NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zatrzymanie chorobowego przez aisenbiuro
Autor Wiadomość
tomek71 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 6:18 pm   zatrzymanie chorobowego przez aisenbiuro

witam,mój pracodawca podczas pobytu mojego na zwolnieniu chorobowym uwv zadzwonił do uwv i powiedział ze ja pojechałem do Polski i prosił o zatrzymanie chorobowego co niestety UWVuczynił -prosze o pomoc[dodam ze 3 lata pracuje i mieszkam w nl, a chorobowe jest po wypadku na budowie] :039:

Miep 
Super gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 6:50 pm   

popierwsze co to aisenbiuro ?
po drugie czy faktycznie po przyznaniu ci chorobowego wyjechales do PL ?
Ostatnio zmieniony przez Miep Nie Lut 06, 2011 6:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Traken 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:19 pm   

Chorobowe masz po wypadku na budowie ok,ale wyjazd do Polski o ile taki miał miejsce nie był uzgodniony z lekarzem UWV który orzekał o Twoiej niezdolności do pracy.Na czas rekonwalescencji powinieneś raczej przebywać w NL .

tomek71 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:14 pm   

agencja pracy chciała abym poszedł do pracy w poniedziałek ale ja odmówiłem dlatego że jestem na zwolnieniu lekarskim . Po chwili otrzymałem sms od szefa że jeżeli zostaje w domu to ok ale chorobowe robią stop ,ja cały czas przebywam w NL

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:24 pm   

tomek71,
Cytat:
jestem na zwolnieniu lekarskim

w Holandii nie wystawiaja zwolnien lekarskich ....wiec na jakim zwolnieniu lekarskim jestes ,kto je wystawil i gdzie ?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

tomek71 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:38 pm   

przebywam na zasiłkuchorobowym od sierpnia 2010 po wypadku na budowie

[ Dodano: Nie Lut 06, 2011 10:53 pm ]
to co sie tu dzieje to bezprawie ,oni myślą że mogą z nami robić co im się podoba.Nie wiem jeszcze co z tą sprawą zrobie ale nie można postępować tak jak w moim przypadku,dodam że pracuje do tej firmy 3lata,pozdrawiam .

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:13 pm   

Tomek71 musisz zadzwonic do UWV i poprosic o spotkanie w celu wyjasnienia sprawy lub wyslac pismo z opisem sytuacji. Pewnie masz jakies papiery z UWV, gdzie podany jest numer klienta, osoba kontaktowa itp. ?

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

tomek71 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:48 pm   

jutro zadzwonie i postaram sie wyjaśnić tą sytuacje ,mam dokumenty z UWV, z ostatniej kontroli tam chyba znajde nawet nazwisko lekarza -dzieki za post :039: :039:

kreska33p 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 17, 2011 12:42 pm   

Pracowałam przy bukszpanie w szklarni Od marca 2010 aż do 29 listopada 2010,jestem na chorobowym od 30 listopada 2010(problem z kręgosłupem,operacja była w 2008 r w Polsce,na przepuklinę jadra miażdżystego) W tym roku 10 marca miałam pierwsze wezwanie do lekarza z ARBONED i jestem mile zaskoczona,lekarz oglądnął mój ostatni rezonans magnetyczny i przetłumaczone papiery od lekarza neurochirurga i powiedział,że nie pozwala mi wrócić do pracy w szklarni,kontrakt kończy mi się w sierpniu 2011,potem przejmuje mnie UVW(teraz płaci mi pracodawca)i mam się rehabilitować,pływać i spacerować.Zaznaczę,że nie znam języka holenderskiego,minimalnie j.niemiecki a z tego powodu wszędzie musi być ze mną mój mąż.Teraz wiem na przyszłość ,że jak dostanę wezwanie do arbo to pracodawca musi zapewnić mi tłumacza,(tak powiedział lekarz)Praca ,którą wykonywałam nie była zalecana ze względu na moje schorzenie,ale nie było innych propozycji(nie znałam języka) Będę starała się o rentę,wiem że droga nie będzie usłana różami a może się uda!!! :083: :039:

Odpowiedz do tematu