NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ile za godzine?
Autor Wiadomość
jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 8:52 pm   

Mathnl napisał/a:
jagodka napisał/a:
mathnl jezeli znasz takaprace za takie stawki za pomoc bez placenia podatku to daj mi znac chetnie sobie dorobie
jagodka, W zaleznosci od tego co umiesz stawki moga byc nawet wyzsze :039: .Sorki,ale moj komentarz byl na poziomie pytania Millagros.
Estamos napisał/a:
pokaż się ludziom może dostaniesz szanse na lepsza pracę, a nie zadawaj głupich pytań
Czasami lepiej stracic 20 e i potem zyskac 100 razy wiecej.

ha ha widzisz a ja nie zrozumialam podtekstu :D

Millagros 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 9:36 pm   

Ibi12 napisał/a:
Millagros napisał/a:
Moja znajoma Holenderka, poprosila mnie o pomoc

Millagros napisał/a:
to ona da mi 10e/h, a chce wiecej

A potem ludzie sie dziwią ze inni chcą za "pomoć" kase.Idz powiedz ze chcesz 50e a za dodatkowe 50e bedziesz sie usmiechać.Znajoma chce pomocy pewnie zapłaci ale ma kase niech płaci wiecej :038:
Dzieki za odpowiedz, dokladnie tak zrobie, pozdro...:) :038:

[ Dodano: Wto Kwi 05, 2011 9:44 pm ]
darkis napisał/a:
no jesli sama znajoma powiedziala ze pomoz mi , ja ci zaplace tylko powiedz ile...to zmienia postac rzeczy.

Ale powiem szczerze ze za dlugo jestem w Holandi aby Holender(ka) wypowiedziala 2-ga czesc tego zdania... :030: :030: :030: :030: :030:
Dokladnie tak bylo, tak mi powiedziala, dlatego napisalam post, zeby wstepnie sie zorientowac w temacie, moze ktos cos.... :082:

[ Dodano: Wto Kwi 05, 2011 9:51 pm ]
Mathnl napisał/a:
jagodka napisał/a:
mathnl jezeli znasz takaprace za takie stawki za pomoc bez placenia podatku to daj mi znac chetnie sobie dorobie
jagodka, W zaleznosci od tego co umiesz stawki moga byc nawet wyzsze :039: .Sorki,ale moj komentarz byl na poziomie pytania Millagros.
Estamos napisał/a:
pokaż się ludziom może dostaniesz szanse na lepsza pracę, a nie zadawaj głupich pytań
Czasami lepiej stracic 20 e i potem zyskac 100 razy wiecej.
Jak bym miala czekac jak zyskam to musialabym juz dawno pod mostem spac i nie wiem co wogole ma tu do rzeczy POZIOM mojego pytania! :072: pozdrawiam

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 10:17 pm   

Cytat:
Dokladnie tak bylo, tak mi powiedziala, dlatego napisalam post, zeby wstepnie sie zorientowac w temacie, moze ktos cos.... :082:

Cytat:
Jak bym miala czekac jak zyskam to musialabym juz dawno pod mostem spac i nie wiem co wogole ma tu do rzeczy POZIOM mojego pytania! pozdrawiam

a ma do rzeczy ,bo jak widac na glupie pytania ,udziela sie glupiej odpowiedzi
sama jak widze smiejesz sie z tego co piszesz
pozdrawiam

Millagros 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 5:06 pm   

Gochna H napisał/a:
Cytat:

Cytat:
Jak bym miala czekac jak zyskam to musialabym juz dawno pod mostem spac i nie wiem co wogole ma tu do rzeczy POZIOM mojego pytania! pozdrawiam

a ma do rzeczy ,bo jak widac na glupie pytania ,udziela sie glupiej odpowiedzi
sama jak widze smiejesz sie z tego co piszesz
pozdrawiam
Kurcze to bardzo fajne stwierdzenie, naprawde, jeszcze fajniejsze jest to, ze ktos kiedys powiedzial, ze nie ma glupich pytan - sa tylko glupie odpowiedzi. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam TYCH PRAWDZIWYCH!!! elo....

bobikpl 
Super gaduła
:)

Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 5:30 pm   

Ja bym na twoim miejscu poszedł żeby zobaczyć co to za ludzie.
Wcale bym się nie zdziwił gdybyś za pomoc dostała tylko ciasto które zostało z imprezy.
Przed rozpoczęciem pomocy ustaliłbym konkretną kwotę zaplaty.
Przez kilka lat jak tu mieszkam nie spotkałem się z sytuacją żeby Holender zachował się honorowo.Zawsze postawa jak tu kogoś w jakiś sposób "wydymać" lub jak się uśmiechać żeby w przyszłości osiągnąć korzyści.Staram się pisać obiektywnie.
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Czw Kwi 07, 2011 5:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 10:17 am   

bobikpl napisał/a:
Ja bym na twoim miejscu poszedł żeby zobaczyć co to za ludzie.
Wcale bym się nie zdziwił gdybyś za pomoc dostała tylko ciasto które zostało z imprezy.
Przed rozpoczęciem pomocy ustaliłbym konkretną kwotę zaplaty.
Przez kilka lat jak tu mieszkam nie spotkałem się z sytuacją żeby Holender zachował się honorowo.Zawsze postawa jak tu kogoś w jakiś sposób "wydymać" lub jak się uśmiechać żeby w przyszłości osiągnąć korzyści.Staram się pisać obiektywnie.

przypomniala mi sie sytuacja kiedy przyjechal do firmy dyrektor z wloch..i wieczorem z kilkoma osobami z teamu bylismy na kolacji (90% to holendzry). W tej restauracji gral pan na fortepianie a obok byla gitara i ten dyrektor z wloch zaczal na niej grac- okazalo sie rewelacyjnie az ludzie w restauracji klaskali. Okazalo sie,ze szef teamu z holandii tez bardzo lubil gitary i postanowil zaprosic wlocha do siebie do domu na kolacje. Wloch kupil podobno bardzo drogie wino i kwiaty dla zony - bo skoro zapraszaja to glupio isc z gola reka- i poszedl na kolacje nastepnego dnia ( a byl w NL 4 dni). Dzien po kolacji holender przyniosl mu rachunek poniedzielony na 3 sooby (bo tyle ich bylo) i kazal oddac 50 euro...mina wlocha bezcenna (jak w reklamie mastercard) :043: Pozniej do mnie zadagal i obydwaj po cichu sie smialismy jak tak wogole mozna..zapraszac kogos a pozniej taki walek..moze inna kultura?

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 4:45 pm   

.:Paco:. napisał/a:
Pozniej do mnie zadagal i obydwaj po cichu sie smialismy jak tak wogole mozna..zapraszac kogos a pozniej taki walek..moze inna kultura?

hahahah..Welkom in Nederland.!!!!

To ja wam powiem cos innego.
Moj znajomy Holender ma mieszkanie w PL , zaprosil tam swoich znajomych z Holandi , pojechali razem , byli 3 dni, wiec znajomek Holender powiedzial swoim znajomym 3 dni razy 50 eur, wiec 150 sie nalezy, a oni jakby nic wyciagaja portfel i placa!!!!!!!!hahahah

Toc to szok Pani Popiolkowa....

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 4:51 pm   

Moze to bylo z bunga-bunga jak u Berlusconiego? :)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 2:15 pm   

wydaje mi sie ze ta impra sie odbyla...wiec ciekawi mi mnie jak sie zakonczylo?????
Zaplacila cos???Czy tez juz nie jest twoja znajoma????? :074:

Odpowiedz do tematu