Eksmisja z mieszkania z gminy |
Autor |
Wiadomość |
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 9:42 pm
|
|
|
Kaczka_28 napisał/a: | Ciagle powtarza,ze to jest Holandia nie Polska i moze wiecej zrobic . mam juz dosc wszystkiego,ledwo zyje.... |
Akurat w tym wzgledzie, holenderskie prawo niezmiernie rzadko i w wyjatkowych wypadkach odbiera prawa do dziecka matce.
Nie boj sie i dzialaj racjonalnie, sily zycze |
|
|
|
|
MeryJane
Poczatkujacy MeryJane
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 11:15 pm
|
|
|
Kaczka-28 tez bylam w takiej sytuacji... pierwsza osoba u ktorej szukalam pomocy to huisart,powiedzialam mu o mojej sytuacji-skierowal mnie do dimence gdzie tam chodzilam na spotkania z matschapelijk werker,niestety pani nie starala sie mi pomoc a sytuacja robila sie coraz grozniejsza dla mnie i dziecka... poprosilam o zmiane tej pani, nowa od razu przeszla do konkretow gdy uslyszala jak wyglada moja sytuacja. czyli zglosila mnie do jakiegos systemu(sory ale nazwy nie pamietam)ktory zajmuje sie kobietami z dziecmi(ale nie tylko) ktorzy musza uciekac z domu-potrzebne jest aangifte z policji. po 3 dniach dostalam telefon ze maja miejsce w zeeland dla mnie i corki. dostalam tam pokoj z umywalka i lozeczkiem dla dziecka-zadbane i czyste. takie osrodki nazywaja sie crisis opvang. staralam sie o przeniesienie do innego miasta-tam gdzie kilka lat wczesniej mieszkalam-nie bylo problemu. dzis mieszkamy z corka w begelaiding woning czyli mamy wlasne mieszkanko-moja tulaczka po tych osrodkach trwala pol roku. mam zastrzezony adres,jestem w kontakcie z policja w razie gdyby ex chcial mi 'umilic zycie. Oczywiscie ojciec ma prawa do dziecka ale w sytuacji gdzy zastrasza Ciebie, bije czy stosuje przemoc psychiczna jestes pod ochrona panstwa. A dziecko jesli widzi jak sie miedzy wami uklada to sie jeszcze bardziej meczy-pamietaj szczesliwa matka=szczesliwe dziecko i kropka .
Zycze duzo sily i sie nie lam-mozesz uzyskac tutaj pomoc
pozdrawiam |
|
|
|
|
|