Wynagrodzenie minimalne wiek 22 lata ,38 godz tyg - pytanie |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 2:12 pm Wynagrodzenie minimalne wiek 22 lata ,38 godz tyg - pytanie
|
|
|
Witam,
Znalazłem taka stronkę :
http://financieel.infonu....rloon-2011.html
I mam pytanie :
Wynagrodzenie minimalne dla pracownika 22 letniego wynosi 85% wynagrodzenia dla pracownika 23 lata i więcej
Więc wiek 22 lata - miniumloon 85% , wynagrodzenie miesięczne 1203 euro brutto
Ale jak policzę wg stawki godz to wygląda to tak:
36 godz w tyg - 7,76 euro brutto na godz , na miesiąc ok 1117 euro brutto
38 godz w tyg - 7,35 euro brutto na godz na miesiąc ok 1117 euro brutto
40 godz w tyg - 6,99 euro brutto na godz na miesiąc ok 1118 euro brutto
Więc 1203 - ok 1118 = 85 euro gdzie sie podziało wyparowało ???
Pytam bo staram sie o " podwyżkę " przy przejściu na faze B a poprzedni Kordynator mnie "straszył" że jak nie przestane "walczyć " to dostanę 7,25 brutto ale z tego co widzę raczej nie może mnie tak "załatwić" bo wtedy nie będę miał minimalnego wynagrodzenia przy 38 godz tyg ( tyle będzie zagwarantowane w fazie B ) bo 38 x 4 tyg x 7,25 = 1102 euro brutto
...
Obecnie mam 7.97 na fazie A a chcę "wywalczyć" jakieś 40 centów podwyżki przy przejściu na faze B ...
Dlatego wole spytać niż potem żałować ...
Pozdrawiam |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Nie Maj 01, 2011 2:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 5:54 pm Re: Wynagrodzenie minimalne wiek 22 lata ,38 godz tyg - pyta
|
|
|
Taką samą strone pokazywał mi holender w pracy jak sie pytał jakie są stawki na socjalu ja bym sprawdził lepiej strone loonwijzer.nl pracuje w branzy samochodowej naprawczej u mnie jest holender 24 lata zawód Automonteur jego kontrakt 1860 brutto.Niewiem jak u Ciebie z zawodem. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 7:38 pm
|
|
|
scwz napisał/a: | Niewiem jak u Ciebie z zawodem. |
Nie pracuje w swoim zawodzie a jestem zwykłym pracownikiem fizycznym na szklarni ...
WG strony :
http://www.loonwijzer.nl/home/minimumlooncheck
Powinienem mieć minimalne 1210 euro brutto
Na podstawie stawki godzinowej przy 38 godz 7,35 euro brutto
http://www.loonwijzer.nl/...oncheck-uurloon
więc na miesiąc 152 godz x7,35 = 1117,2 euro brutto ...
Więc nadal różnica jest spora... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Nie Maj 01, 2011 7:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 9:02 pm
|
|
|
te 85e to nie bedzie ubezpiecznie? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 9:44 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | te 85e to nie bedzie ubezpiecznie? |
Hmmm a może wakacyjne abo po prostu sami nie wiedzą... |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 9:51 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | m4rcin napisał/a: | te 85e to nie bedzie ubezpiecznie? |
Ty lepiej sprawdz wg jakiego CAO pracujesz, a nie szukaj na oslep. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 10:52 pm
|
|
|
Jagoda97 napisał/a: | Ty lepiej sprawdz wg jakiego CAO pracujesz, a nie szukaj na oslep. |
ABU CAO a wg SNCU powinienem wg CAO+Glastuinbouw...
Chodzi mi po głowie ciekawy pomysł i 2-3 letnia sprawa w sądzie i być może CIEKAWY finał ale na razie zbieram info ... i tyram ... |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 11:14 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Jagoda97 napisał/a: | Ty lepiej sprawdz wg jakiego CAO pracujesz, a nie szukaj na oslep. |
Chodzi mi po głowie ciekawy pomysł i 2-3 letnia sprawa w sądzie i być może CIEKAWY finał ale na razie zbieram info ... i tyram ... |
Wg ABU CAO min stawka godz dla osob 23+ jest 8,64
Jak dlugo pracujesz u tego samego pracodawcy?
Nie miales przerwy w pracy dluzszej niz 3 miesiace? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 10:07 pm
|
|
|
Jagoda97 napisał/a: | Beny.rac napisał/a: | Jagoda97 napisał/a: | Ty lepiej sprawdz wg jakiego CAO pracujesz, a nie szukaj na oslep. |
Wg ABU CAO min stawka godz dla osob 23+ jest 8,64
Jak dlugo pracujesz u tego samego pracodawcy?
Nie miales przerwy w pracy dluzszej niz 3 miesiace? |
Witam,
Pracuje już ok 73 tyg przez jedną agancje dla tego samego pracodawcy , przerwy poniżej 3 miechów wiec mam ciągłość , problem w tym ze jak zaczynałem w 2009 to były 2 stawki pow 23 i ponizej ja mialem ponizej wiec dostałem 7,97 ( osoby pow miały coś 8,50 brutto)
Od 2010 roku biuro wprowadziło stawki dla 18,19,20,21,22 ...
Przeżyłem już 4 koordynatorów i kazdy mówił co innego - przy przejsciu na faze B będę chciał "wywalczyć" podwyżkę i nie interesuje mnie że obecnie stawki są niższe niż moja obecna dla osób w wieku 22 lat ( jak zaczynałem i podpisałem 1 umowę to było inaczej a że teraz wciskają ludziom po 6albo 7 brutto to już nie mój problem )
Jagoda ABU CAO to już mam opanowane ... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 9:38 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | m4rcin napisał/a: | te 85e to nie bedzie ubezpiecznie? |
wakacyjne raczej nie, bo ono jest odciagane od kwoty brutto. Moze to urlopowe czy jak to sie w biurach nazywa? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
|