NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma chce abysmy przejęli mieszkania
Autor Wiadomość
nlalmere 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 9:16 pm   Firma chce abysmy przejęli mieszkania

Witam! Mam pytanie chciałbym uzyskac jak najszybciej odpowiedzi ponieważ zależy mi na czasie. W obecnej firmie w której pracuje mają nastąpic zmiany związane z mieszkaniami a mianowicie mieszkania które obecnie ma firma ma przejąc jedna osoba z domku, jak nam mówił koordynator to będą to dokumenty przygotowane przez adwokata chodzi niby o to że w mieście almere nie może mieszkac więcej niż 4 osoby nie spokrewnione, całymi opłatami dalej zajmowac się będzie firma, my nie będziemy obciążeni żadnymi dodatkowymi kosztami. Ja mam obawy czy to nie są jakieś machloje. Proszę pomóżcie mi.
Z góry dziekuję.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 9:23 pm   

duzo firm wynajmuje swoim pracownikom mieszkania i je oplaca , szczegolnie jesli pracownicy sa z zagranicy ( u firm amerykanskich i japonskich to jest calkiem normalne )

monika

najpierw sprawdz dla swojego wlasnego spokoju czy to co wam obiecano jest tez na umowie
(czysz, gaz, prad , woda i wszystkie inne podatki gminne )

nlalmere 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 9:26 pm   

A czy jak ja podpisze już ta umowę to czy mogą tam mieszkac tez inni ludzie?

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 9:30 pm   

zalezy co bedzie jak bedzie to ujete w tej umowie i czy bedzie okreslona ilsc mogacych tam zamieszkac osob

to niech zaznacza w umowie ze np max ilsc zamieszkalych tam ludzi to 4 osoby

zanim podpiszesz umowe to ja dobrze przeczytaj
Ostatnio zmieniony przez mavd Czw Lut 24, 2011 9:31 pm, w całości zmieniany 1 raz  

doris25 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 11:23 pm   

Nie radzę się w to pakować bo w razie jakichkolwiek problemów na chacie Ty będziesz mieć kłopoty.

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 11:37 pm   

doris , nie wszystko jest odrazu oszustwem , jesli umowa bedzie prawidlowo sporzadzona to nic mu nie grozi

tak jak pisalam wczesniej jest to bardzo czesto stosowane , np w amstelveen mieszka bardzo duzo japonczykow ktorzy tu pracuja np w NEC i firmy placa im za mieszkania

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Lut 25, 2011 12:02 am   Re: Firma chce abysmy przejęli mieszkania

nlalmere napisał/a:

Witam! Mam pytanie chciałbym uzyskac jak najszybciej odpowiedzi ponieważ zależy mi na czasie. W obecnej firmie w której pracuje mają nastąpic zmiany związane z mieszkaniami a mianowicie mieszkania które obecnie ma firma ma przejąc jedna osoba z domku, jak nam mówił koordynator to będą to dokumenty przygotowane przez adwokata chodzi niby o to że w mieście almere nie może mieszkac więcej niż 4 osoby nie spokrewnione, całymi opłatami dalej zajmowac się będzie firma, my nie będziemy obciążeni żadnymi dodatkowymi kosztami. Ja mam obawy czy to nie są jakieś machloje. Proszę pomóżcie mi.
Z góry dziekuję.

nie wiem skad ten wymysl co do limitu 4 osob. Do niedawna mieszkali niedaleko polacy i bylo i 4 malzenstwa bezdzietne w jednym domu. Generalnie mysle,ze Almere nie moze sobie narzucac czegos takie wszystko to kwestia ustalenia z wlascicielem mieszkania/domu.

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 8:41 am   

niedokladnie tak jest paco
na kazdym mieszkaniu moze mieszkac okreslona liczba osob i tak jak mieszkanie jest np. 3 pokojowe nie moze mieszkac np osob 10

Wysłany: Pią Lut 25, 2011 8:47 am   

agata napisał/a:
niedokladnie tak jest paco
na kazdym mieszkaniu moze mieszkac okreslona liczba osob i tak jak mieszkanie jest np. 3 pokojowe nie moze mieszkac np osob 10

agata jakbys mogla to rozwinac bo ciekawa sprawa...

Ja znam przypadek gdzie wlasnie tak bylo, przy okazji u znajomych Holendrow w Almere Stad powiedzili mi,ze obok w 4 pokojowym domu (segment jakich wielu) mieszka 10 polakow juz 5 lat zameldowanych... takze to juz jakby dwa przypadki jakie znam z Almere

a skad niby takie ograniczenia? jako wlasciciel chyba mam prawo rozporzadzac swoja wlasnoscia..?

Poza tym chyba jakis czas temu pisali w gazetach na poludniu Holandii o wlasnie takich przypadkow,ze ludzie sie "kisili" ale chyba nie mogli z tym nic zrobic
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Pią Lut 25, 2011 8:48 am, w całości zmieniany 1 raz  

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 9:14 am   

masz racje ze tak jest ja tez slyszalam i widzialam takie przypadki ze ludzie mieszkali po 10 osb na mieszkaniach 3 pokojowych- ale nie w tym sprawa.
bez wzgledu na to czy wynajmujacy sie zgadza czy nie mieszkanie jest przypisane konkretnej ilosci mieszkancow. owszem dla wynajmujacego to zysk czym wiecej ludzi tym wiecej kasy. ale niestety sa pewne regulacje.
a to ze slyszy sie o takich zbiorowkach? no coz- oszczednosci, chec wiekszego zysku itp...
reasumujac na umowie powinno pisac ile osob moze mieszkac i jesli wpadnie kontrola a mieszkancow bedzie wiecej beda problemy

mowisz ze pisali o takich przypadkach tyle ze nic nie mogli z tym zrobic- owszem mogli tyle ze chyba ich to nie bardzo interesowalo- choc powiem ze w niektorych regionach juz dawno sie wzieli za zaostrzenia i zaczeli wprowadzac nowe reguly np w Hadze bardzo czesto spotykamy sie ze wynajmujacy podnajmuja mieszkania tylko rodzinom bo w jedym mieszkaniu nie moga mieszkan niespokrewnione osoby.

przypuszczam ze zaczna sie kontrole i beda czesciej sprawdzac ile osob mieszka pod adresem i pomalu beda znikaly takie zbiorowki
Ostatnio zmieniony przez agata Pią Lut 25, 2011 9:18 am, w całości zmieniany 1 raz  

Wysłany: Pią Lut 25, 2011 9:28 am   

agata napisał/a:
masz racje ze tak jest ja tez slyszalam i widzialam takie przypadki ze ludzie mieszkali po 10 osb na mieszkaniach 3 pokojowych- ale nie w tym sprawa.
bez wzgledu na to czy wynajmujacy sie zgadza czy nie mieszkanie jest przypisane konkretnej ilosci mieszkancow. owszem dla wynajmujacego to zysk czym wiecej ludzi tym wiecej kasy. ale niestety sa pewne regulacje.
a to ze slyszy sie o takich zbiorowkach? no coz- oszczednosci, chec wiekszego zysku itp...
reasumujac na umowie powinno pisac ile osob moze mieszkac i jesli wpadnie kontrola a mieszkancow bedzie wiecej beda problemy

mowisz ze pisali o takich przypadkach tyle ze nic nie mogli z tym zrobic- owszem mogli tyle ze chyba ich to nie bardzo interesowalo- choc powiem ze w niektorych regionach juz dawno sie wzieli za zaostrzenia i zaczeli wprowadzac nowe reguly np w Hadze bardzo czesto spotykamy sie ze wynajmujacy podnajmuja mieszkania tylko rodzinom bo w jedym mieszkaniu nie moga mieszkan niespokrewnione osoby.

przypuszczam ze zaczna sie kontrole i beda czesciej sprawdzac ile osob mieszka pod adresem i pomalu beda znikaly takie zbiorowki

jesli to ma dzialac "wyzyskowi" itd to sluszna sparwa ale z drugiej strony jesli nie przeszkadza to otoczeniu to w czym problem ma gmina...podatki sie placi to powinni byc zadowoleni.

dzieki za odpowiedz a ja z ciekawosci jak bede nastepny raz w gminie to zapytam sie czy oni maja jakies reguly ile osob maksymalnie moze byc zameldowanych wedlug Almere. Bo poki co widze,ze "idea" jedno a rzeczywistosc co innego

pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu