Internet GSM w Holandii - najlepsze oferty |
Autor |
Wiadomość |
QuentinFields
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 5:57 pm Internet GSM w Holandii - najlepsze oferty
|
|
|
witam,
obecnie nie mam mozliwosci zamowienia internetu stacjonarnego (wczesniej mialem z KPN z routerem i smigal bardzo fajnie).
poszukuję internetu gsm (takiego gdzie wkłada się do modemu kartę sim).
slyszalem od znajomych ze niektorzy maja taki typu pre-paid (przedpłatowy), i placa ok 25-30 euro za miesiac z limitem ok 1-1,5 gb przesylu danych, jeszcze inni ok 45 euro za internet bez limitu. ale zadnych szczegolow nie znam wiec pisze na forum.
szukalem tutaj w innych tematach informacji ale znalazlem albo nieaktualne dane albo brak szczegolow, wiec zalozylem nowy temat - moze pomoze tez innym.
jestem nowy na forum wiec WITAM WSZYSTKICH UZYTKOWNIKÓW
z gory dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 6:15 pm
|
|
|
zerknij na www.internetten.nl i wybierz mobiel internet. Znajdziesz tam zestawienie ofert, ktorych szukasz. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
QuentinFields
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 6:21 pm
|
|
|
ok dziekuje.
czy moze mi ktos wytlumaczyc co oznacza "Datalimiet: 0 GB" lub "Datalimiet: FUP"?
jak sie domyslam datalimit to limit transferu i jesli jest 1gb to moge wykorzystac 1gb a pozniej doplacac albo miec maxymalnie wolny internet.
i jeszcze jedno - tam sa opisane oferty jako prepaid, ale jest wzianka ze na 1 rok - czy to jest abonament? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 6:25 pm
|
|
|
datalimiet to tak jak zauwazyles limit transferu. Fup to fair use policy. Najlepiej sprawdzic na stronie operatora co pod tym pojeciem sie kryje. np. w vodafone jest to okreslone jako 10 x sredni transfer wszystkich uzytkownikow. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
QuentinFields
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 4:44 pm
|
|
|
ok wezmy przykładowo nr 1 na tej liście ( http://www.internetten.nl...rnetten.asp?m=4 )
t mobile - € 9,95 1e jaar. czy oznacza to ze place 9,95 euro miesiecznie i musze podpisac umowe abonamentową na rok?
poza tym jest to internet bez limitu transferu (w takiej cenie) ?
moze ktos z was uzywa takiego? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 7:19 pm
|
|
|
zle to wszystko oblookalas ten nr 1 to prepaid
dopiero numer 7 to abonament wszystkie oferty do numeru 7 to pre paidy
##edit##
nr6 to lekka hybryda ale ja go postrzegam jak prepaid |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Nie Sty 30, 2011 7:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
QuentinFields
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 7:12 pm
|
|
|
moze tez tak byc ze prepaid z deklaracja oplacania przez rok... nie jestem pewien.
jesli jednak znalazlaby sie osoba ktora korzysta z takiego internetu to prosze o informacje.
pozdrawiam |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 8:10 pm
|
|
|
to czego ty w koncu chcesz?
najtanszy prepaid to wyjdzie chyba wlsnie 6stka czyli hi vandaag online gdzie za kazdy dzien internetowania placisz 2,5e jak cie nie ma w danym dzniu na necie to nic za ten dzien nie placisz no ale tam chyba jeszcze jakies koszty dochodza bo to taka hybryda no i masz limit transferu na dzien chyba 50mb lub na caly miesiac 50gb musisz luknac dokladnie |
|
|
|
|
QuentinFields
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 7:21 pm
|
|
|
szukam internetu pre paid - najlepiej opcja przedpłatowa taka zebym nie wiazal sie zadna umowa. internet nie moze miec limitu transferu danych. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 02, 2011 7:37 pm
|
|
|
prepaid bez limitu - takie rzeczy to nawet nie w erze |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
QuentinFields
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 3:54 pm
|
|
|
ok. jesli wiec korzystalby ktos z jakiejs innej ciekawej alternatywy, lub z internetu gsm bez limitu danych prosze o info. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 5:00 pm
|
|
|
internet via gsm bez limitow - nie w holandii,.,, |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Lut 13, 2011 5:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adio
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 23, 2011 12:36 am
|
|
|
Mam pytanie czy jest w Holandii jakiś abonament gsm bez telefonu z internetem powiedzmy bez limitu lub z limitem minimum 2gb? |
|
|
|
|
PiotrP
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 7:25 pm internet prepaid
|
|
|
Cześć
Ćwiczyłem ostatnio internet prepaid i mam kilka uwag:
- nawet jak jest jakaś oferta to nawet w sklepach firmowych nie wiedzą
- ogólnie jest drogo
- limity są małe
Kupiłem prepaid z Vodafone, modem mnie nie interesował, cena 25 E z czego 5 karta a reszta doładowanie, limit nie są zbyt jasno opisane, koszty też, zasady używania równie tajemnicze, jasne jest tylko to że mogę aktywować transfer dzienny za 2,5 E , tu jest limit 32MB, program do zarządzania dość dziwny, włączasz modem, nic nie robisz a MB na liczniku sobie lecą, karty nie mogłem doładować w opisany sposób, reklamowałem w sklepie w którym kupiłem, doładowali mi z telefonu stacjonarnego, bez promocji jak zacząłem liczyć wyszło coś 0,16E/MB wyrzucę jak skończy się doładowanie
Kupiłem w promocji kartę w AH, tu jest lepiej, wydaje mi się że taniej, transfer bardzo szybki, bez promocji za 10E masz 80MB, w promocji ponoć podwójnie, ale nie wierzę w promocje AH bo kilka razy przy kasie zapłaciłem normalnie za produkty z gazetki reklamowej
Teraz niespodzianka, nikt nie mówi ze Lebara ma prepaid internetowy, wsadziłem kartę do komputera, skonfigurowałem z pomocą strony Lebary jako telefon nie ujęty w spisie, bo internet polecany jest do komórek, chodzi jak burza, nie łyka sam z siebie MB i chyba jest najtańszy, 0,09E/MB a biorąc pod uwagę podwójne doładowania to 4,5centa/MB.
Następna przyjemność to okres ważności karty Lebary 6 miesięcy od doladowania.
Jeśli będziesz dużo używał to możesz wpaść w dodatkową promocję, 200E doładowania za 10 doładowań..... no, robi się ciekawie, kto przebije ofertę 2,25centa/MB ??
Chyba tylko mój pracodawca bo mi da służbową kartę za 10E/miesiąc bez limitu i wyrzucę Vodafona i AH po skończeniu doładowania
Piotr |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 9:02 pm Re: internet prepaid
|
|
|
PiotrP napisał/a: | ale nie wierzę w promocje AH bo kilka razy przy kasie zapłaciłem normalnie za produkty z gazetki reklamowej |
a miales bonus-kart z AH? |
|
|
|
|
|