Zwrot podatku za reisekosten |
Autor |
Wiadomość |
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 7:55 pm
|
|
|
Miep napisał/a: | .:Paco:., jezeli ci pracodawca wyplaca za dojazdy to sie ciesz z tego bo nie jest to jego obowiazkiem a z podatku juz km ( dojazdu wlasnym autem) juz nie mozesz sobie odliczac .
Czyli jak juz kilka razy wczesniej bylo mowione pracodawca moze nie musi wyplacac ci za dojazdy . |
no u mnie w firmie wszyscy to maja i dziewczyna w HR powiedziala,ze takie jest prawo bo inaczej niby czemu firma by miala placic za 1200 osob..moze to chodzi o to,ze mam umowe na czas nieokreslony? abo,ze to wieksza firma?
i ja sobie nic nie odliczam ale jesli robie dodatkowe kilometry niz dom praca,praca dom to wkladam formularz i dostaje dodatkowe 0,19c*1km... |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 9:17 pm
|
|
|
Mi sie wydaje ze to zalezy co jest wczesniej ustalone i podane w kontrakcie...
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 9:36 pm
|
|
|
.:Paco:., nie sugerowalbym sie informacjami z tego zrodla. z mojego doswiadczenia wynika, ze w hr pracuja ludzie majacy blade pojecie o czymkolwiek (z wiekszosci przypadkow). twoj przypadek tylko potwierdza moje obserwacje:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 10:13 am
|
|
|
zeby rozwiac wszystkie watpliwosci...
"In de wet staat nergens dat u recht heeft op reiskostenvergoeding. Dat heeft u alleen als er een reiskostenvergoeding specifiek is opgenomen in uw arbeidsovereenkomst, de bedrijfsregeling of de cao voor uw bedrijfstak. Daarnaast zijn er nogal wat fiscale regels over reiskostenvergoeding en aftrek wegens reiskosten."
http://www.juridischloket...vergoeding.html |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 10:31 am
|
|
|
Duuvelke, |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 8:28 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | zeby rozwiac wszystkie watpliwosci...
"In de wet staat nergens dat u recht heeft op reiskostenvergoeding. Dat heeft u alleen als er een reiskostenvergoeding specifiek is opgenomen in uw arbeidsovereenkomst, de bedrijfsregeling of de cao voor uw bedrijfstak. Daarnaast zijn er nogal wat fiscale regels over reiskostenvergoeding en aftrek wegens reiskosten."
http://www.juridischloket...vergoeding.html |
no to wszystko jasne:) a ja nie bede tlumaczyl mojemu HR...bede dalej szczesliwcem:d |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Nie Kwi 10, 2011 8:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|