NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kredyt w Polsce na umowie Holenderskiej??
Autor Wiadomość
jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Mar 31, 2010 6:22 pm   Re: kredyt

jordan233 napisał/a:
tak ,przykładowo na samochód.Polecacie jakieś banki?
Z tego co wiem to BNP PARIBAS bank chce wykaz solarisów z 3 miesięcy ,ale muszą wpływać na Polskie konto.Macie jakieś banki które tego nie wymagają?Bo trzeba by było długo czekać.
Jordan to jak chcesz kupić samochód w PL to np.Dominet Bank,ale tam gotówki nie dostaniesz.Kredyt jest np.na zakup samochodu w komisie.Zabezpieczeniem jest samochód,a bank jest jego współwlaścicielem do czasu spłaty kredytu.Jeszcze jest np.Santander (nie wiem czy dobrze napisałem.Ale mozesz się dowiedzieć w każdym komisie samochodowym w PL.Z tego co było jakiś czas temu to nie musiałeś mieć żadnych ekstra zaświadczeń,ale wystarczało twoje oświadczenie o zarobkach (dochodach)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Mar 31, 2010 7:34 pm   

Planuje zrobic podejscie do hipotcznego w ING-PL na holenderskiej umowie - zobaczymy jak wyjdzie.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

jordan233 
Gaduła

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 6:34 pm   :)

m4rcin napisał/a:
Planuje zrobic podejscie do hipotcznego w ING-PL na holenderskiej umowie - zobaczymy jak wyjdzie.

m4rcin daj znać jak ci poszło :)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 6:35 pm   

Jade do PL za 3 tyg wiec wtedy bede wiedzial co i jak

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

adamusl 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:44 pm   

Witam
Jeśli chcecie zerknijcie tu link do strony choć niektóre dane na tej stronie są nie aktualne (wiem z doświadczenia), troszkę czasu poświęciłem na kredyt hipoteczny w Pl z kontraktem w Nl i nie jest tak łatwo, aczkolwiek mi się udało :) . Polecam usługi doradców finansowych (Open Finance lub z Expander), no chyba że ktoś ma dużo czasu i cierpliwości na Polską biurokrację.
życzę powodzenia.

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Kwi 07, 2010 9:39 am   

adamusl napisał/a:
Polecam usługi doradców finansowych (Open Finance lub z Expander), no chyba że ktoś ma dużo czasu i cierpliwości na Polską biurokrację.

A ja odradzam, a przynajmniej znalezienie odpowiedniej oferty samemu. To co sie nazywa doradca to tak naprawde jest sprzedawca, nie ma czegos takiego jak "doradca finansowy" i kazdy moze sobie takim zostac. Zeby skonkretyzowac - szwagier byl w open finance i oni ODRADZALI mu kredyt w ramach programu "Rodzina na swoim" mowiac, ze im sie to nie oplaci. A to wierutna bzdura. Oczywiscie nie jest zbiegiem okolicznosci, ze w tamtym czasie tylko 3 banki w Polsce mialy kredyty w ramach tego programu, a Open Finance nie mialo zadnego z tych bankow w swojej ofercie (czyt nie mieli z tymi bankaim podpisanej umowy). Takze ci "doradcy" doradza ten kredyt, za sprzedaz (to jest wlasciwe slowo) ktorego dostana najwyzsza prowizje. Na takich "poradach" najlepiej wyjdzie "doradca" i bank, na pewno nie kupujacy. Przerabialem tez podobne doradztwo w holenderskim Hypothekerze. Gosc polecal jakis bank o malo znanej nazwie (powiedzial ze to nowy bank ktory chce sie wbic). Potem poszukalem i sie okazalo, ze to bank-dziecko Hypothekera. A taki twor ma gdzies opinie klientow, bo nie jest komercyjny. Wiec moga zaczac z atrakcyjna oferta, a za kilka lat dac marze z kosmosu.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Kwi 07, 2010 10:24 am   

Amen

damius 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:29 pm   

Witam,

np PKO BP daje kredyty na holenderska umowe o prace. Oczywiscie musi byc kontrakt na czas nie okreslony, lub na okreslony z dokumentem od pracodawcy, ze ma zamiar wspolpacowac z toba po tym okresie. Trzeba to przetlumaczyc, do tego dobrze jest miec ze soba wyciagi z konta w NL. Im wiecej papierow tym lepiej. Z tego co wiem, to nie maja kredytow samochodowych, ale gotowkowy dadza.

Pozdrawiam

scwz 
Gaduła

Wysłany: Śro Maj 05, 2010 5:01 pm   

Fortis-Dominet bez problemu na auto z umowa na czas określony bez dodatkowych pism o tym czy bedzie dalsza umowa z firmą zakup auta 2008rok,w 100% kredytowane.

jordan233 
Gaduła

Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 4:54 pm   kredyt

Witam
Odświeżam temat, brał ktoś SAM kredyt na Holenderskiej umowie w Polsce,konkretnie na zakup samochodu, z tego co wiem to w PDK jest możliwość ,tyle że wpłata własna 20 procent oraz maksymalny czas kredytowania to 2 lata (dla jednej osoby) no i auto nie może być starsze niż 10 -letnie.

Szukam czegoś z dłuższym okresem kredytowania od 60 miesięcy.

scwz 
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 11:03 pm   Re: kredyt

no długo próbujesz z tym kredytem uderzaj do fortisu nie miałem problemów niewiem jak teraz ale brałem w 2009 roku na roczne auto 66tys.

Artur Gębala 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Maj 04, 2011 5:00 pm   

Lata pracy w NL i niezależność finansowa, to nie to samo co bycie ojcem siódemki dzieci, pracującym w jakiejś dziadoskiej fabryce, ubiegającym się o konsolidację długów (ale z umową z PL , to nie to samo . BUŁAHAHA! No cóż.
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Paź 02, 2012 5:23 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jordan233 
Gaduła

Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 4:53 pm   kredyt

a robił ktoś taki myk :)
uzyskać w Holandii kredyt na samochód , i rejstrował go po miesiącu w Polsce.
Czy jest taka możliwość,czy też bank Holenderski nie pozwala na taką sytuacje?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 6:18 pm   

w nl jak kupujesz auto na kredyt, to bierzesz defacto poztczke gotowkowa (wyjatek - np 50/50 gdzie placisz drugie 50 za np 3 miechy). wiec mozesz auto sprzedac nawet dzien poznieh

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Wto Maj 01, 2012 9:33 pm   Re: :)

jordan233 napisał/a:
m4rcin napisał/a:

m4rcin daj znać jak ci poszło :)

dobra - napisze po czasie, bo sie wszystko odwlekło ;-) Potrzebne w ING w PL do kredytu hipotecznego:

1. kopia PIT-38, PIT/ZG, PIT/O
2. przysięgłe tłumaczenie umowy o pracę (nei całej, tylko kluczowe punkty)
3. salarisy z ostatnich 12 miesięcy
4. w czasie uruchomienia kredytu nie możesz być na okresie wypowiedzenia

i to w zasadzie wszystko, reszta standard jak to w banku do hipoteki

Odpowiedz do tematu