Przesunięty przez: Duuvelke Śro Maj 27, 2009 8:11 pm |
kradziez Zorgtoeslag?????? |
Autor |
Wiadomość |
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 12:06 pm
|
|
|
Jarek123 sorry, niedoczytalam Twojego postu, rzeczywiscie pisza, ze beda wysylac zorgtoeslag na nowe konto.Zastanawiam sie tylko, czy to ostatnie zdanie Cytat: | Vanaf nu zal ik voor de zorgtoeslag dit nieuwe rekeningnummer gebruiken voor de uitbetaling van uw teruggven of voorschotten. | czy to nie jest standard i niekoniecznie musi znaczyc, ze wczesniej wyplacali ten dodatek. |
|
|
|
|
Jarek123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:46 am
|
|
|
tak,ale wcześniej jest że nr rachunku został zmieniony.A ja od początku pobytu w holandii mam ten sam nr rachunku i nigdy wcześniej nie pobieraliśmy żadnych dodatków |
|
|
|
|
evarest88
Poczatkujacy evarest88
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 2:31 pm wazne pytanie
|
|
|
Mam pytanie,pracuje od 6 kwietnia tego roku w firmie ktora oplaca mi ubezpieczenie,bo ja nie jestem zameldowana.....czy mi tez sie nalezy taki dodatek do ubezpieczenia?....wczesniej tez pracowalam w roznych agencjach ktore mi oplacaly ubezpieczenie,ale nikt nidy nie powiedzial mi o takiej mozliwosci....prosze o rade |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 3:30 pm
|
|
|
Tak, jesli twoje roczne zarobki nie przekraczaja 32502 euro. Wysokosc dodatku zalezy od wysokosci dochodow i maksymalnie moze wyniesc 57 euro miesiecznie |
|
|
|
|
evarest88
Poczatkujacy evarest88
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 4:30 pm
|
|
|
wydaje mi sie ze firma oplaca nam grupowe ubezpieczenie,czy to ma jakies znaczenie,czy ubezpieczenie jest ubezpieczeniem? |
|
|
|
|
d.j.Abel
Poczatkujacy DUM SPIRO,SPERO
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 4:51 pm
|
|
|
Raczej każdy ma obowiązek ubezpieczenia indywidualnego. |
_________________ Im coś sprawia,że stajesz się bardziej szczęśliwy tym boleśniej potrafi cię ranić |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 5:12 pm
|
|
|
alfa napisał/a: | Tak, jesli twoje roczne zarobki nie przekraczaja 32502 euro |
to kwota miesięcznych czy rocznych dochodów? |
Ostatnio zmieniony przez mamqa Śro Cze 17, 2009 5:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 5:18 pm
|
|
|
mamqa, wyzej napisane ze to sa roczne zarobki
byc moze jest ktos kto na miesiac zarabia
trzydziesci dwa tysiace piecset dwa euro
ale niektorzy osiagaja takie dochody tylko rocznie |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
aszka888
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 12:13 pm mnie tez okradla baba..z sairam..z den haag
|
|
|
Cytat: | zlozyla mi wniosek i kasa przyszla na jakies inne konto..ale bylam zdruzgotana..bo to bylo 600 euro..teraz nie dam jakiejs byle wiesniarze moich danych osobowych i innych..nigdy nie podajcie nikomu swojego nr digid, nigdy!
Wezcie poczyncie troche zachodu by sami poskladac te wnioski bo kazdy liczy tu zeby was okrasc...tym bardziej ze nie macie pojecia o holenderskim. Nawet celowo zaznaczyla ze mi sie cos nalezy i splacam 112 euro..ale jezeli jeszcze raz zobacze ze cos mi nie gra pojade do niej i jej lomot spuszcze..szok co oni tu robia by na czyjejs skorze pojezdzic.. |
Nastepnym razem postaraj sie i napisz post ''normlnym kolorem ''
nie bede juz poprawiac ,tylko dam kreche
ps.zapoznaj sie z Regulaminem Forum |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 18, 2009 10:47 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
AliasNikodem
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 9:11 pm
|
|
|
Witam ja rowniez mam ten problem. Wlasnie dzisiaj sie wszystkiego dowiedzialem. Pewnego dnia przyszlo mi do domu w polsce pismo od Belastingdienst z zapytaniem o nr konta, bylem wtedy nie obecny i moja siostra odeslala im moj nr.Po tel z siostra mylalem ze chodzi o zwrot podatku i o pismo Op Graf Rknr. Po powrocie do domu okazalo sie ze to pismo to Zorgtoeslag Rknr, oczywiscie Belasting przeslal mi pieniadze za dodatek zdrowotny za 2009 okolo 230E. Po wizycie w biuze zajmojacym sie tymi sprawami (podatki,dodatki,zwroty itp) okazalo sie ze biuro w ktorym pracowalem pobieralo za mie ten dodatek. Natychmiast zamknelem dodatek Zorgtoeslag. I po jakims miesiacu przyszlo mi do domu pismo Beschikking powiadamiajace mie o tym ze mam zwrucic 230E dodatku za 2009, ok dostalem te peniadze mialem je na koncie nie ma sprawy.Ale po jakis dwoch miesiacach przyszlo mi nastepne pismo dslownie takie same ale na 551E i za rok 2008 kiedy pracowalem w NL. Dzwonilem dzisiaj do Belastingu i jedyne czego sie dowiedzialem to ze mozna placic to na raty nie ma z tym problemu. Nie pytalem ich do kogo wplywaly te pieniadze ale jutro to zrobie zobaczymy co mi odpowiedza.Firma OTTO tak mie urzadzla rozpisal bym sie wiencej ale dziwnie mi klawiwtura chodzi na tzm forum.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
aisa1234
Poczatkujacy
Wiek: 38 Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 20 Skąd: Emmeloord
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 11:37 pm
|
|
|
karolina2213 napisał/a: | witaj ja miałam podobny problem i to właśnie jak wyżej ktoś napisał przez firmę PE | no wlasnie to ta firma PE,nam tez probuja wciskac kit i tylko zwodza,najpierw mowila pania Joanna F. ze ksiegowa to sprawdzi i jak sie naleza te pieniadze chlopakom to oddadza pozniej zeby im wyslac papiery pozniej ze musza isc do belastingu i dowiedziec sie od kiedy oni im pobierali te pieniadze i do kiedy i im to wyslac i w ciagu dwoch dni kasa miala byc na koncie jak tam zadzwonili po dwoch dniach to pani Joannna powiedziala ze teraz to oni musza jechac do belastingu cos tam sprawdzac bo bardzo duzo osob dzwoni do nich zeby oddali im kase i wkolko cos kreci mota sie wogole nieslucha co sie do niej mowi jakas paranoja!boze ze tacy oszusci jeszcze istnieja?a malo tego mojemu chlopakowi przyszedl jarograf do polski 31 marca 2009 roku za rok 2008 gdzie on z ta firma nie mial juz nic wspolnego jak sie pytal co to za trefny jarograf to pan Michal twierdzil ze musieli mu wystawiac taki jarograf bo niby jakies wakacyjne mu mieli do wyplacenia(dokladnie przejzalam konto bankowe i nic takiego tam niewidze)a jarograf byl wystawiony od 1 stycznia do 28 stycznia 2008r,gdzie chlopak moj przyjechal do nl 15 stycznia i tego dnie podpisal umowe na czas nie okreslony i caly czas pracuje w tej firmie wiec jak to mozliwe???mamy to gdzies zglosic?to mala suma bo 55 euro ale wole zeby z belastingiem bylo wszystko wyjasnione |
|
|
|
|
zzielono
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 2:48 am
|
|
|
moi znajomi maja zwrocic Zorgtoeslag 2007, 2008 i 2009, ktorego nigdy nie otrzymali.. Pracowali dla firmy TotalTeam potem PePeople.
wlasnie otrzymali pismo w odpowiedzi na list z prosba wyjasnienia tej sytuacji, i Belasting nie moze anulowac tego. Zaplacic i tak musza... |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 9:49 am
|
|
|
Nie bylam nigdy w takiej sytuacji, ale nie wyobrazam sobie splacania pieniedzy, ktorych nigdy nie otrzymalam. Pierwsze co to bym wybrala sie do Belastingdienst w celu wyjasnienia na jaki numer konta byly przelewane pieniadze. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
AGW
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 5:45 pm
|
|
|
Tak jak pisze alfa wyzej PePeople pobierala zorgtoeslag za swoich pracownikow nie ubezpieczajac ich i nie informujac o tym fakcie, a poniewaz nie byli ubezpieczeni wiec teraz musza to zwtocic |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 5:50 pm
|
|
|
Ale dlaczego mam zwrocic cos, czego nie otrzymalam? Przeciez wszystko mozna udowodnic. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
|