Zamknięty przez: Gochna H Nie Lut 09, 2014 11:52 am |
Skradziona tablica... |
Autor |
Wiadomość |
jjarek0612
Poczatkujacy divina
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 8:02 pm Skradziona tablica...
|
|
|
Witam
Ukradziono mi tablice rejestracyjna,mam pytanie co teraz zrobic jak zalatwic nowa? czy musze jechac osobiscie do polski czy moze jest inny sposob? Dzieki |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 9:59 pm
|
|
|
mozesz dac upowaznienie zeby ktos za ciebie w wydziale komunikacji zalatwil. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
masiulek4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 2:33 pm SKRADZIONE TABLICE
|
|
|
Skradziono mi tablice rejestracyjne.Podpowiem wszystkim pechowcom takim jak ja co należy zrobić.Pierwszy krok to policja,trzeba to zgłosić aby otrzymać raport który jest potrzebny w PL aby otrzymać nowe.Oczywiście taki papier musi być przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego. Jak już to mamy to udajemy się do Wydziału komunikacji i składamy wniosek o nowe numery lub wtórnik starych,ta druga opcja jest o połowe tańsza.Dodam tylko jeszcze że jeśli macie auto kupione na raty i chcecie nowe nr to musi być zgoda banku do wtórnika nie potrzeba takiej zgody.Jeśli macie jakieś pyt. lub uwagi piszcie. |
|
|
|
|
sebozwierz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2012 11:44 pm
|
|
|
Witam,
Nie zakładam nowego tematu bo widzę, że aż roi się tutaj od 'skradziono mi tablice'. Chyba jakaś plaga w tym kraju - tylko kto to robi??? Ja z formalnościami sobie poradziłem w ten sam dzień - współwłaściciel w Polsce załatwił wszystko na policji a później w wydziale komunikacji. Teraz zastanawiam się z konsekwencjami użycia tych tablic - kiedy przyjdą do mnie 'rachunki ze stacji' i będę biegał po sondach aby wszystko poodkręcać... Dużo z Was pisało, że mu skradziono tablice ale nikt nie napisał nic o dalszych tego konsekwencjach... |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sie 08, 2012 9:43 pm
|
|
|
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie warto nic zgłaszać. Malo tego - nie oplaca sie nawet wystepowac o dorobienie tablic bo to kosztuje ok 3 razy wiecej niz nowa rejestracja. Ja poprostu poszedłem do WK, powiedzialem ze kupilem nowe ramki do tablic i ze mi sie odczepiły od nich tablice podczas jazdy i zarejestrowalem auto na nowo. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 8:51 am
|
|
|
super rada z tym niezglaszaniem. jak dostaniesz wezwanie w sprawie kradziezy paliwa albo innego przestepstwa to nie bedziesz mial zadnej podkladki, ze tablice ci skradziono (lub zgubiles). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 9:26 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | super rada z tym niezglaszaniem. jak dostaniesz wezwanie w sprawie kradziezy paliwa albo innego przestepstwa to nie bedziesz mial zadnej podkladki, ze tablice ci skradziono (lub zgubiles). |
A co powiesz na taka sytuacje : Kradniesz paliwo a nastepnego dnia zglaszasz zgubienie tablic taka sama sytuacja. I tak cie wezwą aby wyjaśnić sprawę. Ktos kto kradnie tablice to nie kradnie ich po to aby zrzucić wine na ciebie a po to aby jego auto mialo jakies lewe blachy. Raczej mało ktorego zlodzieja interesuje to, czy beda one ruskie czy polskie.
Gdyby chciał cie np. wrobic w oszustwo musial by rowniez ukraść naklejke z szyby oraz kupic klona twojego auta. tak wiec bez przesady. Na kazdej policji wyjasnil bys sprawe w 10 minut.
Polakom tutaj kradna blachy złośliwie. Wątpię zeby ktoś to zgłaszał na Policje. Poza tym ja napisałem ze : kamil.holandia napisał/a: | .... Ja poprostu poszedłem do WK, powiedzialem ze kupilem nowe ramki do tablic i ze mi sie odczepiły od nich tablice podczas jazdy i zarejestrowalem auto na nowo. |
Czyli przerejestrowałem auto z konkretnego powodu co jest odnotowane w WK. U mnie bylo odnotowane ze zgubiłem blachy i juz. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2012 10:47 pm
|
|
|
kamil.holandia napisał/a: |
A co powiesz na taka sytuacje : Kradniesz paliwo a nastepnego dnia zglaszasz zgubienie tablic taka sama sytuacja. I tak cie wezwą aby wyjaśnić sprawę. Ktos kto kradnie tablice to nie kradnie ich po to aby zrzucić wine na ciebie a po to aby jego auto mialo jakies lewe blachy |
no jak dzis kradniesz a jutro zglaszasz,to nie wiem czy nie bedzie na ciebie,skoro w dniu przestepstwa byles prawowitym wlascicielem.
masz racje,pewnie kradna sobie od tak,aby miec lewe blachy aby przejechac sie i zaszpanowac. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 8:40 am
|
|
|
kamil.holandia, 10min? no co ty. pewnie nawet 2min to wyjasnianie nie zajmie. a w ogole to policja od razu zaklada, ze tablica na pewno jest kradziona i sprawy umarzaja. zwlaszcza pl tablica w nl. powodzenia:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 9:54 pm
|
|
|
Ewcia, co sie denerwujesz Chodziło mi o to, ze jak np. tobie ukradną blachy, to nie dlatego ze to twoje blachy a dlatego ze będą im potrzebne np. do wczesniej wspomnianej kradzieży paliwa. O co zapyta policja? Jakim Pani jezdzi autem. Odpowiesz ze np. Audi A8 a oni powiedzą a to przepraszamy tamto auto to był np. Fiat. A ty powiesz ze nie zglaszalas bo myslalas ze one odpadły z twoje winy bo dzien wczesniej montowałaś je w ramki i zrobiłaś to źle Kurcze ludzie przeciez to Polacy sa najwiekszymi kombinatorami to co ja tu bede sie rozpisywał. Ciekawe tylko czy osoby, ktore tak bardzo sa za zgłaszaniem tego na policje, by tam poszły?
Rok temu ktos porysował mi na monitorowanej ulicy w Hadze auto caaaaalutkie do okoła. Przyznam ze mało co nie zemdlałem jak zobaczylem dorobek mojej ciezkiej pracy w takim stanie. Pojechalem na Policje. Sporządzili jakies dokumenty (raporty) a za dwa dni zadzwonili ze sprawa została umorzona. Ot jak to działa. . . Pozdrawiam serdecznie i oby mniej takich sytuacji. |
|
|
|
|
|