Jak jest z policjom? |
Autor |
Wiadomość |
jwr90
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:26 am Jak jest z policjom?
|
|
|
Mam pytanie czy policja czesto legitymuje polaków pracujących w holandii? Czy jeśli juz legitymują to sprawdzają tylko dokumenty czy jeszcze na komputer wrzucają dane? |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:42 am Re: Jak jest z policjom?
|
|
|
jwr90 napisał/a: | Mam pytanie czy policja czesto legitymuje polaków pracujących w holandii? Czy jeśli juz legitymują to sprawdzają tylko dokumenty czy jeszcze na komputer wrzucają dane? |
mnie jeszcze nigdy nie legitymowali..policja robi to tylko jak jest zgloszenie, kontrola a tak to nie maja po co legitymowac polakow. Raz na jakis czas na ulicy robia kontrole przejezdzajacych aut - czy jest przeglad, gasnica itd i czy ma sie prawko a tak to Douane kontorluje samochody na polskich blachach |
|
|
|
|
jwr90
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:49 am
|
|
|
czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie? jeszze mam pytanie czy jak bym legalnie pracowal to polska policja mogla by sie zorientowac np po rozliczeniu podatku gdzie mieszkam?
[ Dodano: Czw Lut 17, 2011 8:50 am ]
i czy musze miec przy sobie jakis dokument tozsamosci? |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:58 am
|
|
|
na szczescie coraz czesciej zdazaja sie wlasnie takie kontrole i bardzo szybko osoby poszukiwane sa lokalizowane tutaj. w tej chwili juz Holndia z Polska wspolpracuja i szybko przekazuja sobie dane poszukiwanych osob. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:50 am
|
|
|
jwr90 napisał/a: | czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie? |
Jest obowiązek posiadania dowodu tożsamości, więc jak przy jakiejś okazji Cię sprawdzą, czy to przy Twoim pierwszym kontakcie z gminą czy jak po wieczornym wyjściu złapią sikającego na ulicy, to wpadniesz. Akurat Holandia jest mocno zinformatyzowana i nie będziesz mógł założyć konta w banku, a więc żadnej wypłaty nie dostaniesz, nie przedłużysz prawka, nie zameldujesz się. Można wiedzieć co Ci grozi w Polsce? Bezwarunkowe więzienie czy coś takiego? |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Traken
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:52 am
|
|
|
Widać coś cie gryzie skoro zadajesz takie pytanie........Znam juz kilka takich przypadków ,tzn ludzie którzy tu przyjechali mając coś naskrobane w RP ,pracowali sumiennie i myśleli ze nic im nie zrobią ,a tu nagle ni stąd ni zowąd zjawia sie POLITIE i ciupasem zabieraja go z domku tudzież z innego miejsca zamieszkania. |
_________________ Bramy mądrości nigdy nie bywają zamknięte. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 10:46 am
|
|
|
jwr90 napisał/a: | czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie? jeszze mam pytanie czy jak bym legalnie pracowal to polska policja mogla by sie zorientowac np po rozliczeniu podatku gdzie mieszkam?
[ Dodano: Czw Lut 17, 2011 8:50 am ]
i czy musze miec przy sobie jakis dokument tozsamosci? |
rozbawiles mnie. Nie, chodzilo mi o to,ze tutaj nie robia specjalnych polowan tylko na polakow ale normalnie robia kontrole, masz takie same szanse na kontrole jak kazdy inny - jakbys cos przeskrobal to wtedy inna sprawa. natomiast Polska i Holandia dobrze wspolpracuja - sa nawet niekiedy wspone patrole- a jak w PL cos przeskrobiesz to w NL szybko Ciebie znajda bo tutaj sa dobrze przygotowani od strony technicznej... |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 12:52 pm
|
|
|
Polska nie ma umow z Bangladeszem, wyspami Owczymi i Kambodza. Zawsze mozna tam sie skryc.. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 1:18 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Polska nie ma umow z Bangladeszem, wyspami Owczymi i Kambodza. Zawsze mozna tam sie skryc.. |
Jeszcze Legia Cudzoziemska jest wyjsciem i ma bonus - wycieczki pełne niezapomnianych przygód;) |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 1:21 pm
|
|
|
|
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 4:50 pm
|
|
|
nie wcale Cie nie znajda Holandia to jest po prostu 3 swiat , tu nie ma policji nikt Cie nie sprawdza podajesz falszywe dane i zyjesz sobie jak chcesz...
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Ibi12
Poczatkujacy Ja jestem chaos
Wiek: 42 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 43 Skąd: Holandia/Dania
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 5:17 pm
|
|
|
dokładnie jest tak jak sylwia_lelystad pisze, zameldowałem się jako Mama Muminka bo Tata Muminka już jeden jest |
_________________ Tor Poznań-1.48 min
"green hell"- 8.38 min
Hockenheim -1.19 min
by evo7 rs |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 5:37 pm
|
|
|
Nie ma szans aby to przeszło. W końcu cię znajdą. No chyba że będziesz mieszkać na ulicy a dorabiać na lewo wtedy nie będziesz nigdzie figurował. No i może szczęśliwym trafem cię nie namierza. Podjęcie legalnej pracy wiąże się z podaniem danych. Meldunek również. No a to oznacza że po czasie zapukają do twoich drzwi. |
|
|
|
|
Mathnl

|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 5:38 am
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Polska nie ma umow z Bangladeszem, wyspami Owczymi i Kambodza | Z Wyspami Owczymi ma Zostaje Bangladesz lub Kambodza |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 10:34 am
|
|
|
jwr90, Cytat: | czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie |
nie polecam!
biura policyjne posiadaja informacje wraz ze zdjeciem osoby poszukiwanej nawet z Polski
i chwala Bogu za to ,inaczej kryminalisci dekowali by sie wszedzie tam gdzie im wygodnie... bez obawy ze beda rozpoznani
to chyba wszystko w tym temaciem , a jesli ten temat to nie jakas podpucha
to niby dlaczego mam udzielac informacji przestepcy ? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lut 18, 2011 10:44 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|