mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 6:57 pm Automatyczny prefiks na telefonie stacjonarnym
|
|
|
Kupiłam nowy telefon stacjonarny i jest tam funkcja pozwalająca ustawić automatyczne wybieranie prefiksu gdy dzwoni się na wybrany, kierunkowy numer. Pomyślałam że fajna funkcja bo do tej pory korzystałam z Bell Knaller, dzwoniłam na ich numer, czekałam na informację że koszt rozmowy to 3 centy, wybierałam numer na jaki chcę dzwonić, potwierdzałam krzyżykiem i wtedy mnie łączyło. Próbowałam teraz wybrać ich numer jako prefiks ale się nie da, dostaję informację o koszcie 2 centów, więc niby oki, ale wszystkie numery dziwnym trafem są zajęte... czyli coś nie tak...
Może ktoś z Was ma coś takiego u siebie ustawione? Nie musi oczywiście być z tej firmy, szukałam na ich stronie i nic nie znalazłam, więc pewnie nie ma... macie namiary na inną, tanią do polski którą idzie ustawić z prefiksem?
Strona Bell Knaller dla zainteresowanych (przy okazji) http://www.belknaller.nl/index2.php |
|
PiotrP
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 4:55 pm
|
|
|
Witam
Problem z Twoim telefonem polega na tym że po prefixie dalej kręci numer nim papuga poinformuje o dalszym działaniu. Poszukaj informacji o funkcji PAUSE, w większości telefonów wprowadza ona zwłokę czasową przed wybraniem dalszej części numeru, wstaw na końcu prefixu kilka pauz i powinno pomóc.
Jeśli nie to zostaje Ci półśrodek, wprogramuj w szybkie wybieranie numer operatora i jak usłyszysz zapowiedź to wybieraj następnie zaprogramowany numer.
Piotr |
|