jak sie podlaczyc do internetu....?? |
Autor |
Wiadomość |
marzena
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 17 Lis 2006 Posty: 99
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 4:22 pm
|
|
|
To faktycznie długo czekałaś, mój mąż czekał niecały tydzień, ale był u nich razem z właścicielem mieszkania i może dlatego krócej to trwało? |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 5:04 pm
|
|
|
Mam sile, wrocila mi energia! Ale tylko do poludnia bo po 15tej wysiadam
Znajdzmy inny temat do pogaduch bo tu zaraz zasmiecimy i nikt nie bedzie pamietal o co sie tu pytalo... |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 5:07 pm
|
|
|
Teraz mysle ze to moze dlatego ze moj maz nie chodzil do punktu casimy tylko wszystko zalatwial przez telefon i ustalil przelew bankowy rowniez. Ale w sumie to chyba powinno bylo przyspieszyc niz opoznic...
Ale w koncu najwazniejsze ze mamy net, zycie jest o wiele latwiejsze.
Nie uwierzycie pewnie ale w tym tygodniu po raz pierwszy korzystalam z ksiazkowej wersji Yellow Pages! |
|
|
|
|
Magda S.
Gaduła

Wiek: 51 Dołączyła: 03 Maj 2007 Posty: 112 Skąd: okolice Goudy
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 9:28 am
|
|
|
Renata, 3 tygodnie to jest standard. Kazdy tyle zawsze czeka w Casemie, tyle czasu zajmuje im otworzenie i rejestracja nowego abonamentu. To, ze poprzednik mial w domu Caseme nie ma tu nic do rzeczy. Twoj nastepca tez musialby czekac 3 tygodnie na internet z Casemy, gdyby taki chcial.
Pozdrawiam! |
_________________ Wąski strumień świadomości bardziej bawi mnie niż złości... |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 9:39 am
|
|
|
Tez tak slyszalam po prostu bardzo mnie zdziwilo to:
marzena napisał/a: | To faktycznie długo czekałaś, mój mąż czekał niecały tydzień, ale był u nich razem z właścicielem mieszkania i może dlatego krócej to trwało? |
az pomyslalam ze to moze nasza wina byla |
|
|
|
|
Magda S.
Gaduła

Wiek: 51 Dołączyła: 03 Maj 2007 Posty: 112 Skąd: okolice Goudy
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 9:59 am
|
|
|
Nie, na pewno nie. Moja kumpela tez niedawno dostala abonament z casemy i tez czekala 3 tygodnie... |
_________________ Wąski strumień świadomości bardziej bawi mnie niż złości... |
|
|
|
|
Bea
Gaduła

|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 10:30 pm
|
|
|
w KPN tez sie tyle czeka |
|
|
|
|
krzys5555
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 8:51 am
|
|
|
»witam
prosze o pomoc kogos kto ma z tej firmy internet , czy po dostaniu modemu przesylka kurierska sygnal byl w gniazdku czy trzeba bylo czekac na aktywacje . i jeszcze jedno jak sobie poradzic jak w gniazdku sa wszystkie kable takie same. |
|
|
|
|
slmvp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 6:11 pm
|
|
|
Siema, ja właśnie rozwiązałem umowe z Telfortem, szczerze mówiąc nigdy nie mogłem na nich narzekać, co do samej instalacji, od momentu kiedy dostałeś paczke możliwe ze musisz jeszcze poczekać z 10 dni zanim sam sygnał znajdzie sie w gniazdku,tak to wygląda trzeba poczekać i już, ja też po otrzymaniu pakietu instalacyjnego podniecony nowym, szybkim internetem chciałem jak najszybciej z niego korzystać,zadzwonilem więc na infolinie Telfortu i tam w rozmowie z panem dowiedzialem sie ze bede musial jeszcze poczekac. telfort bardzo fajny i fajne prędkości rozwijał choć podobno to też zależy od lokalizacji samego mieszkania ?! tego akurat nie wiem pozdrawiam |
|
|
|
|
aneczka26
Poczatkujacy anka
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 11:57 am
|
|
|
mam wejscie do kablówki telewizja ponoc jest (niewiem jeszcze tam nie mieszkam) jaki pakiet w kpn tylko dla internetu przez kablówke i czy nie będzie problemu z podłączeniem? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 7:46 pm
|
|
|
kablowka i kpn? sie lepiej dowiedz co tam w koncu jest ja stawiam ze caiway a u nich nie mozesz wziac samego neta |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 5:16 pm
|
|
|
KPN z tego ci wiem nie udostepnia neta przez kablówkę, TYLKO przez łącze ADSL (Telefon) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 5:28 pm
|
|
|
chyba jednak mozna miec kablowke z KPN no chyba ze swiatlowody to nie jest kabel
mam z nimi podpisana umowe na ,internet i telefon ...
http://www.kpn.com/glasvezel/kpn-glasvezel.htm |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 08, 2011 5:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 5:36 pm
|
|
|
Gochna H, "kablowka" to kabel antenowy (najwiekszy dostawca uslug ta droga to upc). Na kabel swiatlowodowy sie tak nie mowi, ale jest to kabel:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Kwi 08, 2011 5:39 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 5:40 pm
|
|
|
tylko ze to ci do domu wchodzi kablem telefonicznym przez isra punt |