Przesunięty przez: Gochna H Sob Lut 19, 2011 6:06 pm |
fajne miejsce - wypad we dwoje |
Autor |
Wiadomość |
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 3:58 pm fajne miejsce - wypad we dwoje
|
|
|
Hej
Szukamy jakiegos fajnego miejsca ( hotel + okolica) na wypad we dwoje.
Tak zeby Hotel mial cos w sobie no i na zewnatrz cos warte obejrzenia/odwiedzenia.
Propozycje ?
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 6:37 pm
|
|
|
W zeszły weekend byłem z moją żoną w Pisie. Cała podróż na dwie osoby wyszła naprawdę tanio, samolot z Eidhoven Ryanem, hotel znalazłem przez booking.com , mogę go zdecydowanie polecić, Royal Victoria Hotel, prowadzony przez tą samą rodzinę od ponad 150 lat. A z pewnoscią, nic tak się nie nadaje na romantyczne spacerki wieczorami, jak uliczki w Pisie, w pobliżu krzywej wieży |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 7:11 pm
|
|
|
Agata wiesz bylam na takich stronkach ale nie ukrywam ze chodzi mi naprawde o doswiadczenia ktore ktos juz mial, bo pieknie fajnie a wychodzi nie az tak super. Albo na odwrot. Chcialabym wiedziec z gory...znac przezycia ludzi
Mucha...masz jakas stronke ? |
|
|
|
|
Mucha_75
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 7:26 pm
|
|
|
Oczywiscie
Ryanair http://www.ryanair.com/nl , i co do hoteli
http://www.booking.com/ zawsze szukam przez tą stronkę, strona tego hotelu http://www.booking.com/ho...toria-pisa.html , z lotniska taksówka jedzie jakies 8 minut, kosztuje 9 euro, do krzywej wieży około 900 metrów, same pokoje wiadomo że nie Sheraton, ale czuć w tych murach historię, a o to mi dokładnie chodziło. Dookoła klimatyczne uliczki, z restauracjami i pizzeriami jedna koło drugiej, jednym słowem rewelacja. Żałowalismy, że to tylko weekend, ale w maju Mediolan i Rzym już na dłużej. Czasami zaczynam żałować, że nie podjąłem pracy w Italii jak miałem dobrą okazję |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Śro Lut 09, 2011 7:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Śro Lut 09, 2011 8:28 pm
|
|
|
eh przejrzalam prawie wszystkie hoteliki i nie wiem sama..
a moze zna ktos jakies miejsce nie w miescie tylko jakis maly pensjonacik nie wiem w lesie lub cos ale nie camping? |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 9:13 am
|
|
|
hej hej...sama wiem jak to jest przy takim szukaniu, ale wedlug mnie najpierw same dziewczyny musiecie okreslic co macie na mysli mowiac ROMANTYCZNIE....
ja osobiscie raz wybralam sie z mezem do Paryza- hotel napewno nie zaliczal sie do romantycznych ale za to Paryz..... nocny spacer .... kafejki pelne ludzi.... romantyczne uliczki pelne uroku.... i ten widok...
drugim razem wybralismy sie z mezem do spa- pelen luxus , rozpieszczanie ciala masazami. pokoj z jackuzzi i szampan- nie bylo dokola moze wiele miejsc do ogladania ale wcale nie powiem , ze nie bylo romantycznie........
przeciez od nas samych zalezy jak uromantycznimy sobie wieczor czy krotki wypad.....
powodzenia |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 10:46 am
|
|
|
Vianden w Luksemburgu. Mała wioseczka wciśnięta pomiędzy góry, na jednej z nich jest zamek, przez wioskę przepływa potok, nad potokiem mostek. Zaraz przy mostku niedrogi mały hotelik. Dojazd tylko samochodem. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 4:34 pm
|
|
|
TUTAJ
Fajne i w większości dość nietuzinkowe. Wiele sprawdziłem - warto. Na romantyczny wypad szczególnie polecam któryś mały zameczek. Tanio nie jest ale na uczuciach się nie oszczędza. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 8:19 pm
|
|
|
agata napisał/a: | do spa- pelen luxus , rozpieszczanie ciala masazami. pokoj z jackuzzi i szampan- | Gdzie bylas ? No i jakie koszty
|
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 7:55 am
|
|
|
my bylismy w Egmond aan zee w hotelu Zuiderduin-naprawde polecam- obsluga przemila, zabiegi ...hmmmmm............. skromnie powiem przyjemne . naprawde godne polecenia- wileu moich znajomych tez juz skorzystalo i nikt nie narzekal wiec moge smialo polecic
. pozdrawiam |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
Novaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 1:48 pm
|
|
|
Czytając Wasze wypowiedzi się zainspirowałam i chyba polecę do Pisy... nie sądziłam, że to tak niskie koszty trzeba się tylko z biletami lotniczymi wstrzelić w dobrą ofertę. |
_________________ Everything. Right where you need it. |
|
|
|
|
Mucha_75
|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 10:15 pm
|
|
|
Novaa, polecam Ja kontynuuję moje wojaże, teraz czas w połowie marca, na południową Hiszpanię. Jak wrócę to opiszę. |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun
Pomogła: 4 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 10:25 pm
|
|
|
jso napisał/a: | Vianden w Luksemburgu. Mała wioseczka wciśnięta pomiędzy góry, na jednej z nich jest zamek, przez wioskę przepływa potok, nad potokiem mostek. Zaraz przy mostku niedrogi mały hotelik. Dojazd tylko samochodem. |
o tak! bylam w Vianden i jest naprawde malownicze! |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
|
|
|
|
AnLee
Nieśmiały użytkownik Immer moed
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 92 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 8:56 pm
|
|
|
Polecam Gent... och bylo fajnie... hotelik poza centrum... na piechotke do centrum 20 min lub 5 min tramwajem... bylo cudownie... |
_________________ Pro captu lectoris, habent sua fata libelli |
|
|
|
|
|