Zmiana adresu korespondencyjnego |
Autor |
Wiadomość |
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 3:15 pm Zmiana adresu korespondencyjnego
|
|
|
Witam potrzebuje zmienic adres korespondecji na holenderski gdzie znajde druk na stronie belastingu dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 4:00 pm
|
|
|
Nie wiem jaką masz sytuację.
Jak się zameldowałeś w NL to będzie automatycznie.
Znalazłem tylko druk o zmianie adresu dla mieszkających za granicą.
Nie wiem czy jest taka możliwość zmienić adres bez zameldowania w NL,tylko dla korespondencji(choć w tym pięknym kraju różnie bywa) |
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Pon Maj 09, 2011 4:11 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 5:04 pm
|
|
|
nie jestem zameldowany w nl,miałem zmieniony juz adres do korespondecji przychodziły mi listy z belasting,robiłem korekte za 2007 rok i wpisano mi adres polski,chce zmienic na z powrotem na nl. |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 5:20 pm
|
|
|
Tylko to znalazlem może ktoś inny będzie miał więcej szczęścia
http://download.belasting...0802z2plfol.pdf
ale pisze objaśnienie z którego wynika że nie będzie miał zastosowania w twoim przypadku
Cytat: | Let op!
U kunt alleen een adreswijziging doorgeven als u in het buitenland blijft wonen. Als u emigreert of immigreert, moet u dit melden bij de Nederlandse gemeente waar u woonde of gaat wonen. |
uwaga.
możesz tylko podać zmianę adresu jeśli mieszkasz za granicą.Jeśli emigrujesz,musisz to zameldować w gminie gdzie mieszkasz lub będziesz mieszkał
Może bezpośrednio? BelastingTelefoon Buitenland: + 31 555 385 385 |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 5:31 pm
|
|
|
Dzięki Wielkie za Pomoc. |
|
|
|
|
skarbus
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Paź 2010 Posty: 76
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 8:08 pm
|
|
|
ja korespondencji adres zmienialam wysylajac list do belastingu bo tak mi powiedzieli i adres zostal bez problemu zmieniony. |
|
|
|
|
osiolek100
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 12:15 pm
|
|
|
adres korespondencyjny mozna zmienic na dowolny, nie ma znaczenia, czy mieszkasz(jesteś zameldowany w NL), czy też nie. Jeśli masz tylko ochotę to twoja korespondencje mogą wysyłać nawet na Antarktydę(np. iglo nr. 5), czy do Stanów Zjednoczonych. Wystarczy napisać zwykły list z prosbą o zmianę adresu korespondencyjnego i tyle.. Samo wpisanie adresu na zeznaniu innego niż funkcjonuje w rzeczywistosci jeszcze nic nie zmienia i nie ma praktycznie wplywu na nic. |
_________________ chciwość zabija wszystko |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 12:18 pm
|
|
|
Ja drukowalam ten zwykly formularz dla obcokrajowcow i w nowy adres przekreslilam "woon" i napisalam postadres.
Wpisalam holenderski i wszystko gra.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
|