Zamknięty przez: Gochna H Wto Kwi 19, 2011 12:10 pm |
biuro rachunkowe lub ksiegowosc. |
Autor |
Wiadomość |
adam
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 10:11 pm biuro rachunkowe lub ksiegowosc.
|
|
|
witam.czy chcac otworzyc biuro zajmujace sie rozliczaniem podatkow,rodzinnym itd wymagany jest jakis certyfikat lub specjalne wyksztalcenie.dzwonilem do kvk ,twierdzili ze kazdy moze otworzyc taka firme,dzwonilem rowniez do belastingdienst oni z kolei nie byli mi w stanie dac odpowiedzi poniewaz nie "posiadaja wiedzy na ten temat".Mam nadzieje ze udzieli mi odpowiedzi ktos z juz dzialajacych polskich ksiegowych odwiedzajacych to forum-o ile nie obawia sie konkurecji. :062: dodam iz posiadam certyfikat elementaire belastingkunde robiony w NHA.mam nadzieje ze to wystarczy.pozdrawiam wszystkich forumowiczow. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 12:30 am
|
|
|
widzac twoje poprzednie posty to raczej nie obrazajac cie niedasz rady jako ksiegowy , jeszcze nie dawno pytales sie jak otworzc biuro pracy teraz ksiegowosc , sorry ale do tego naprawde nie wystarczy kurs z NHA , ktory chyba jeszcze niedawno robiles , tu przepisy zmieniaja sie z dnia na dzien i konkurencja jest bardzo duza i do tego trzeba tez miec jakas praktyke , a nie ze rano wstaje i dzis postanawiam ze otwieram biuro podatkowe .Sorry , ale naprawde wystarczylo przecztac twoja stara poczte
Monika |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 9:05 am
|
|
|
dokladnie mavd-!
Sorry ale zeby otworzyc biuro nie potrzebujesz praktycznie nic- ale uczciwie powiem, ze nie oddalabym swojej dokumentacji do osoby, ktora nie ma doswiadczenia.
Ksiegowosc to ciezki kawalek chleba- trzeba byc na biezaco, ciagle sie doksztalcac, i trzeba duzo , bardzo duzo wiedziec.
nie sztuka jest zrobic roczne rozliczenie pracownika z podatku dochodowego, ale nie tylko na tym ksiegowosc polega.
ah no i tu w Holandii jezyk holenderski powinien byc perfekcyjny a domyslam sie niestety ze taki nie jest skoro szukasz info na polskich portalach , zamiast poszperac w google.
sorki, ze tak pisze , ale ja osobiscie jestm z wyksztalcenia ksiegowa i w Polsce pracowalam w tym zawodzie kilka ladnych lat, ale tu nie odwazylabym sie brac odpowiedzialnosci ,
raz ze wzgledu na brak perfekcyjnej znajomosci jezyka, dwa przepisow .
tak wiec duzo pomaga mi moje doswiadczenie ale jesli chodzi o prowadzenie ksiegowosci w pelnym slowa tego znaczeniu- powierzylam doswiadczonemu ksiegowemu mowiacemu plynnie po holendersku.
ps.a rzeczywiscie czytajac twoje poprzednie posty, w ktorych prosisz o porady jak co rozliczac to smiem twierdzic, ze twoja znajomosc tej branzy jest raczej na bardzo niskim poziomie. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Wto Kwi 19, 2011 9:07 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adam
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 11:31 am
|
|
|
oczywiscie dziekuje za zainteresowanie moim postem i cenie wszelka konstruktywna krytyke o ile z taka mam do czynienia,a w tym przypadku niestety nie.Bo do jasnej holery jak mozna oceniac umiejetnosci innych ludzi po kilku postach?mondrali na tym forum coraz wiecej,a ja prosilem tylko o mala rade "jakie wykztalcenie jest potrzebne do OTWORZENIA DZIALALNOSCI ,DZIEKI KTOREJ MOGLBYM LEGALNIE ROBIC ROZLICZENIA Z PODATKU,RODZINNE ITD".Zaraz otrzymuje litanie od sw.MVDA czy jak ci tam,jakim to geniuszem trzeba byc zeby napisac podanie do svb lub urzedu skarbowego.co do mojego postu dotyczacego otwarcia uitzendbura to musial byc stary poniewaz od roku jestem wlascicielem biura posrednictwa pracy i na brak pracy nie moge sie uskarzac.jak juz wczesniej pisalem "oczekuje porady od konkurecji" (uderz w stol a nozyce sie odezwa).poza tym o 00.30 w nocy to sie spi a nie odpowiada na posty,chyba ze sie jest samotna ,stara baba z kompleksami.OOOOO!!!!! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 12:10 pm
|
|
|