ubezpieczenie samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 5:28 pm
|
|
|
Mam nadzieje ze tomus1982, auto juz ubezpieczyl ,bo inaczej belasting walanie mu kare 700 euro i bedzie po ptokach ,
a wtedy szybciutko ...nie pytajac nikogo o rade , znajdzie i sposob i ubezpieczalnie |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 6:04 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | MAARIT, jak jesteś ciekawa, to zadzwoń na podany numer, powołaj się na taką sytuację i zapytaj jakie są możliwości, proste jak budowa cepa. |
nastepny madry sie znalazl .Ona podala nr.telefonu do posrednika ,a nie do ubezpiecznia .Ubezpieczenie musi wpierw zaakceptowac ,a posrednik dostaje za to kase ,wiec i krowe ubezpieczy.. |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 6:57 pm
|
|
|
Umiesz czytać ze zrozumieniem, czy nie bardzo? Napisałem, że jak jesteś taka ciekaw jak napisałaś, to sama zadzwoń i zapytaj jak to działa. Paniała, czy jeszcze za trudne? |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 11:34 pm
|
|
|
MAARIT napisał/a: |
to teraz Ci nikt nie ubezbieczy ..... |
MAARIT napisał/a: | Jedynie Generali u nich jest ubezpieczenie bardzo drogie ... |
MAARIT napisał/a: | a posrednik dostaje za to kase ,wiec i krowe ubezpieczy.. |
no to jak ? juz nikt nie ubezpieczy czy jednak ubezpieczy ?
MAARIT napisał/a: | Miep Ty jak zawsze madra ,jestem ciekawa jak on auto ubezbieczy........... |
ot normalnie zadzwoni wyjasni problem i ubezpieczy
MAARIT napisał/a: | ...W Holandii nikt nie jezdzi bez ubezpieczenia i wszyscy o tym wiedza. |
Kod: | .... Op dit moment rijden er maar liefst
250.000 autos onverzekerd op de weg
| cytat pochodzi z
http://www.nietteverzeker.../motorrijtuigen
p.s. Maarit niestety dla ciebie a na szczescie dla innych ktorzy nie wiedzieli o obowiazku ubezpieczenia lub zapomnieli ubezpieczyc auto natychmiast po zakupie :
Auto mozna ubezpieczyc w roznych ubezpieczalniach od dnia zgloszenia sie do ubezpieczalni. Jedyny problem ze zadna ubezpieczalania nie ubezpieczy auta z data wsteczna a za czas bez ubezpieczenia RDW moze wyslac wysoka kare .
Warto jednak pamietac ze ubezpieczenie nie musi kogos akceptowac , ale jesli dostanie sie odpowiedz odmowna nie ma sie czym martwic ubezpieczalni jest wiele a nawet sa takie ktore ubepieczaja kierowcow z " ciezka przeszloscia." |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 4:05 pm
|
|
|
Miep [Madra Baileys ,znowu wrocilas sie wymadrzac[ nie przezywaj ,napewno go jakos ubezbiecza ,czego mu z calego serca zycze.
Co to Generali ,to ubezpieczaja wlasnie takie wypadki ,jak ten i ludzi ,ktorzy sa na czarnej liscie ubezpieczen np nieplacone premie ,jezdzenie bez ubezpieczenia ,wypadek bez ubezpieczenia itp. |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 10:55 pm
|
|
|
Woow maarit jaki zaszty,mnie dzis spotkal by byc z nim/nia porownany .
To nie ja przezywam tylko ty . Ja skorygowalam poprostu twoja "madra "wypowiedz.
Tak na marginesie tomus1982 nie popelnil ogromnego przestempstwa zeby go kierowac do ubezpieczenia dla "trudnych przypadkow ". Kobieto nim komus dasz madra rade sprawdz najpierw wiarygodnosc swojej wypowiedzi bo to nie jest sporadyczny wypadek ze" slyszysz dzwony ale nie wiesz gdzie" . |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 12:09 am
|
|
|
autor tematu nie popelnil zadnego przestepstwa tylko wykroczenie. Prosze tego nie mylic. Choc za wykroczenie tez mozna "siedziec", ale w tym konkretnym przypadku skonczy sie na karze pienieznej (bez sadu). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
gosik
Gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 11:13 am
|
|
|
a ja mam takie pytanie- mamy już polisę na auto ale chciałabym ją zmienić tzn. dodać coś takiego jak ubezpieczenie od własnych "błędów". nie wiem jak to nazwać po holendersku więc nie wiem jak szukać po google. chodzi mi o to że np. jak wjadę sama w słupek i porysuję karoserię to ubezpieczalnia może mi pokryć naprawę np. lakiernika. jest coś takiego? pozdrawiam |
_________________ gosik |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 11:36 am
|
|
|
gosik, po holendersku to "Volledig Casco". czyli kupujesz ubezpieczenie WA + Volledig Casco (to takie polskie auto-casco). jest jeszcze opcja "beperkt/gedeeltelijk casco", ktora ubezpiecza glownie od kradziezy. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 2:41 pm
|
|
|
gosik napisał/a: | a ja mam takie pytanie- mamy już polisę na auto ale chciałabym ją zmienić tzn. dodać coś takiego jak ubezpieczenie od własnych "błędów". nie wiem jak to nazwać po holendersku więc nie wiem jak szukać po google. chodzi mi o to że np. jak wjadę sama w słupek i porysuję karoserię to ubezpieczalnia może mi pokryć naprawę np. lakiernika. jest coś takiego? pozdrawiam |
szukaj all-risk |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
gosik
Gaduła
|
Wysłany: Pią Paź 22, 2010 12:42 pm
|
|
|
dzięki wam!! |
_________________ gosik |
|
|
|
|
Ratek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 7:24 pm
|
|
|
Witam, kupiłem samochód w sobote, we wtorek ubezpieczałem gdyż czekałem na meila z Polski z moim zaświadczeniem o bezszkodowej jeździe. Żadnego problemu i zbędnych pytań nie było, tzn poszedłem do ING i ubezpieczyłem samochód ale mam jeden problem, mianowicie miałem ze sobą polskie zaświadczenie o bezszkodowej jeździe (3 lata) kobieta wysłała go faxem do ubezpieczyciela po czym dała mi mój nowy nr polisy i powiedziała że na chwile obecną mam 0 lat bezszkodowej jazdy ale zaraz jak sprawdzą ten dokument wyślą mi już papiery z doliczonymi ewentualnymi 3 latami zniżki....no właśnie dostałem dzisiaj papiery i NIE UWZGLĘDNILI mi tego! Czy ktoś wie czy ja coś źle zrobiłem czy to normalne że moje lata jazdy bez wypadku z Polski nie mają tutaj znaczenia?
PS: dokument wystawiony w HDI w Polsce miał też wersje angielską |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 7:29 pm
|
|
|
Ile kosztuje ubezpieczenie auta nie posiadając żadnych zniżek ? Z tego co sprawdzam na stronach ubezpieczycieli, około 70-100 € na miesiąc (minimum)
Od czego zależy wysokość ubezpieczenia? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 7:47 pm
|
|
|
KKamil napisał/a: | Od czego zależy wysokość ubezpieczenia? |
od wielu rzeczy... glownie od tego jakie auto chcesz ubezpieczyc... i od twojego kodu pocztowego... |
|
|
|
|
|