Problem z karta ING nl i wyplata pieniedzy |
Autor |
Wiadomość |
oskarwoj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:39 am Problem z karta ING nl i wyplata pieniedzy
|
|
|
zagubiłem moją karte płatnicza z banku Ing nl, jako że nie mieszkam juz w Nl zamówiłem nowa kartę na Pl adres, czekam 8 tyg i nic, narazie nic nie przyszło... aktualnie jestem w De blisko Venla i zastanawiam się czy gdybym podjechał do banku to czy istnieje mozliwość wyplaty pieniędzy na dowod osobisty, moge okazać się dwoma dokumentami z zdjęciem...
przerabiał ktoś podobny temat ? |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:41 am
|
|
|
Na dowod watpie, ale pojedz do ING, moze dostaniesz tymczasowa karte i wtedy wyplacisz sobie pieniadze. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Czw Lut 17, 2011 8:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
oskarwoj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:46 am
|
|
|
i czy zamawiał ktoś karte na PL adres ? ile to może trwać ? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 10:13 am
|
|
|
Witam,
Z tego co ja pamietam aby wypłacić pieniądze w banku potrzebna jest karta + dokument tożsamości jak wypłacałem większą kwotę to wzieli mój paszport i cos długo nad nim myśleli heheheh ale kase wypłacili ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 10:50 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Witam,
Z tego co ja pamietam aby wypłacić pieniądze w banku potrzebna jest karta + dokument tożsamości jak wypłacałem większą kwotę to wzieli mój paszport i cos długo nad nim myśleli heheheh ale kase wypłacili ... |
chodzi o kontrole...ludzie w bankach tez nie maja lekko i sie boja wyplacac wieksza kase wiec sprawdzaja czy dokument jest ten sam co maja w systemie albo nawet robia sobie ksero aby miec zabezpiecznie - zalezy od kwoty. Jak kiedys chcialem wyplacic 8000e na autko to trafilem na kasjera co sie bal i powiedzial,ze on mi zwiekszy limit na karcie do 8000e i zebym sobie sam wyplacil w bankomacie a ja tego nie chcialem - i byla mala sprzeczka dopiero przyszla menago i ona mi wyplacila...juz pare razy bylem swiatkiem podobnych sytuacji... |
|
|
|
|
oskarwoj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 11:06 am
|
|
|
Mam prośbę, jesli ktos mieszka w najbizszej okolicy, czy przechodzi w drodze do pracy, lub przy okazji zakupów, mógłby wstapic i upewnic sie jak to jest z wypłata pieniędzy na okazanie dokumentów tożsamości, mam dowód osobisty i prawo jazdy, albo czy wydaja cos w rodzaju karty tymczasowej
byłbym naprawde bardzo wdzięczny |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 11:47 am
|
|
|
oskarwoj napisał/a: | albo czy wydaja cos w rodzaju karty tymczasowej
byłbym naprawde bardzo wdzięczny |
Jak zakladasz konto w ING to wydaja karte do bankomatu tymczasowa, mozna normalnie pobierac z niej pieniadze wiec jesli ktos zgubi karte byc moze tez jest taka mozliwosc ale nie wiem na pewno. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
|