Przesunięty przez: Gochna H Nie Kwi 24, 2011 3:03 pm |
Pollux |
Autor |
Wiadomość |
boshenka1984
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 11:05 am
|
|
|
fajna wiem, że w campingach, bez ogrzewania, pralki, bo mój mąż też w nich mieszkał.
Ubezpieczenie ma tzw. "na grypę", ma kartę do lekarza ze swojej ubezpieczalni,
ale wiadomo, na "głębsze przypadki" trzeba ubezpieczenia więcej płacić.
Mój mąż i przed świętami, i po świętach, i po nowym roku, cały czas pracuje.
teraz, gdy wrócił z powrotem do Holandii, po tygodniowym pobycie w PL,
to też od razu do pracy, od 6-16.00
Ja słyszałam, że też "martwy okres" ma być od stycznia, miałam nadzieję, że mąż już nie wyjedzie, okazało się, że przynajmniej dla Niego tego martwego okresu nie ma.
Najgorsze to to, że w przeciągu 2mc przeprowadzał się 3 razy.
gdziekolwiek się trafi, i tak takie same pieniądze odbierają za lokum.
Co do kierowców.
Pierwsze 2 mc, co mąż tam siedział, to przez ok 1,5mc ani razu kierowcą nie był,
potem dali mu samochód, ale na zaledwie 1 tydzień, i potem znów luz.
Dla mnie to na rękę, by nie był kierowcą i nie brał odpowiedzialności, za tych wszystkich ludzi, których wozi do pracy.
Ale też czytałam np. na internecie, że nawet kierowcy są bez pracy.
Jedynie zawożą ludzi do pracy, wracają na domki i siedzą, a potem jadą odebrać ludzi z pracy.
Ja mam wiele zastrzeżeń do Pollux, bo chyba człowiekowi się nigdy nie dogodzi,
ale fakt, płacą co 4ry tyg. a nie tygodniówki, ale są wypłacalni.
Zaliczkę, gdy chcesz - dostajesz.
piszę to z doświadczenia męża.
bo to On pracuje przez tą agencję.
wiadomo, nie jest kolorowo, swoje trzeba przecierpieć,
ale zawsze mógł trafić gorzej, i tym się tylko pocieszam.
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez boshenka1984 Wto Lut 03, 2009 11:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
michaelt
Nieśmiały użytkownik

Wiek: 46 Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 87 Skąd: Zuid-Holland
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 5:15 pm
|
|
|
Jak macie przeludnione mieszkania to zamiast się żalić na forum wystarczy wydelegować kogoś do gminy i opowiedzieć tam o sytuacji. To powinno wystarczyć...:) |
|
|
|
|
kanikhadze
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 5:50 pm
|
|
|
fajna napisał/a: | boshenka1984, co Ty za głupoty wypisujesz
?? gdybym mieszkała w willi z basenem do bym do Holandii do pracy nie jechała?? ludzie tam mieszkaja w campingach letniskowych!!!! w zimie!!! nie ma pralki!!! nie opłacaja ubezpieczenia a kase za to sciagaja!!! a praca jest tylko wtedy jak jestes dodatkowo kierowca!!!! w okresie swiatecznym miało byc zakwetorowanie za frrr noi było!! ale delaczego?? bo nie mieli z czego sciagnąc bo przez 2 tyg nie było pracy! specjalnie zadeklarowałam ze zostane na swieta jak bedzie praca. siedziałam cale swieta i sylwestra w domu nic nie zarobiłam a jeszcze stracilam bo jesc trzeba!!!! jak złamałam noge w styczniu to okazało sie ze nie ma ubezpieczenia i kazali mi zaplacic za wizyte 73 euro!!!!! jak poprosilam Rafała z administracji zeby mi przywiozl pieniadze bo ze swoich nien zaplace to powiedzial ze to jeswt zbyt blachy powod!!!!!!!!!!!!! odradzam!!!!!!!! |
ja tam przyjechalem wstepnie do 4 stycznia a dalej siedze i robie na bescie, mieszkalem w katsewell na domkach ale juz ich nie ma, zlikwidowali to i mieszkamy w normalnych domach, kiedys bylem na meliniarni jeden dzien ale ja tez juz zlikwidowali
widzialem jak wiele ludzi "pracuje" i nie dziwie sie ze nie mieli pracy bo pollux selekcje robi dopiero w holandii, ale widzalem tez dobrych ktorzy prace tracili ale to rowniez wina zastoju, w polluxie teraz pracy nie ma bo kryzys w holandii jest odczuwalny bardzo mocno i naprawde bardzo wiele osob z DHL i innych firm musialo jechac do domu |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 6:10 pm
|
|
|
michaelt napisał/a: | Jak macie przeludnione mieszkania to zamiast się żalić na forum wystarczy wydelegować kogoś do gminy i opowiedzieć tam o sytuacji. To powinno wystarczyć...:) |
Przeludnienie zalezy od tego ile osob mieszka na metr kwadratowy
Oficjalnie w gminie licza 1 osoba na sredno 10 m kw czyli jak mieszkanie ma 120 m kw powiezchni mieszkalnej moze tam mieszkac 12 osob . |
|
|
|
|
kazik9488628
Poczatkujacy kazik9488628
|
Wysłany: Śro Lut 04, 2009 8:54 pm
|
|
|
fajna napisał/a: | boshenka1984, co Ty za głupoty wypisujesz
?? gdybym mieszkała w willi z basenem do bym do Holandii do pracy nie jechała?? ludzie tam mieszkaja w campingach letniskowych!!!! w zimie!!! nie ma pralki!!! nie opłacaja ubezpieczenia a kase za to sciagaja!!! a praca jest tylko wtedy jak jestes dodatkowo kierowca!!!! w okresie swiatecznym miało byc zakwetorowanie za frrr noi było!! ale delaczego?? bo nie mieli z czego sciagnąc bo przez 2 tyg nie było pracy! specjalnie zadeklarowałam ze zostane na swieta jak bedzie praca. siedziałam cale swieta i sylwestra w domu nic nie zarobiłam a jeszcze stracilam bo jesc trzeba!!!! jak złamałam noge w styczniu to okazało sie ze nie ma ubezpieczenia i kazali mi zaplacic za wizyte 73 euro!!!!! jak poprosilam Rafała z administracji zeby mi przywiozl pieniadze bo ze swoich nien zaplace to powiedzial ze to jeswt zbyt blachy powod!!!!!!!!!!!!! odradzam!!!!!!!! |
Niestety to co napisała koleżanka którą cytuję to prawda:(..Sam pracuje w tej firmie od ponad roku i jak do tej pory nie narzekałem ale niestety to co dobre kiedyś się kończy(spokój)W przeciągu miesiąca firma z racji kar obciążyła mnie kwotą ponad 1800€.Kary te rzecz jasna uważam za niesłuszne,gdyż sytuacje za które zostałem ukarany nie wynikały bezpośrednio z mojej winy.Niestety firma nie próbowała niczego wyjaśniać tylko poprostu mnie wydoili i będą mnie jeszcze doić przez najbliższe przynajmniej pięć miesięcy(wspaniałomyślnie rozłożyli mi karę na raty)Najgorsze jest to że tkwię w tej PATOLOGI i nie wiem co mam dalej robić.Podrawiam cytowaną koleżankę,tym bardziej że się znamy, aczkolwiek nie była to najlepsza okazja. |
|
|
|
|
kanikhadze
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 04, 2009 11:30 pm
|
|
|
kazik9488628 napisał/a: | fajna napisał/a: | boshenka1984, co Ty za głupoty wypisujesz
Niestety to co napisała koleżanka którą cytuję to prawda:(..Sam pracuje w tej firmie od ponad roku i jak do tej pory nie narzekałem ale niestety to co dobre kiedyś się kończy(spokój)W przeciągu miesiąca firma z racji kar obciążyła mnie kwotą ponad 1800€.Kary te rzecz jasna uważam za niesłuszne,gdyż sytuacje za które zostałem ukarany nie wynikały bezpośrednio z mojej winy.Niestety firma nie próbowała niczego wyjaśniać tylko poprostu mnie wydoili i będą mnie jeszcze doić przez najbliższe przynajmniej pięć miesięcy(wspaniałomyślnie rozłożyli mi karę na raty)Najgorsze jest to że tkwię w tej PATOLOGI i nie wiem co mam dalej robić.Podrawiam cytowaną koleżankę,tym bardziej że się znamy, aczkolwiek nie była to najlepsza okazja. |
taka kara to tylko za samochud, wiem ze teraz kary dostali ludzie ktorzy przec\hodza na kontrakty, a jezeli ci tu tak zle to ja proponuje wracac do PL, ja poki co nie narzekam a leci mi juz12 tydzien, nasluchalem sie duzo od roznych ludzi, pijusy i narkomani to normalnosc w patoluxie, mieszkania meliny to ich zasluga a nie zasluga firmy,
pracuje sie na takich warunkach jak w polsce czyli do holenderskiego standartu brakuje ale placa lepsza jak w kraju |
|
|
|
|
payoncheck
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 8:02 pm
|
|
|
Bardzo ciekawe jest to co piszecie. Patrząc na opinie Polakow o różnych firmach pośredniczących często przewijają sie te same nazwy, jadnak wymienionego w temacie Polluxa prawie nie ma. Zastanawiające jest czy dzieje sie tak dlatego iz jest to mało znane biuro czy zdania są tak podzielone. Mam nadzieję że nie poznam tej firmy od złej strony. Mam propozycje pracy w DHLu na wózku widłowym w Roosendaal i choć chetnie przyjąłem oferte to po przeczytaniu forum powaznie sie zastanawiam nad wyjazdem... |
Ostatnio zmieniony przez payoncheck Pią Kwi 17, 2009 8:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
leonidas1990
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 10:14 pm
|
|
|
witam chcial bym ostrzec Was przed ta firma, jest straszna z jej pracownikami jest zero gadki zjechalem 3 tyg temu poniewaz zachorowalem bardzo zle sie czulem i niemialem mozliwosci isc do lekarza, pieniedzy niezobaczylem na koncie do dzisiaj ;/ . obiecali na poczatku 6 euro na reke pozniej powiedzieli ze 4.33 na reke po oddciagnieciu wszystkiego a gdy dostalem solaris to okazalo sie ze mam 3.80 ;/;/ jednym slowem masakra, zero pomocy ze strony pracownikow firmy, nakladanie kar za jakies gowniane zeczy np ze porecz od schodow jest opalcowna albo jakis kurz na ramce od obrazu to jest smiech na sali i po 50 euro ;/ . robilem tam 6 tyg . a zarobilem 300 euro;/ i wlasnie czekam teraz na kase ktora miala zostac przeslana dzisiaj ale jej niewidze . z calego serca przestrzegam mlodych niedoswiadczonych ludzi prze firma POLLUX
[ Dodano: Wto Wrz 15, 2009 10:18 pm ]
Guma ty piszesz ze miales 8.70 na reke ok spoko wiesz ja pracowalem w firmie z miesem mialem 16 e na h brutto netto 8 a pollux dal 3.80 ;/ |
|
|
|
|
passat1g
Poczatkujacy
Wiek: 36 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 5 Skąd: s-Hertogenbosch
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 4:52 am
|
|
|
Cytat: | [ Dodano: Wto Wrz 15, 2009 10:18 pm ]
Guma ty piszesz ze miales 8.70 na reke ok spoko wiesz ja pracowalem w firmie z miesem mialem 16 e na h brutto netto 8 a pollux dal 3.80 ;/ |
Stawka wiekowa zapewne a Ty jeszcze płaczesz...
A wracając do tematu, jak najbardziej odradzam tę firmę, gry miałem wypadek w pracy, odmówiono mi pomocy przy czym pan wyżej wspomniany "Grzegorz" odpalił tekstem "A dlaczego pcha pan te ręce gdzie nie trzeba? Niech pan zadzwoni o 9 rano bo teraz śpię..."
A co do mieszkań, przeprowadzałem się 3 razy w ciągu tygodnia... a na sam koniec koczowałem przez 3 dni na kanapie w salonie.
Dużo by tu jeszcze było do pisania ale jakoś mnie zniechęca ta firma do jakiegokolwiek myślenia... |
|
|
|
|
ronin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 8:57 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | michaelt napisał/a: | Jak macie przeludnione mieszkania to zamiast się żalić na forum wystarczy wydelegować kogoś do gminy i opowiedzieć tam o sytuacji. To powinno wystarczyć...:) |
Przeludnienie zalezy od tego ile osob mieszka na metr kwadratowy
Oficjalnie w gminie licza 1 osoba na sredno 10 m kw czyli jak mieszkanie ma 120 m kw powiezchni mieszkalnej moze tam mieszkac 12 osob . |
Witam
a co to za bzdury, wystarczy zajrzeć do ABU CAO i tam jest napisane czarno na białym że powierzchni mieszkalnej (pokój) a nie użytkowej (kuchnia, ubikacja, łazienka, korytarz, spiżarka, itp) miń 10m2. co oznacza że na 1 osobę przypada minimum 10m2 i pokój który ma 19,9m2 nadal jest pokojem jednoosobowym. Sumowanie powierzchni mieszkalnej z użytkową jest nadużyciem ze strony agencji które to doprowadza do czerpania Zysków z wynajmowania mieszkań a to również jest zabronione przez ABU CAO.
życzę powodzenia w walce z tymi syfiastymi brudnymi metodami robienia nas w jajo. |
|
|
|
|
tekolo2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 1:14 pm Re: Pollux
|
|
|
!!!!!!!UWAGA!!!!!!
Piszę tutaj nie dla zemsty czy złości na firmę pollux
ale po to żeby was ostrzec!!
Pracowałem w firmie Pollux 2 miesiące ! (o dwa za dużo)
Firma to banda złodzieji i oszustów ! ludzie nie dajcie
się nabrać!! to są obozy pracy ! pracuje się po 14 -17
godzin! za marne centy! obiecują wam stałe zarobki
i godziny pracy a to wielkie kłamstwo!
W firmie pracownicy starają się nie podawać swoich nazwisk
mówi się wyłącznie po imieniu
Strzeżcie się prezesa firmy który jest Turkiem (Ersi)
drugi który jest największym >>>cenzura<<< to Pitek następnie
Romek i Jacek obiecują wam kokosy a jak przychodzi do
wypłaty to jesteście na minusie a za mieszkanie i tak trzeba
płacić!!! Firma Pollux była tydzień temu w programie UWAGA naTVNie
możecie poszukać w internecie tego materiału!!!
Ubezpieczenie to jedna wielka fikcja jak nie daj Boże złamiesz
sobie palca albo noge to wrzucają cię do Busa (MarcoTrans) i
wracasz do Polski!!! nie ma litości!!! |
|
|
|
|
|
|