Van stokkom detachering oszusci |
Autor |
Wiadomość |
Hrat
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 4:25 pm Van stokkom detachering oszusci
|
|
|
Z goru odradzam to biuro. Wymienie powody. Daja umowy ze stawka ktorej nie dotrzymuja. Niby 9,50+dodatki, ale w zyciu tyle u nich nie dostaniecie. Ogolnie smieszna sprawa z wyplatami, bo po przepracowaniu miesiaca, szef sam decyduje ile wyplaca a ile nie. Jezeli sie zwolnisz, wyplata przepada, tak jak i nazbierane urlopowe. I takie pytanie, co zrobic w tej sytuacji??
A wlasnie biuro miesci sie w Nuland. |
Ostatnio zmieniony przez Hrat Pią Paź 15, 2010 4:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Poczatkujacy Karol
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 5:04 pm Re: Van stokkom detachering oszusci
|
|
|
Hrat napisał/a: | Z goru odradzam to biuro. Wymienie powody. Daja umowy ze stawka ktorej nie dotrzymuja. Niby 9,50+dodatki, ale w zyciu tyle u nich nie dostaniecie. Ogolnie smieszna sprawa z wyplatami, bo po przepracowaniu miesiaca, szef sam decyduje ile wyplaca a ile nie. Jezeli sie zwolnisz, wyplata przepada, tak jak i nazbierane urlopowe. I takie pytanie, co zrobic w tej sytuacji??
|
_________________ Karol |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 5:07 pm
|
|
|
Nowy użytkownik,
nie masz co robic czy zaczynasz od dzis nabijac posty ? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Nowy użytkownik
Poczatkujacy Karol
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 5:11 pm
|
|
|
Też tam pracuję i pensja jest co miesiąc niższa, ale to kwestia czasu. Napisałem do SNCU. Jeśli okażesz im swoją periode to odzyskasz pieniądze. Ja własnie dostałem odpowiedz, że będzie tam kontrola SNCU.
[ Dodano: Wto Lut 08, 2011 5:13 pm ]
A ty masz co robić/ |
_________________ Karol |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 5:31 pm
|
|
|
Nowy użytkownik,
to dlaczego nie napisales tego w poscie powyzej tylko mi teraz odpowiadasz ?
byloby czytelnie i rozumiale , tak nie wiadomo o co ci chodzilo, |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lut 08, 2011 5:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 10:18 pm
|
|
|
a nie jest tak ze mowili 9,5 brutto ?
ludzie czesto myla brutto/netto.... |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 10:36 pm Re: Van stokkom detachering oszusci
|
|
|
Hrat napisał/a: | Z goru odradzam to biuro. Wymienie powody. Daja umowy ze stawka ktorej nie dotrzymuja. Niby 9,50+dodatki, ale w zyciu tyle u nich nie dostaniecie. Ogolnie smieszna sprawa z wyplatami, bo po przepracowaniu miesiaca, szef sam decyduje ile wyplaca a ile nie. Jezeli sie zwolnisz, wyplata przepada, tak jak i nazbierane urlopowe. I takie pytanie, co zrobic w tej sytuacji??
Dzieku Bogu jest bat na takich pajacow. Zadzwon pod 0800 270 00 00 Holenderska Panstwowa Inspekcja Pracy albo SNCU pod 0800 7008. Przed chwila dzwonilem zeby sprawdzic i pod oboma numerami mozna skladac skargi po polsku.
Nie daj sie oszustom!!!
[ Dodano: Wto Lut 08, 2011 11:39 pm ]
sylwia_lelystad napisał/a: | a nie jest tak ze mowili 9,5 brutto ?
ludzie czesto myla brutto/netto.... |
No nie robmy z ludzi wariatow. Jak sie zwolnisz to wakacyjne nalezy sie jak psu zupa tak samo jak i ostatnie pensja. Holanderska Panstwowa Inspekcja Pracy czy tez Arbeidsinspectie wezme im tylki pod mikroskop i inaczej zaczna spiewac. |
|
|
|
|
Hrat
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 5:36 pm
|
|
|
Problemow ciag dalszy z tym biurem. Po odzyskaniu czesci pieniedzy, nie chca mi wyslac ani jarograffu, ani ostatnich period, co sie rowna z tym, ze nie moge sie rozliczyc z podatku. Pani Aneta, wlascicielka biura, nie uzyje epitetow, napisala wyraznie.
Cytat: | Teraz to juz wogole nic nie otrzymasz za twoje piekne wyrazy!!!!!!!!
Prosze sie zglosic do Urzedu Skarboiwego w Hollandii, moze oni z pana slownictwem wydadza panu jaarograaf.
Z powazaniem |
Cala akcja sie rozchodzi o to, ze chce mi wkrecic, ze gdzies na poczcie zaginelo. Niby wyslala te dokumenty poczta na moj adres, kiedy nic nie przychodzilo, a na poczcie jak pytalem to nie bylo zadnych przesylek. Po dluzszej wymianie mailowej napisalem, ze w dupie mam wszystko i chce tylko swoj jarograff" na co ona wlasnie ta grozba.
Sytuacje utrudnia mi to, ze przebywam teraz w Polsce i nie mam jak isc do balastingu :/ moze ktos wie co powinienem zrobic.
Sylwia lelystad wiem co to brutto. Ale tam robia taki walek, ze pisza na umowach 9,50/10,50+dodatki od metalu/temperatur itd. Po czym sie okazuje ze ten dodatek Ci kradna i wmawiaja, ze on jest juz w tej kwocie "9,50" dodatkowo nie naliczaja pieniedzy wakacyjnych/urlopowych, tylko wszystko wrzucaja do kwoty brutto. Czyli na to 9.50 sklada sie: kwota netto, wakacyjne, urlopowe, dodatek zgodny z tym co sie robi i podatek. na czysto wychodzi sie 5€ netto jak nie mniej. Dodatkowo co miesiac kazdemu odciagali od 100-150€ na rzekome wakacyjne. I zabierali to wlasnie z tego co sie zarobilo netto. |
|
|
|
|
|
|