fast kontrakt z uitzenbureau |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2011 9:37 pm
|
|
|
Jagoda97 napisał/a: | Znam wielu Holendrow,ktorzy pracuja przez biura pracy od 20-tu lat i chwala sobie.
Nie jest prawda, ze pracownik pracujacy przez biuro zawsze zarabia mniej niz pracownik na bezposrednim kontrakcie.
Po przepracowaniu 6-ciu miesiecy zaczyna obowiazywac CAO sektoru w ktorym sie pracuje, oraz podwyzki zgodne z zaszetegowaniem i stazem pracy. |
Witam,
Jagoda tak na marginesie pokaż mi BIURO które sie wywiązuje z tego obowiązku ze po przepracowaniu 6 miechów zaczyna obowiazywac CAO sektoru w ktorym sie pracuje...
Albo podaj jakieś akty prawne regulujące tą zasadę ( za parę tyg gdy będę przechodził na fazę B chcę przedstawić kilka aktów prawnych dla swojego pośrednika( od początku pracy nie dostałem ani jednej podwyżki , cały czas jestem jako pracownik bez stażu pracy - ciekaw jestem co powiedzą przy fazie B że pewnie należeć mi sie coś będzie jak przejdę na fazę C heheheh ) ale już wiem jaka będzie odp ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Śro Mar 30, 2011 11:50 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Jagoda97 napisał/a: | Znam wielu Holendrow,ktorzy pracuja przez biura pracy od 20-tu lat i chwala sobie.
Nie jest prawda, ze pracownik pracujacy przez biuro zawsze zarabia mniej niz pracownik na bezposrednim kontrakcie.
Po przepracowaniu 6-ciu miesiecy zaczyna obowiazywac CAO sektoru w ktorym sie pracuje, oraz podwyzki zgodne z zaszetegowaniem i stazem pracy. |
Witam,
Jagoda tak na marginesie pokaż mi BIURO które sie wywiązuje z tego obowiązku ze po przepracowaniu 6 miechów zaczyna obowiazywac CAO sektoru w ktorym sie pracuje...
Albo podaj jakieś akty prawne regulujące tą zasadę ( za parę tyg gdy będę przechodził na fazę B chcę przedstawić kilka aktów prawnych dla swojego pośrednika( od początku pracy nie dostałem ani jednej podwyżki , cały czas jestem jako pracownik bez stażu pracy - ciekaw jestem co powiedzą przy fazie B że pewnie należeć mi sie coś będzie jak przejdę na fazę C heheheh ) ale już wiem jaka będzie odp ... |
W necie znajdziesz pelna wersje ABU CAO, przeczytaj dokladnie i tam znajdziesz swoje prawa i obowiazki.
http://www.abu.nl/abu2/?fileid=14629 |
|
|
|
|
niebieski ptak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 5:54 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: |
Witam,
[...] za parę tyg gdy będę przechodził na fazę B chcę przedstawić kilka aktów prawnych dla swojego pośrednika( od początku pracy nie dostałem ani jednej podwyżki , cały czas jestem jako pracownik bez stażu pracy - ciekaw jestem co powiedzą przy fazie B że pewnie należeć mi sie coś będzie jak przejdę na fazę C heheheh ) ale już wiem jaka będzie odp ... |
I tu się muszę z Tobą zgodzić Beny (i to dwukrotnie ) Niestety biura pracy nie lubią się wywiązywać ze swoich obowiązków dotyczących ABU CAO (natomiast egzekwują wszystkie należne im prawa). Podobnie miałem ja jak przechodziłem z fazy A na fazę B i zastałem sytuację podobną do Ciebie. Do dziś niewiele się zmieniło od stanu, gdy zacząłem pracę. No ale cóż, zobaczę co się będzie dalej działo już za 2 dni, ponieważ w piątek idę na rozmowy do biura pracy. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 6:52 pm
|
|
|
u mnie w firmie conajmniej 20 Holendrów pracuje przez biura i nawet nie starają sie o kontrakt bezpośredni bo twierdzą że by na tym stracili finansowo. Tak więc są biura i biura.Typowo holenderskie bez zadnych zakwaterowań itd. płacą dosyc dobrze. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 7:46 pm
|
|
|
Jagoda97 napisał/a: | Beny.rac napisał/a: | Jagoda97 napisał/a: | Znam wielu Holendrow,ktorzy pracuja przez biura pracy od 20-tu lat i chwala sobie.
Witam,
W necie znajdziesz pelna wersje ABU CAO, przeczytaj dokladnie i tam znajdziesz swoje prawa i obowiazki.
http://www.abu.nl/abu2/?fileid=14629 |
Witam,
Jagoda co z tego że ja je znam jak gdy mówie o nich dla pracowników biura to sie śmieją w oczy ( zasada prosta jak sie nie podoba to mamy 10 chetnych na Twoje stanowisko za Stawkę 6 EURO BRUTTO )
Zacznę działać , pisać pisma do instytucji które zajmują się tymi sprawami to mnie ZWOLNIĄ i problem sie sam rozwiąże ...
Ktoś za raz napiszę NIE MASZ ODWAGI ANI HONORU a ja odp przez 2 miesiące szukałem innej pracy i niestety ale OBECNIE W NL nie jest Kolorowo , tak jak było 3-5 lat temu ...
Kiedyś ktoś napisał ze biura pośrednictwa pracy to jedna wielka MAFIA i kiedyś sie śmiałem a obecnie wiem ze ten ktoś miał rację ...
Dla autora tematu życzę powodzenia |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 9:21 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | ..
Kiedyś ktoś napisał ze biura pośrednictwa pracy to jedna wielka MAFIA i kiedyś sie śmiałem a obecnie wiem ze ten ktoś miał rację ...
|
Zglos sprawe anonimowo do SNCU, na forum znajdziesz nr tel pod ktory mozesz zadzwonic. |
|
|
|
|
|