pasy u ciężarnych |
Autor |
Wiadomość |
Pixa83
Poczatkujacy
Wiek: 41 Dołączyła: 30 Lip 2009 Posty: 29 Skąd: Vlissingen
|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 11:40 am pasy u ciężarnych
|
|
|
Mam pytanie odnośnie zapinania pasów w Holandii u ciężarnych. Czy trzeba pasy zapinać, czy tez nie ? Jeśli trzeba jak to robić zeby było jak najbardziej bezpieczne dla maluszka? Jestem w 19 tygodniu, dzidzius jest jeszcze bardzo nisko, i boje sie że dolna czesc pasa bedzie uciskac dzidzie. |
_________________ "A teraz my jesteśmy tymi przed którymi ostrzegali nas nasi rodzice " |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 11:22 pm Re: pasy u ciężarnych
|
|
|
Pixa83 napisał/a: | Mam pytanie odnośnie zapinania pasów w Holandii u ciężarnych. Czy trzeba pasy zapinać, czy tez nie ? Jeśli trzeba jak to robić zeby było jak najbardziej bezpieczne dla maluszka? Jestem w 19 tygodniu, dzidzius jest jeszcze bardzo nisko, i boje sie że dolna czesc pasa bedzie uciskac dzidzie. |
Trzeba zapinac, nie ma letko |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
Ostatnio zmieniony przez duYster Wto Lut 15, 2011 11:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lut 16, 2011 8:34 pm
|
|
|
moja zona caly czas jezdzila w pasach i nie miala problemu - moze to konstrukcja konkretnego auta albo pozycja brzucha |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Lut 16, 2011 9:10 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | moja zona caly czas jezdzila w pasach i nie miala problemu |
Ja również jeżdżę w pasach i nie narzekam.Jedyny problem to wysokość zawieszenia auta, jechałam z koleżanką która miała bardzo niskie i miałam problem z wysiadaniem |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Pixa83
Poczatkujacy
Wiek: 41 Dołączyła: 30 Lip 2009 Posty: 29 Skąd: Vlissingen
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 8:02 am pasy u ciężarnych
|
|
|
Czyli tak jak myslalam, zadnej ulgi dla nas-cięzarowek nie ma Dziekuje za zainteresowanie tematem |
_________________ "A teraz my jesteśmy tymi przed którymi ostrzegali nas nasi rodzice " |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 9:23 pm Re: pasy u ciężarnych
|
|
|
Pixa83 napisał/a: | Czyli tak jak myslalam, zadnej ulgi dla nas-cięzarowek nie ma |
ulgi?? to dla twojego bezpieczenstwa... rowniez jestem w ciazy i wcale mi to nie przeszkadza, ze musze miec zapiety pas w samochodzie... |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 8:24 pm
|
|
|
Masz ulge a w razie ostrego hamowania wyrzuty sumienia do konca zycia...to juz bym wolala zeby mnie wszedzie uwieralo..
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
|