Przesunięty przez: Gochna H Śro Lut 09, 2011 4:43 pm |
CZY ZA URODZENIE DZIECKA SIE W HOLANDII NALEZA SIE PIENIADZE |
Autor |
Wiadomość |
iwonatobi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 1:46 pm CZY ZA URODZENIE DZIECKA SIE W HOLANDII NALEZA SIE PIENIADZE
|
|
|
[b]Witam czy za urodzenie dziecka w holandii naleza sie jakies pieniadze prosze o informacje 889990720 [email protected] |
_________________ iwona |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lut 09, 2011 4:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 1:53 pm
|
|
|
rodzinne (kinderbijslag) raz na 3 miesiace (kolo 150e), i jeszcze jest kindertoeslag w zaleznosci od zarobkow.
czegos jak polskie becikowe nie ma. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 2:17 pm
|
|
|
Witam,
Marcin ale chyba aby otrzymać te pieniądze trzeba spełniać jakieś warunki np zameldowanie itp czy sie myle ???
Pozdrooo |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 2:19 pm
|
|
|
nie wiem jak w 2011, bo sie cos zmienialo... Na kinderbijslag wystarczylo, ze jedno z rodzicow bylo zameldowane ale teraz chyba oboje musza byc (Cos sie zmienialo), kindertoeslag nie wiem |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 3:55 pm
|
|
|
A mi sie wydaje ze na kinderbijslag zadne nie musi byc zameldowane ale musza pracowac w nl....
[ Dodano: Sro Lut 09, 2011 3:55 pm ]
przynajmniej jedno z rodzicow.. |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 45 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 6:57 pm
|
|
|
Co mi wiadomo nie trzeba miec meldunku bo ci ktorzy pracuja tu i mieszkaja na lokacjach danego uitzendbureau to nie maja zaneldowania i jakos dostaja.Wielu tu tak zalatwialo rodzinne skoro pracujesz tu a nie pobierasz rodzinnego w Polsce to masz do tego prawo.Wiem ze musisz najpierw zamowic formularz i tam jest napisane co trzeba.Ja wlasnie bede na dniach zamawiac taki formularz kolezance wiec to co sie dowiem zaraz napisze.Ja czekalam na rodzinne troszke czasu ale juz mam.Pozdrawiam. |
_________________ fatima |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 8:23 pm
|
|
|
nie trzeba miec meldunku aby dostac kinderbijslag... warunkiem jest aby jedno z rodzicow pracowalo w Holandii i tutaj placilo opdatek... wtedy dany rodzic moze wystapic o kinderbijslag... |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 9:41 am
|
|
|
fufu 1979 zamow u nich na stronie www to Ci wysla na meila...
mi przynajmniej tak wyslali, nie trzeba czekac
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 1:01 pm
|
|
|
Więc jednak sie myliłem ale dobrze wiedzieć że nie trzeba ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|