Wymeldowanie z Holandii |
Autor |
Wiadomość |
madziapla
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 5:37 pm Wymeldowanie z Holandii
|
|
|
Mam pytanie jestem zameldowana w Holandii podczas pobytu w Polsce znalazłam inna prace oddaloną od poprzedniego miejsca zameldowania o 350km,w jaki sposób mogę się wymeldować nie ukrywam,że aby to zrobić osobiście to dość trudne żeby pokonać tyle kilometrów.proszę o pomoc czy mogę się wymeldowac korespondencyjnie? |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 7:19 pm
|
|
|
Jesli nowa praca jest tez w NL to tylko sie meldujesz. Z poprzedniego miejsca automatycznie Cie wymelduja. |
|
|
|
|
madziapla
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 7:48 pm
|
|
|
Ok dzięki a co jeśli nie chcem się narazie meldować w nowym miejscu? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 7:50 pm
|
|
|
madziapla,
jesli nie masz takiej potrzeby, to sie nie melduj ,ale korespondencja, bedzie wysylana na stary adres |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
madziapla
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 8:25 pm
|
|
|
Czyli jeśli się nie zamelduje wnowym miejscu zamieszkanie nie mam możliwości aby wymeldowac się ze starego ? |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Mar 28, 2011 8:52 am
|
|
|
madziapla napisał/a: | Czyli jeśli się nie zamelduje wnowym miejscu zamieszkanie nie mam możliwości aby wymeldowac się ze starego ? |
masz ale wtedy pytaja o powod - np wyjazd zagranice itd..ale jelsi pracujesz w NL to powinnas gdzies byc "przemeldowana" |
|
|
|
|
madziapla
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 28, 2011 11:07 am
|
|
|
A czy mogę w takim razie wymeldowac się w inny sposób niż osobiście? |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 3:56 pm
|
|
|
jesli wyprowadzasz sie za granice to wiem ze w gemente Eindhoven mozna sie wymeldowac przez internet. |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:36 pm
|
|
|
Pyt nr. 1. Jak wymeldowac sie z gminy bedac w pl? Nie wracam do holandii.
pyt nr. 2. Czy moge upowaznic druga osoba do wyciagniecia aktu urodzenia mojego dziecka z gminy w holandii?
Chętnie odpowiedzi osob ktore osobiscie odbieraly za kogos innego akt (lub zlecily odebranie aktu).
p.s: sorry ale wczoraj nie moglam sie pod zaden z tych tematow podlaczyc - wywalalo mnie na strone glowna. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Czw Gru 15, 2011 1:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 2:08 pm
|
|
|
Cytat: | Pyt nr. 1. Jak wymeldowac sie z gminy bedac w pl? Nie wracam do holandii. |
Wymeldowac sie z gminy mozna juz w ciagu 5 dni od planowanego wyjazdu.W kazdym razie mozna to zrobic osobiscie badz wysylajac pismo do gemeente.Wtedy otrzymasz poswiadczenie wymeldowania.Byc moze na stronie gemeente gdzie jestes zameldowana posiadaja formularz do tego celu.
Cytat: | pyt nr. 2. Czy moge upowaznic druga osoba do wyciagniecia aktu urodzenia mojego dziecka z gminy w holandii? |
Mozna upowaznic kogos do odebrania aktu urodzenia.Ogolnie potrzebny jest formularz (machtigingsformulier) za pomoca ktorego upowazniasz osobe do takiej czynnosci.Formularz taki mozna czesto pobrac ze strony internetowej gemeente.W celu identyfikacji osoba upowazniona procz formularza wypelnionego przez Ciebie musi posiadac przynajmniej kopie Twojego dowodu osobistego/paszportu |
|
|
|
|
H00llandia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 3:07 pm
|
|
|
Ja mam nieco inne pytanie chociaż również dotyczy wymeldowania. Otóż posiadam auto zarejestrowane na holenderskich tablicach. Co w momencie kiedy wymelduję się z obecnego adresu i nie zamelduję pod inny. Tzn pozostanę bez meldunku w NL, jedynie z meldunkiem w PL. Czy nadal mogę się poruszać autem (a rejestracja jest ważna) aż do momentu kiedy ponownie się zamelduję? Czy istnieje jakiś inny przepis nakazujący ponownego zameldowania w określonym terminie? Oczywiście rozumiem, że po ponownym meldunku dowód rejestracyjny idzie do wymiany? Z góry ziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 3:19 pm
|
|
|
Po ponownym meldunku nie wymieniasz dowodu rejestracyjnego. Jak sie przeprowadzalem to zmienilem adres w gminie i za jakies 3 miesiace dostalem mandat juz na nowy adres |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
H00llandia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 2:32 pm
|
|
|
m4rcin, dzięki za info cieszy mnie, że nie trzeba będzie wymieniać papierka |
|
|
|
|
EMIRA
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 4:24 pm
|
|
|
jeszcze raz zapytam sorry,
do wymeldowania
paszport
BSN
??? czy cos jeszcze ?
i moge sie wymeldowac w dniu wyjazdu z Holandii i czy w Gemeente dostane poswiadczenie wymeldowania?
W jaki sposob mozna wymeldowac sie przez neta? nie moge znalezc zadnego formularza.. |
Ostatnio zmieniony przez EMIRA Pon Kwi 22, 2013 4:28 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|