak sądzę) bólem fizycznym psychika ucierpiała również w dużym stopniu.
Telewizji, a w zasadzie programów informacyjnych typu tvn nie oglądam wcale, więc ten cały chłam i paplanina "ekspertów" na całe szczęście do mnie nie dociera. Natomiast:
Ibi12 napisał/a:
dlaczego kierowca F1 startował w rajdach...

To pytanie jest jak najbardziej zasadne. Byle piłkarzynom w kontraktach zabrania się właściwie wszystkiego, co "ekstremalne", a kierowca F1 (jakby nie patrzeć królowej sportów motorowych) pozwala się ryzykować zdrowie w niebezpiecznych aczkolwiek ciekawych rajdach WRC?

Tak czy inaczej chłopak wydaje się silny psychicznie więc wierzę w to, że wróci do zdrowia.
Czy wróci do sportu? Tego chyba nie wie jeszcze nikt.

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 9:30 pm   

zawor___ napisał/a:
. Natomiast:
Ibi12 napisał/a:
dlaczego kierowca F1 startował w rajdach...

To pytanie jest jak najbardziej zasadne. Byle piłkarzynom w kontraktach zabrania się właściwie wszystkiego, co "ekstremalne", a kierowca F1 (jakby nie patrzeć królowej sportów motorowych) pozwala się ryzykować zdrowie w niebezpiecznych aczkolwiek ciekawych rajdach WRC?
.

Masz jakaś pasje? Chciałbyś zeby Ci jej ktoś zabronił?Wiekszośc zespołów w F1 ma takie klauzule ze zabrania jazdy na motorze czy wlasnie startów w rajdach .Jednak zespol Roberta takiego zapisu nie ma, chyba własnie przez to ze rozumieja pasje Roberta do rajdów samochodowych
by evo7 rs

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 10:25 pm   

Pasja pasja ale dla mnie to najzwyklejsza w swiecie AMATORSZCZYZNA , brak rprofesjonalizmu i szacunku dla inwestorow , pracodawcow i sponsorow, wkladajacych grube miliony.
Jakos nie widzialem ostatnio Hamiltona czy Vettela by uganial sie czeskim maluchem po zadupiach Italii.
Polak oczywiscie wie najlepiej i nikt mu niczego nie bedzie zabranial....bo jest najmadrzejszy.
Jeden pewien nasz rodak tez tak myslal nakazujac by Tupolew jak najszybciej wyladowal.
Robertowi zycze szybkiego powrotu do zdrowia i .....wyciagniecia z tego zdarzenia sensownych wnioskow na przyszlosc.

guust 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 10:38 pm   

Ibi12 napisał/a:
http://img130.imageshack..../beztytuluf.png

a mi sie najbardziej podoba pudelek w pasku szybkiego dostepu :)

co do roberta, to sie nie dziwie ze jezdzil w roznych rajdach - wlasnie po tym poznaje sie profesjonaliste, bo jazda to jest jazda, pewne odruchy sie trenuje, itd itp. kazdy kto jezdzi na rowerze (czy to mtb, down-hill, na kolazowce czy po parku) wie o czym mowie...

to jest pasja! jak by nia nie byla, to by nigdy nie jezdzil na takim poziomie, jak kazdy w nich i wiekszosc z nich bierze udzial w takich 'atrakcjach'....

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 10:49 pm   

Athlon napisał/a:
Pasja pasja ale dla mnie to najzwyklejsza w swiecie AMATORSZCZYZNA , brak rprofesjonalizmu i szacunku dla inwestorow , pracodawcow i sponsorow, wkladajacych grube miliony..

jak juz pisałem jest umowa ktora zezwala na starty RK w rajdach ktora podpisali zarówno sponsor,pracodawca itd gdzie tu AMATORSZCZYZNA ??
Athlon napisał/a:
Jakos nie widzialem ostatnio Hamiltona czy Vettela by uganial sie czeskim maluchem po zadupiach Italii.

to jest roznica miedzy człowiekiem ktory robi to co kocha a człowiekiem ktory robi to co mu daje kase.Dodam tylko ze jakoś po Webberze nikt nie jeździł jak się uszkodził na rowerze.
Athlon napisał/a:
Polak oczywiscie wie najlepiej i nikt mu niczego nie bedzie zabranial....bo jest najmadrzejszy..

no tak oczywiście sam o Sobie piszesz bo wiesz napewno że:
Athlon napisał/a:
Jeden pewien nasz rodak tez tak myslal nakazujac by Tupolew jak najszybciej wyladowal

http://f1.autoklub.pl/new...yl-kubica,34339
by evo7 rs
Ostatnio zmieniony przez Ibi12 Wto Lut 08, 2011 11:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Wto Lut 08, 2011 11:24 pm   

Ibi12 napisał/a:
to jest roznica miedzy człowiekiem ktory robi to co kocha a człowiekiem ktory robi to co mu daje kase

Dokladnie jest tak jak napisales, zakochany w tym co robi zapaleniec, bedzie mogl sobie popatrzec przegryzajac chipsy i popijajac zimna cole w niedzielne popoludnie, jak
prawdziwy profesjonalista robi to co daje mu kase.
Spogladajac co jakis czas na swoj opatrunek gipsowy i zadajac sobie pytanie ....
co ja robie tu , co ja tutaj robie?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lut 09, 2011 12:47 am   

Athlon napisał/a:
Pasja pasja ale dla mnie to najzwyklejsza w swiecie AMATORSZCZYZNA , brak rprofesjonalizmu i szacunku dla inwestorow , pracodawcow i sponsorow, wkladajacych grube miliony.

Nie nie nie wierze własnym oczom ...

Chłopie Ty chyba śmigasz na jakimś KONKRETNYM towarze - Nie jesteś godzien Robertowi butów zawiązać a co dopiero pisać o amatorszczyznie ...

Poczytaj sobie ile $$$ wpakowali w Kubice jego rodzice za czasów kiedy ŻADEN inwestor o nim nie słyszał ...

Facet sam sie wypromował od zawodów w gokartach az po F1 ...

Wiec moim zdaniem jak chce smigać dla rozrywki w rajdach to niech śmiga tylko niech uważa na swoje zdrowie ...

[ Dodano: Sro Lut 09, 2011 12:59 am ]
A co do inwestorów to są po to aby kase ładowali ale oczywiście nie robią tego za free a jeszcze na tym zarabiają konkretne pieniądze...

W obecnych czasach BIZNES to BIZNES i teraz pewnie będą co niektórzy płakać i mówić jaki to KUBICA "nie dobry" bo będzie potrzebował czasu aby dojść do Siebie a w tym czasie Inwestorki będą tracić siano bo ich produkt marketingowy nie będzie przynosić zysków... :091:

I jeszcze jedno pytanie KIM TY JESTEŚ HOLENDREM że tak podkreślasz słowo POLACY czy po prostu sam lubisz na siebie "pojechać " czasem .... :082:

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Śro Lut 09, 2011 6:00 pm   

Wielka legenda Formuly1 Jackie Stewart uwaza, ze decyzja Roberta jak i zarzadzajacych teamem Lotus Renault byla posunieciem zdecydowanie nierozwaznym, wyscigi Formuly1 to wielki biznes i swoich interesow nalezy dogladac i dbac o nie , zapobiegajac najmniejszemu ryzyku.
Decyzja o zgodzie na starty Roberta w innych wyscigach , zwlaszcza przed nowym sezonem byla bardz, bardzo lekkomyslna...tyle Sir Jackie Stewart,
moge tylko dodac , iz w zupelnosci podzielam zdanie wielkiej legendy .

Benny- nie licz na polemike w tym temacie, sorry ale nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji....byc moze jeszcze nie.
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony przez Athlon Śro Lut 09, 2011 6:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Lut 09, 2011 8:05 pm   

Tak czy inaczej szkoda że przez pewien czas nie będziemy oglądali Kubicy w F1. Dla wielu Polaków to właśnie Kubica był powodem fascynacji F1. A nam mieszkającym poza krajem sukcesy naszych sportowców dają szczególna satysfakcję i poczucie dumy. Poprawiaja wizerunek Polaka i Polski. Trzeba mieć nadzieje że Robert zadziwi jeszcze wielu i z sukcesem wróci do sportu.

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Śro Lut 09, 2011 8:24 pm   

Athlon napisał/a:

Dokladnie jest tak jak napisales, zakochany w tym co robi zapaleniec, bedzie mogl sobie popatrzec przegryzajac chipsy i popijajac zimna cole w niedzielne popoludnie, jak
prawdziwy profesjonalista robi to co daje mu kase.
Spogladajac co jakis czas na swoj opatrunek gipsowy i zadajac sobie pytanie ....
co ja robie tu , co ja tutaj robie?

Athlon napisał/a:
Polak oczywiscie wie najlepiej i nikt mu niczego nie bedzie zabranial....bo jest najmadrzejszy.

Widzisz krytykujesz człowieka którego nie znasz, za jego wymyślona przez Ciebie nieomylność, a z Siebie robisz Nostradamusa...

Francuskie media zadaly pytanie szefowi teamu Lotus-Renault dlaczego pozwalają na starty Kubicy. Odpowiedział, ze jako team traktują kierowców, jak ludzi i nie chcą ich postrzegac, jako roboty wykonujące jedynie plany kierownictwa i zalozenia wyscigow. Facet jest konsekwentny juz po takim zdarzeniu, a więc liczyli sie z tym i przyjmowali taki scenariusz. Wg mnie to ucina spekulacje o nieodpowiedzialnosci(lub jak to nazwał Athlon - AMATORSZCZYZNA) Kubicy.
by evo7 rs

Athlon 
Gaduła

Wysłany: Śro Lut 09, 2011 9:08 pm   

Konkludujac owa dyskusje, ktora nie ma sensu, mysle, ze nawet sam Nostradamus mogl przewidziec fakt, ze:

Mialo byc tak pieknie , a wyszlo jak zwykle ....czyli PO POLSKU !!!

Fijne avond.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Lut 10, 2011 10:38 am   

Ibi12 napisał/a:
Widzisz krytykujesz człowieka którego nie znasz, za jego wymyślona przez Ciebie nieomylność, a z Siebie robisz Nostradamusa...

Pozwolę sobie zacytować :

"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości..."

I tyle w temacie ... :039:

Odpowiedz do tematu