NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak jest z policjom?
Autor Wiadomość
jwr90 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:26 am   Jak jest z policjom?

Mam pytanie czy policja czesto legitymuje polaków pracujących w holandii? Czy jeśli juz legitymują to sprawdzają tylko dokumenty czy jeszcze na komputer wrzucają dane?

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:42 am   Re: Jak jest z policjom?

jwr90 napisał/a:
Mam pytanie czy policja czesto legitymuje polaków pracujących w holandii? Czy jeśli juz legitymują to sprawdzają tylko dokumenty czy jeszcze na komputer wrzucają dane?

mnie jeszcze nigdy nie legitymowali..policja robi to tylko jak jest zgloszenie, kontrola a tak to nie maja po co legitymowac polakow. Raz na jakis czas na ulicy robia kontrole przejezdzajacych aut - czy jest przeglad, gasnica itd i czy ma sie prawko a tak to Douane kontorluje samochody na polskich blachach

jwr90 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:49 am   

czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie? jeszze mam pytanie czy jak bym legalnie pracowal to polska policja mogla by sie zorientowac np po rozliczeniu podatku gdzie mieszkam?

[ Dodano: Czw Lut 17, 2011 8:50 am ]
i czy musze miec przy sobie jakis dokument tozsamosci?

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:58 am   

na szczescie coraz czesciej zdazaja sie wlasnie takie kontrole i bardzo szybko osoby poszukiwane sa lokalizowane tutaj. w tej chwili juz Holndia z Polska wspolpracuja i szybko przekazuja sobie dane poszukiwanych osob.

jso 

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:50 am   

jwr90 napisał/a:
czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie?

:043:
Jest obowiązek posiadania dowodu tożsamości, więc jak przy jakiejś okazji Cię sprawdzą, czy to przy Twoim pierwszym kontakcie z gminą czy jak po wieczornym wyjściu złapią sikającego na ulicy, to wpadniesz. Akurat Holandia jest mocno zinformatyzowana i nie będziesz mógł założyć konta w banku, a więc żadnej wypłaty nie dostaniesz, nie przedłużysz prawka, nie zameldujesz się. Można wiedzieć co Ci grozi w Polsce? Bezwarunkowe więzienie czy coś takiego?

Traken 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:52 am   

Widać coś cie gryzie skoro zadajesz takie pytanie........Znam juz kilka takich przypadków ,tzn ludzie którzy tu przyjechali mając coś naskrobane w RP ,pracowali sumiennie i myśleli ze nic im nie zrobią ,a tu nagle ni stąd ni zowąd zjawia sie POLITIE i ciupasem zabieraja go z domku tudzież z innego miejsca zamieszkania. :032:

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 10:46 am   

jwr90 napisał/a:
czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie? jeszze mam pytanie czy jak bym legalnie pracowal to polska policja mogla by sie zorientowac np po rozliczeniu podatku gdzie mieszkam?

[ Dodano: Czw Lut 17, 2011 8:50 am ]
i czy musze miec przy sobie jakis dokument tozsamosci?

rozbawiles mnie. Nie, chodzilo mi o to,ze tutaj nie robia specjalnych polowan tylko na polakow ale normalnie robia kontrole, masz takie same szanse na kontrole jak kazdy inny - jakbys cos przeskrobal to wtedy inna sprawa. natomiast Polska i Holandia dobrze wspolpracuja - sa nawet niekiedy wspone patrole- a jak w PL cos przeskrobiesz to w NL szybko Ciebie znajda bo tutaj sa dobrze przygotowani od strony technicznej...

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 12:52 pm   

Polska nie ma umow z Bangladeszem, wyspami Owczymi i Kambodza. Zawsze mozna tam sie skryc.. :026:

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 1:18 pm   

stroopwafel napisał/a:
Polska nie ma umow z Bangladeszem, wyspami Owczymi i Kambodza. Zawsze mozna tam sie skryc.. :026:

Jeszcze Legia Cudzoziemska jest wyjsciem i ma bonus - wycieczki pełne niezapomnianych przygód;)

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 1:21 pm   

:038: :038: :038:

sylwia_lelystad 
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 4:50 pm   

:082: nie wcale Cie nie znajda Holandia to jest po prostu 3 swiat , tu nie ma policji nikt Cie nie sprawdza podajesz falszywe dane i zyjesz sobie jak chcesz...

:043:

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 5:17 pm   

dokładnie jest tak jak sylwia_lelystad pisze, zameldowałem się jako Mama Muminka bo Tata Muminka już jeden jest :082:
by evo7 rs

feel_x 
Super gaduła
feel_x

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 5:37 pm   

Nie ma szans aby to przeszło. W końcu cię znajdą. No chyba że będziesz mieszkać na ulicy a dorabiać na lewo wtedy nie będziesz nigdzie figurował. No i może szczęśliwym trafem cię nie namierza. Podjęcie legalnej pracy wiąże się z podaniem danych. Meldunek również. No a to oznacza że po czasie zapukają do twoich drzwi.

Mathnl 

Wysłany: Pią Lut 18, 2011 5:38 am   

stroopwafel napisał/a:
Polska nie ma umow z Bangladeszem, wyspami Owczymi i Kambodza
Z Wyspami Owczymi ma :043: Zostaje Bangladesz lub Kambodza

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 10:34 am   

jwr90,
Cytat:
czyli jak jestem poszukiwany to polecasz holandie

nie polecam!
biura policyjne posiadaja informacje wraz ze zdjeciem osoby poszukiwanej nawet z Polski
i chwala Bogu za to ,inaczej kryminalisci dekowali by sie wszedzie tam gdzie im wygodnie... bez obawy ze beda rozpoznani

to chyba wszystko w tym temaciem , a jesli ten temat to nie jakas podpucha
to niby dlaczego mam udzielac informacji przestepcy ?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lut 18, 2011 10:44 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu