NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przelot samolotem dzieci
Autor Wiadomość
Lorina 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 12:46 pm   Przelot samolotem dzieci

Witam za 3 tygodnie lecę z moimi dziećmi samolotem. Trochę się obawiam , bo córcia ma roczek i niewiem jak zniesie podróż. Może macie jakieś wskazówki? Sama lecąc pierwszy raz , nie za dobrze się czułam.

mariodsl
Super gaduła

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 12:52 pm   

Z obich obserwacji wynika ze male niemowlaki zawsze placza w samolocie , wiec pewnie nie bedzie dla Ciebie to miala podróz :cry: :wink: zatykaja im sie uszy napewno i pewnie przez zmiane cisnienia nie najlepiej sie czuja .

marlena zdziech 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 1:09 pm   

Ja lecialam w lato do Polski tez mam roczna corke i czteroletniego syna i o dziwo dzieci nie plakaly,starszemu dziecku dalam gume do zucia a malej smoczka zeby ruszaly swoimi malymi zuchwami,mozna dziecko przystawic do piersi jesli karmisz albo dac butelke z piciem ale to tylko podczas ladowania i startu bo w gorze sie nie odczuwa tak cisnienia w uszach.Mozesz wziac jakies zabawki ktore dziecko lubi zeby sie czyms zajelo .Ja tez sie martwilam jak dzieci zniosa lot ale bylo dobrze poza tym ze czekalismy na samolot 3 godziny na lotnisku wiec warto zabrac wiecej pieluch i jakies jedzenie dla maluszka bo nieraz sie tak zdarza.Zycze powodzenia bedzie dobrze pa :039:

Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 1:17 pm   

Lorina, jezeli nie karmisz piersia czy butelka to wez ze soba do samolotu jakiej jedzenie dla dziecka (ciastko, butle ze smokiem, cukierki cos do ssania) by tym rozproszyc uwage malucha od szumu i cisnienia w uszach jakie moze wywolac start i ladowanie... No i jak juz Marlena radzila nie zapomnij o dodatkowych pielucha na wypadek spoznienia i innych wypadkow :)

Wozek spacerowke mozesz ze soba wziasc na lotnisko... Przy zdawaniu bagaza zglos rowniez spacerowke ktora oddajesz do bagaznika samolotu przed wejsciem na poklad... To Ci napewno sie przyda jezeli dziecko sie zmeczy i bedzie chcialo zasnac na lotnisku...

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 1:41 pm   Re: Przelot samolotem dzieci

Lorina napisał/a:
Witam za 3 tygodnie lecę z moimi dziećmi samolotem. Trochę się obawiam , bo córcia ma roczek i niewiem jak zniesie podróż. Może macie jakieś wskazówki? Sama lecąc pierwszy raz , nie za dobrze się czułam.

Mozna wiedziec gdzie sie wybierasz?ja tez za 3 tygodnie z rodzinka lece do Anglii i moze Ty tez w tym kierunku? :lol:
Ja tez mam stresa co do syna ale poslucham rad Marleny i Renaty
i mam nadzieje ,ze bedzie wszystko ok :wink:
pozdrawiam

Lorina 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Paź 05, 2007 1:51 pm   

Dziękuje za rady - napewno skorzystam. :)

Alicja lecę z Warszawy do Brukseli.

ewa_palka 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 4:33 pm   

Witam, mam podobny problem jak powyższe, tylko że moja mała ma dopiero 10 tygodni! Może mi ktoś coś powiedzieć na ten temat? Czy taka podróż jest bezpieczna dla tak małego dziecka? Czy nie ma zbyt dużego niebezpieczeństwa ze względu na ciśnienie?
Away from the world you rejected.

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 12:37 pm   

Poradz sie lekarza, najlepiej takiego w Polsce,bo w tutejszym CB nie wiem, czy Ci dobrze doradza. Zadzwon do przychodni rejonowej swojej mamy/siostry/kolezanki i spytaj.
Albo jeszcze inna opcja: na necie tez znajdziesz:) Babyonline.pl - wszystko o dzieciaczkach.
Pozdrawiam i zycze milej podrozy!

Odpowiedz do tematu