Internet GSM w Holandii - najlepsze oferty |
Autor |
Wiadomość |
PiotrP
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 9:33 pm
|
|
|
Witam
Jeszcze nie doszedłem do bonusu, trzymam doladowanie na czarną godzinę, chwilowo mam kabel, ale przy doładowaniu 10E bonus nie powoduje że Lebara będzie droższa. Lebara łączy mi sie 3G w wielu miejscach, 7MB plik dosłownie błysnął na ekranie i przeszedł cały.
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
|
xavi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 5:37 pm
|
|
|
Hej
Ja także na dniach muszę wybrać jakiś internet na pp, cały czas myślałem o vodafone - nie wiedziałem że lebara także oferuje internet. Czy możesz podać jakieś bliższe szczegóły techniczne, czyli co trzeba kupić i jak wygląda instalacja/aktywacja usługi? |
|
|
|
|
PiotrP
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 7:06 pm
|
|
|
Witam
Jeśli nieco się orientujesz w komputerach i masz modem to wsadzasz normalną kartę telefoniczną Lebary i działasz, oczywiście trzeba skonfigurować adresy IP, bramy, maski i DNSy, ale jest to opisane na stronie Lebary.
Jeśli będziesz miał kłopoty to napisz, mnie się udało za pierwszym razem.
Jeśli decydowałbyś się na jakąś typową kartę to mogę odstąpić te które kupiłem nie są mi potrzebne podobnie jak nowiutki z igły router WiFi.
Z modemem chyba Albert Hein wyjdzie najtaniej, ale nie wiem czy jest z simlockiem i da się użyć z innymi kartami.
Piotr |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 4:58 pm
|
|
|
A ile kosztuje taki internet w lebarze ? Bo podejrzewam że jest jakaś cena za MB czy GB transferu danych?
Btw, Vodafone na kartę ma jeszcze tą opcję że wysyłamy za 10 euro SMS i możemy korzystać z neta bez limitu ? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 5:01 pm
|
|
|
KKamil, niestety juz sa tylko z limitami (250MB lub 1GB):
http://www.vodafone.nl/mo..._voor_internet/ |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2011 5:22 pm
|
|
|
Lepszy rydz niż nic
Tylko czy działa to z prepaidem, czy tylko w abonamencie ? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2011 5:27 pm
|
|
|
dziala z prepaidem. W abonamencie dalej jest internet blox za 9.50e bez konkretnego limitu. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2011 6:26 pm
|
|
|
A jeszcze jedno pytanko, czy jeśli wykorzysta się limit przed upływem miesiąca, i wyśle się SMS z aktywacją ponownie, limit sie odnowi czy to działa tylko raz na miesiąc ? |
|
|
|
|
xavi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 10:27 pm
|
|
|
Ja także jeszcze 1 pytanie. W tej chwili korzystam z Lebary, ale ponieważ internetu potrzebuje zaledwie kilka dni w miesiacu za to bez limitu danych zainteresowała mnie ta oferta
http://www.t-mobile.nl/mo.../laptop/prepaid
Czy dobrze rozumiem że po przekroczeniu 4.50 reszta dnia jest gratis? i czy ktoś z was korzystał z tej usługi? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 8:46 am
|
|
|
tak jest jak piszesz ja z tego korzystalem |
|
|
|
|
RoQi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 11:02 pm
|
|
|
PiotrzeP jeśli to odczytasz to ważne info dla Ciebie. Jak chcesz w AH kupować w promocji, musisz założyć "Bonus Card". Zrobisz to za darmo w punkcie informacji, wystarczy wypisać formularz (możesz nawet jakiekolwiek dane wpisać, byle by się zgadzały nazwy ulic z kodami pocztowymi) i oddać Pani w informacji i od razu ci wyda Twoją kartę BONUS, a potem musisz ją okazywać za każdym razem, jak robisz zakupy. |
|
|
|
|
internetwnl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 06, 2012 9:47 pm
|
|
|
Witam, czy coś się zmieniło znalezliscie jakiś internet prepaid który po limicie nadal działa czy faktycznie W Holandii jest to niemożliwe poza abonamentem do którego teraz potrzeba paszport lub ind stick w paszporcie byłem w pkt sprzedaży i tak jest .
[ Dodano: Sob Sie 11, 2012 1:31 pm ]
Czyli mam rozumieć iż nie ma takiej opcji w holandii na prepaid... Szkoda |
|
|
|
|
|