NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Kwi 03, 2011 3:42 pm
Dodatek za prace za granica Holandii...kto ma pojecie?
Autor Wiadomość
krisu 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 1:47 pm   Dodatek za prace za granica Holandii...kto ma pojecie?

Witam-Mam pytanie.. propozycja pracy na jakis czas we Francji.Mieszkam juz kilka lat tutaj/choc to malo w tym wypadku wazne/Bo biuro jest holenderskie.Zatrudniaja mnie tam na dany czas na normalna umowe ze wzgledu fach+jezyk.Wiem,ze niemiecki kolega pracujacy z Niem.biura w Europoort mial tzw.rozlakowe...A wiec idac tym sladem;polak z tut.biura powinien tez..?Czy ktos ma konkretne pojecie nt.Prosze o jakies info.i ew.ojakies dane,co do stawek.Bylbym wdzieczny-Dzieki&Pozdrawiam Krisu
Ostatnio zmieniony przez krisu Sob Kwi 02, 2011 1:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 2:58 pm   

Cytat:

Czegos takiego jak rozlakowe w Holandii nie ma .Istnieje natomiast heffingskorting i to Polacy nazywaja blednie rozlakowym.
Heffingskorting to nic innego jak rozliczenie wraz ze wspolmalzonkiem.Wysokosc kwoty heffingskorting uzalezniony jest od wysokosci dochodow wspolmalzonkow a w szczegolnosci gdy istnieja duze dysproporcje miedzy nimi.
Kwota heffingskorting w roku 2007 wynosila max. 2043 euro natomiast w 2008 wynosi max. 2074 euro.

http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=6335
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Kwi 03, 2011 3:37 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu