NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam, belasting=przestroga:(:(:(
Autor Wiadomość
Rafal1990 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 9:31 am   Witam, belasting=przestroga:(:(:(

Witam i mam do Was prośbe drodzy forumowicze. Moj problem jest taki ze nie rozliczylem sie jeszcze za 2009 rok(pracowalem przez Uitzenbureau Diva 2513 hz s-cravenhage z hagi ktore przydzielilo mnie do szklarni w ridderkerk przy chryzantemach) Wczesniej zalatwilem sobie sofi numer(nadanie 29 kwiecien 2009r)+zalatwienie roboty za 200 euro bo poczatek byl taki ze mialem dwa tygodnie tulaczki w kraju w ktorym nie znalem jezyka i ogolnie realiow wiec musialem brac co bylo(nie pojechalem w ciemno,miala byc legalna praca i mieszkanie). Szklarnia byla istnym obozem pracy z przyznajacym sie do choroby psychicznej wlascicielem wiec zrezygnowalem z pracy a raczej ucieklem bo nie mozna bylo dluzej wytrzymac. Moj pobyt tam w Holandii obejmowal wtorek po wielkanocy 2009 do przelomu lipca 2009. Wczoraj przyszedl mi w granatowej kopercie z centrale administratie list o rozliczeniu za 2009 pierwszy wers:______U krijgt over 2009 waarschijnlijk belasting terug.Wij hebben dit voor uitgerekend. Volgens de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn, krijgt u Euro 1,121 terug.Om de belasting terug te krijgen, moet u aangifte doen._______Problem w tym ze nie nie wiem co to za kwota(na odwrocie widnieje pod rubryka Loonheffing) Przewiduje najgorsze ze mam ja zwrocic belastingowi. Jesli tak to byly to moje najdrozsze wakacje:(:(:(POMOZCIE MI JESLI MOZECIE JAK MOGE TO ZALATWIC ROZLICZYC SIE, W JAKI SPOSOB SPLACIC BY MIEC SPOKOJ!!!!!!Dodam ze nie mam solarisow(ktorych chyba nie tylko ja nie dostawalem a tym bardziej jarografu) Mam tylko sofi numer i wyciag z konta z banku ING gdzie wplywaly mi pieniadze za moja prace!!!!Pomozcie jesli mozecie mozecie pisac tu lub na gg (moj gg nr 15564938). Mozliwe ze nie jestem jedyna osoba ktora ma ten problem ale podajac swoj przyklad chcialem ustrzec pozostalych tam pracujacych by nie zadzierali z tamtejszym fiskusem!!!!!!!!!!PROSZE WAS JESZCZE RAZ O POMOC I RADE!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 27, 2011 12:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 9:42 am   

spokojnie to belasting proponuje ci dokonanie rozliczenia podatku w rezultacie czego mozesz dostac nawet 1100e zwrotu

wysylaja takie listy teraz prawie kazdemu z tego co zauwazylem

ps.jesli 1100e widnieje pod loonheffing to az tak duzo zwrotu nie dostaniesz ale i tak cos pewnie kolo 700e bys mogl wyluskac

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 9:48 am   

ha ha . nie martw sie. to belasting tobie chce zwrocic. rozlicz sie tylko za 2009 rok a nadrobisz troszke straty jakie poniosles w Holandii.

Rafal1990 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 10:34 am   

Dzieki Kochani, dzieki Wam za slowa otuchy bo myslalem juz o najgorszym. Teraz tylko musze sie rozejrzec za spsobem odzyskania(solarisow i jarografu) bo z tego co wiem to mi jest potrzebne do rozliczenia. (Dodam ze gdyby nie to ze wlasciciel byl taki jaki byl to bym zostal, szczerze nie mam nic przeciwko ciezkim warunkom pracy bo chociaz wiem za co pracuje ale znecania sie nikt chyba dlugo nie zniesie(nie jestesmy zwierzetami). Jeszcze raz Wam dziekuje!!!!!!!!!

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 11:23 am   

Rafal1990 napisał/a:
Dzieki Kochani, dzieki Wam za slowa otuchy bo myslalem juz o najgorszym. Teraz tylko musze sie rozejrzec za spsobem odzyskania(solarisow i jarografu) bo z tego co wiem to mi jest potrzebne do rozliczenia. (Dodam ze gdyby nie to ze wlasciciel byl taki jaki byl to bym zostal, szczerze nie mam nic przeciwko ciezkim warunkom pracy bo chociaz wiem za co pracuje ale znecania sie nikt chyba dlugo nie zniesie(nie jestesmy zwierzetami). Jeszcze raz Wam dziekuje!!!!!!!!!

ej a mowiles ze w pismie jest podany loonheffing jsak tam i loon jest podany to mozesz chyba z tym isc do kogos kto sie zajmuje rozliczeniami

Rafal1990 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 11:37 am   

wlasnie tak zrobie, (oprocz loonheffing mam podany Loon/Uitkering). Podejde zaraz popytac czy ktos moze mnie rozliczyc!

skarbus 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 7:42 pm   

moja przyjaciolka tez dostala ten list napisane jest tez w tym liscie ze mozesz rozliczyc sie via internet za pomoca Digid code ale jesli nie jest zamaledowana w Holandii nie dostanie Digid code wiec jak mozna sie rozliczyc ? moze to polski ksiegowy w Polsce zalatwic ?

Rafal1990 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 8:50 pm   

Skarbus rzeczywiscie jest tam podany adres www.digid.nl/anvragen ale ja mam ta sytuacje ze nie bylem zameldowany takze chyba ta opcja odpada zebym sie przez neta rozliczyl. Dzwonilem dzis do biura rachunkowego( w Raciborzu) ktore rozlicza pracownikow pracujacych w holandii przez biuro polskie HANDS TO WORK. Wyslalem swoje namiary, przedstawilem syutacje i maja mi jutro odpowiedziec jak sprawa bedzie wygladac. Dam znac jak tylko czegos sie dowiem!!!

[ Dodano: Pią Kwi 29, 2011 10:39 am ]
Witam wczoraj za posrednictwem biura przez ktore bede chcial sie rozliczyc(biuro tu w Polsce) dowiedzielem sie ze uitzenbiuro diva przez ktore pracowalem oglosilo upadlosc i osoba ktora jest wyznaczona by zajac sie formalnosciami ma dopilnowac by wszelkie dokumentacje typu solarisy, jarografy itp byly wyslane na adres osob ktore tam pracowaly przez to uitzenbiuro!

Odpowiedz do tematu