Przesunięty przez: Gochna H Sob Cze 13, 2015 4:01 pm |
Problem z nauką? Co o tym sądzicie? |
Autor |
Wiadomość |
Feyenoorder
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 10:25 pm Problem z nauką? Co o tym sądzicie?
|
|
|
Witam wszystkich. W sierpniu wyruszam do NL do znajomego na miesiąc. Wypada zatem znać niderlandzki. Nie mam na myśli oczywiście pro. Ale chociaż w miarę. Z tym jednak mam problem. Z racji, że kibicuje Feyenoordowi (tak, ze względu na to glównie jadę:)), zdecydowałem się pomagać na polskiej stronie poświęconej Feye po przez pisanie codziennych aktualności. Piszę u nich już kilka miesięcy, niusy wychodzą jak na razie dobrze, ale...prawie nic nie mam w głowie, dopiero gdy popatrze na jakiś wyraz to wiem o co chodzi, a tak to...a tyle pisze już i nic:/ Piszę zatem o rady, znacie jakieś rady, porady, strony, udogodnienia, by chociaż w dobrym stopniu ogarnąć ten jezyk? Wszystko wchodzi w gre, aby się tylko nauczyć i niekiedy powiedzieć coś po NL. Podstawowe zwroty znam, ale np jak mam budować zdania czy coś, to magia, a w tym wiele wyrazów nie rozumiem jeszcze. Proszę o pomoc, pilne. Będę bardzo wdzięczny... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
|
|
|
|
karolek85
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 4:01 pm
|
|
|
http://taalklas.nl/ trzeba wpisac maila i dostajesz haslo zapisz te cyfry bo jak zgubisz to od nowa. Strona moze nie jest akurat dla Ciebie tematycznie. Ale wiecej slow znajac bedzie lepiej niz mniej )) A uczysz sie bardzo fajnie z tej strony. pozdro |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 6:15 pm
|
|
|
www.livemocha.com - zarejestruj sie i wybierz opcje nauki języka holenderskiego. Twoje postępy i zadania moga oceniać inni uzytkownicy, najlepiej jak sa to holendrzy |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
Ostatnio zmieniony przez Hera Nie Kwi 24, 2011 6:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 7:25 pm
|
|
|