NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy moge podjąć prace przez inne Uitzendburo na okres 3 mcy.
Autor Wiadomość
jolus83 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 27, 2011 3:08 pm   czy moge podjąć prace przez inne Uitzendburo na okres 3 mcy.

Witam!Chce sie upewnic jednej rzeczy!Pracuje 3 lata przez X Uitzendburo u jednego i tego samego pracodawcy.Teraz muszę zjechać na 3 miesiace do Polski,żeby owe biuro nie dalo mi kontraktu.Co za tym idzie>interesuje mnie czy moge podjąć prace przez inne Uitzendburo na okres 3 mcy.Mam taka mozliwosc.Zaznaczyc chce,ze po 3 miesiacach wracam nadal do swojego biura i pracodawcy u ktorego pracuje na stale.Zatem,mam nadzieje,ze jak bede pracowala dalej w Holandii przez te 3 mce to po powrocie do mojego biura ,kontrakt mi sie automatycznie przdluży sam czy nie?Czy to nie ma nic do tego?W sumie to jest logiczne dla mnie,ze tak jak zrywam kontrakt z 1 to moge pracowac u innego,a pozniej wrocic na starych warunkch do mojego Pracodawcy.Co o tym sadzicie?Moze ktos mial podobna sytuacje?Chodzi o to,ze mam dobra prace a nie chcialabym jej stracic poprzez prace w innym biurze poprzez te 3mce.

Pozdrawiam :039:

tytul edytowany
Tworząc temat pamiętaj aby nadać mu odpowiedni tytuł

punkt. 12 Regulaminu
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lut 27, 2011 3:24 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kindzal 
Super gaduła

Wysłany: Nie Lut 27, 2011 9:01 pm   

Oczywiscie ze TAK. Byle nie u tego samego (faktycznego) pracodawcy.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Lut 27, 2011 9:23 pm   

Odpowiedz nie jest oczywista.
Nalezy przeczytac czy w kontrakcie nie ma zakazu konkurencji przez np. pol roku w branzy X na terenie Y

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 10:20 pm   

dokladnie marcin ma racje czesto biura i firmy stosuja taka praktyke. wspomne ze to jest akurat calkiem legalne . pozdrawiam

Odpowiedz do tematu