Wysłany: Wto Lut 22, 2011 4:28 pm DE COMBINATIE a wyjazd do Romuni
Witam
Pracuje w DE COMBINATIE juz 2 lata. Niedługo kończy mi sie kontrakt i firma mi zaproponowła ze następny kontrakt podpisze w Rumuni. Przelot, hotel, 1 dzien zwiedzania
gratis. Stawka o 2 E więcej niż normalnie. Czy ktoś o tym słyszał i może mi udzielić informacji na temat takich kontraktów ??
znajomi pracujac w eurojob tez dostali taka wspaniala oferta.ale poza zwiedzieniem rumunii nic wiecej dobrego nie wyniklo.brak wyplat ,ubezpieczenia .firmy z ktora musieli podpisac kontrakt nie mozna nawet w internecie znalezc.oni mieli umowe sporzadzona na podstawie prawa rumunskiego a do pracy w nl byli oddelegowani z rumunii( wiec cao nie obowiazuje).przy probie zalozenia sprawy sadowej sad odrzucil pozew ze wzgledu na brak mozliwosci z lokalizowania rumunskiej firmy.a z tymi dwoma euro wiecej?tak samo slyszeli ,tyle ze co do czego to na umowie byla podana faktycznie wyzsza stawka brutto ale po odliczeniu blizej nieokreslonych kosztow zostalo 5,10 netto.a wiec uwazajcie na umowy z rumunskimi agencjami.