CZy przysługują mi jakieś prawa? |
Autor |
Wiadomość |
mandarynka00
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 40
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 3:32 pm CZy przysługują mi jakieś prawa?
|
|
|
Witam serdecznie.Chciałam pokrótce opisać moją sytuację otóż od dwóch lat mieszkamy z mężem i zameldowani jesteśmy w Niemczech (8km od granicy z Venlo) cały czas pracowałam w Holandii,od sześciu miesięcy nie pracuję ponieważ jestem w ciąży i niestety nie mogę Mąż dobrze zarabiał,ale niestety miesiąc temu jego firma przeniosła się do Dani i tym samym zmienił pracę na mniej płatną i nie ukrywam,że od tego czasu jest nam ciężko.Do tej pory nie było potrzeby korzystania z żadnych zasiłków,ale niestety w obecnej sytuacji jestem do tego zmuszona,problem w tym ,że nie mam pojęcia czy coś mi przysługuje (?).Nie wiem gdzie mam się zgłosić po jakieś rady,świadczenia czy do urzędu holenderskiego czy niemieckiego?Mam nadzieję,że jest ktoś z Was na forum kto mógłby służyć mi poradą.
P.s.Chciałam zapytać również o dofinansowanie do ubezpieczenia,czy trudno jest je uzyskać,jakie papiery trzeba przedstawić i jak długo się czeka?
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję i nie ukrywam,że zależy mi na Waszej pomocy.Pozdrawiam |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 3:51 pm
|
|
|
Jestescie zameldowani w Niemczech wiec powinnas w niemieckim urzedzie pytac o dofinansowania. Jesli placilas holenderskie ubezpieczenie to tak mozez starac sie o zorgtoeslag
link
http://www.toeslagen.nl/p..._aanvragen.html |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
mandarynka00
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 40
|