holandia to smietnik |
Autor |
Wiadomość |
Ibi12
Poczatkujacy Ja jestem chaos
Wiek: 42 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 43 Skąd: Holandia/Dania
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 10:05 pm
|
|
|
Przy takim spojrzeniu to i Polska jest smietnikiem.W sumie cały swiat jest smietnikiem bo wszedzie sa "rózni ludzie".Nie rozumiem skoro ktos uważa że gdzieś jest smietnik to po co tam siedzi.Holandii za śmietnik na pewno nie uważam,tak jak i Polski czy świata.To od nas zalezy czy w smietniku trwamy czy go opuszczamy, sami mamy możliwośc kreowania/budowania swojego otoczenia, a jak ktoś dopuszcza do tego że wokol niego robi sie smietnik to może miec tylko pretensje do Siebie.A autor tematu to chyba "nastolatek lub dzieciak"skora sie chwali jak to komuś łomot spuścił,juz widze jak kompanom opowiada "a ja go tak i potem tak i z kolanka" Masakra jakaś |
_________________ Tor Poznań-1.48 min
"green hell"- 8.38 min
Hockenheim -1.19 min
by evo7 rs |
|
|
|
|
heniekmmm
Poczatkujacy heniek
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 10:09 pm
|
|
|
|
|
|
|
|
grzecholxxx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 10:40 pm
|
|
|
smietnik to metafora ale osoba ibi12 nierozume tego oki. jesli poprzez prace przez biuro sama chce kreowac i budowac otoczenie w jakim przebywa to gdzie takie biura sa ? ale niechce mi sie juz gadac na ten temat niebęde wiecej odp.w tym poscie czesc |
|
|
|
|
Ibi12
Poczatkujacy Ja jestem chaos
Wiek: 42 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 43 Skąd: Holandia/Dania
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 11:13 pm
|
|
|
A ja słowa smietnik użyłem jako co?żelasko?Nie to była metafora,a przez biuro owszem pracowałem i jakoś mnie nikt nie oszukał.No tak pewnie mialem szczescie a może sie nie dałem.Obecnie biuro nie jest mi do niczego potrzebne bo poradzilem sobie bez niego.Dbam o swoje otoczenie a nie żale sie jaki to swiat jest nie sprawiedliwy i jacy to wszyscy oszuści. |
_________________ Tor Poznań-1.48 min
"green hell"- 8.38 min
Hockenheim -1.19 min
by evo7 rs |
|
|
|
|
N0reczka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 12:30 pm
|
|
|
Witam, w związku z tym że też planuję wyjazd do Holandii postanowiłam się wypowiedzieć. Jeśli chodzi o wyzysk i złe traktowanie najpierw trzeba popatrzeć na swoje podwórko zanim zacznie się narzekać na czyjeś. Jak My Polacy traktujemy obcokrajowców, którzy pracują u nas? jakie my dajemy im warunki mieszkaniowe, ile im płacimy za pracę, którą wykonują? Każdy z nas (noo może prawie każdy) wyjeżdżając z Polski wyjeżdża za kasą a nie za super warunkami mieszkaniowymi i słodkimi słówkami pracodawcy. Prawda jest taka że to inni Polacy nas gnębią, to oni nas wykorzystują i to oni dają nam takie a nie inne mieszkania (często barakowozy lub hale przedzielone zasłoną) nie starają się żeby nam rodakom było lepiej. Ani w Anglii ani w Niemczech nie jest lepiej niż w Holandii, co do innych krajów nie mam danych ale pewnie jest tak samo bo My Polacy jesteśmy śmietnikiem, jesteśmy narodem leniwym , zachłannym i podłym. Wszyscy są winni tylko nie my a w zrzucaniu winy na innych jesteśmy najlepsi !
Popatrzmy na Polskie podwórko - żaden pracodawca was nie wykorzystał? mieliście płacone na czas a po dłuższej chorobie mogliście bez obaw wrócić do pracy?
Poza tym nie znam osoby która wróciła by z zagranicy i powiedziała " Było mi lepiej niż w Polsce" a potem pakuje się i znowu wyjeżdża. |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 1:13 pm
|
|
|
i oto cala prawda.
fajnie i latwo jest kogos oczerniac i oskarzac nie patrzac na siebie samych.
a tak na marginesie juz - wszedzie chleb jest o dwoch skorkach. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 7:43 pm
|
|
|
dzisiaj w de pers byl artykul o tym ze polacy maja coraz gorsze zdanie o niderlandii i dostrzegaja ze sa tu wyzyskiwani a na nastepnej stronie pisalo cos o pieczarkach i ze maja kryminalny posmak |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
|
|
|
|