Meldunek w Holandii jest konieczny czy nie? |
Autor |
Wiadomość |
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 11:21 am
|
|
|
sofi mozna dostac bez meldunku , trzeba zadzwoni cna 08000543 opcja 4 opcja 2 umowic sie na spotkanie i po 10 minutach ma sie sofi
monika |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 11:33 am
|
|
|
adio napisał/a: | Już mi w głowie się miesza od tych wszystkich postów nie wiem co i jak więc tak meldunek jest potrzebny aby dostać numer BSN tak zwany sofi czy jakoś meldunek można ominąć i dostać numer bsn bez meldunku? |
Witam ,
Obecne BSN wczesniejszy Sofi nr jest potrzebny aby móc legalnie pracować więc analogiczne jest że nie potrzeba do tego meludnku bo meldunek powino sie wyrobić po ok 3 miesiącach pracy lub pobytu w NL - tak ja to rozumiem ...
Pozdrawiam |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 12:08 pm
|
|
|
Meldunek na pewno nie jesy potrzebny do wyrobienia numeru Sofi. Bez numeru sofi nie zaczniesz nigdzie pracy w holandii, a jak be pracy znalezc miejsce gdzie mozna sie zameldowac? Tylko trzeba sie umowic na spotkanie odpowiedno wczesniej, bo ja np dostalam termin na za dwa tygodnie. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 2:09 pm
|
|
|
Jak beda w belastingu pytac na ile przyjechales to po prostu mowic ze praca sezonowa 2 miesiace...inaczej sie czepiaja zeby sie meldowac...Mozna sie z nimi dogadac ale trzeba sie troche znac na przepisach. |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 3:14 pm
|
|
|
albo mowic ze sie dopiero szuka pracy , ale ze sie tu bedzie nie dluzej niz 3 miesiace |
|
|
|
|
adio
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 8:07 pm
|
|
|
dzięki wielkie za podpowiedź do zobaczenia za parę tygodni obecnie skończyłem szkołę na Islandii i mam zamiar studiować w Holandii i znów się uczę nowego państwa co jak i gdzie |
|
|
|
|
crazy_boy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 12:02 pm
|
|
|
Ja pracuję na kontrakcie i nie mam meldunku. Do stycznia miałem meldunek. Teraz od 1 stycznia chciałem zmienić ubezpieczenie (stare zakończyłem 31.12.2010) i miałem problem z ubezpieczeniem się. Belasting przysyła mi listy na adres Polski teraz. |
|
|
|
|
Aleksandra_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 11:14 pm
|
|
|
crazy_boy, ale kontrakt dostales jak miales meldunek? bo nie iwerze, ze ktos i dal kontrakt bez ... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 11:46 pm
|
|
|
Witam,
Ok 10 moich znajomych pracuje na holenderskich kontraktach zarówno zerowych jak tych 36 i 38 godz i nie mają zameldowania w NL ...
Więc chyba jednak można... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
dymeks87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 16, 2011 5:54 pm
|
|
|
A ja mam takie pytanko, potrzebowałbym się dowiedzieć czy ktoś jeszcze oprócz mnie jest zameldowany na wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu. Jak zadzwonię do gemeente to otrzymam taką informację? |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Lut 16, 2011 5:58 pm
|
|
|
A co ma kontrakt z zameldowaniem...nie dostaniesz kontraktu bo zameldowany nie jestes ?
Dymek87 wydaje mi sie ze tak, ja bym kiedys to mi normalnie powiedzieli ale zalezy od osoby/pracownika.
|
|
|
|
|
dymeks87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 16, 2011 6:14 pm
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | Dymek87 wydaje mi sie ze tak, ja bym kiedys to mi normalnie powiedzieli ale zalezy od osoby/pracownika. |
no właśnie nie wiem ale wydaje mi się, że powinni... ale chyba nie pozostaje nic innego jak się tam przejść i dowiedzieć |
|
|
|
|
jordan233
Gaduła

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 11:11 pm
|
|
|
bejupi napisał/a: | jordan233 napisał/a: | jedrzej2225 napisał/a: | Jordan stronka którą przytaczasz dotyczy ubezpieczenia za granicą czyli poza Holandią,a nie w NL dla osób zza granicy. |
dobrze czytać
Wszystko jest dokładnie napisane |
no ja dobrze czytam po nl i widze ze zle prawisz wszystko dotyczy kogos kto mieszka w nl i czasowo pracuej za granica czyli poza nl
a z zilverenkruis bedziesz mial problem jak sprawdza gdzie jestes zameldowany |
potwierdzam iż niema problemu z ubezpieczeniem się na POLSKI ADRES w ubezpieczalni ZILVERENKRUIS,tyle że trzeba pobrać formularz z ich stronki,nie wypełniać ON-LINE!!
W ubezpieczalni CZ się zmieniło,ale też można ubezpieczyć się na Polski adres,bez posiadania meldunku.Trzeba kontaktować się telefonicznie z CZ lub przez e-mail,on-line nie da się wypełnić formularza na Polski adres. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad

|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 10:27 am
|
|
|
W menzisie tez juz mozna bez meldunku |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 1:27 pm
|
|
|
Witam,
W Zekur.nl również można bez meldunku... |
|
|
|
|
|