Dekoder polsatu- nie działa |
Autor |
Wiadomość |
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:09 pm Dekoder polsatu- nie działa
|
|
|
Zepsuł mi sie dekoder polsatu.Jakie mam opcje.Kupić w NL (od polskiej firmy) czy może jest mozliwośc używania jakiegoś uniwersalnego dekodera.Mam w mieszkaniu dekoder Ziggo,ale nie wiem czy kombinować bo mogę cos namieszać. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:23 pm
|
|
|
A nie masz możliwości oddania go do naprawy?
Pytam, bo swego czasu mój tez się zepsuł. Na szczęście był na gwarancji. Oddałam go do serwisu podczas pobytu w Polsce i dostałam zastępczy na ten czas.
Jeśli nie masz takiej możliwości (jazdy do PL, czy dekoder jest po gwarancji) poszukaj firm które tu w NL oferują sprzedaż polsatowskich dekoderów lub ich naprawę.
Nawet tu na forum było chyba coś na ten temat...
Nie radziłabym kombinować z dekoderem Ziggo bo możesz stracić i tę telewizję |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:28 pm
|
|
|
jedrzej2225,
Na uniwersalnym się nie da,na pożyczonym czy odkupionym z twoją kartą nie będzie działać.Dekoder jest sparowany z kartą.Jedynie naprawa lub kupno nowego z nowym abonamentem.Wg. moich informacji. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:31 pm
|
|
|
Tak zastanawiam sie czy nie kupić w PL przez jakiegoś kierowce busa,bo abonament mam tylko maszynka (dekoder) nie chce sie w ogóle właczyc.Szukałem w ogłoszeniach ale tam głównie Cyfra+ no i firmy z poludniowej Holandii,troche daleko.A bez polskiej tv cięzko (przyzwyczajenie)No ale terz wiem za co placę holenderki abonament |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:37 pm
|
|
|
Też tak miałem ,nie chciał się włączyc w ogóle. Coś tam się spaliło.W środku jak zdejmiesz obudowę to jest na płycie szklany bezpiecznik.Sprawdż czy włókienko nie przepalone.Z prądu na dłuższą chwilę,może się odmuli-ale mała szansa.
Twoja karta nie będzie działała z innym dekoderem Polsatu ani z żadnym innym (ponoć są sposoby-ale dla baaardzo zaawansowanych) |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:46 pm
|
|
|
bobikpl dzięki jutro spróbuję pogrzebać.Jak nic nie da to trzeba zaklepać nowy abonament. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 10:15 pm
|
|
|
jedrzej2225 napisał/a: | bobikpl dzięki jutro spróbuję pogrzebać.Jak nic nie da to trzeba zaklepać nowy abonament. |
Może sprawdź na www.icok.pl czy masz możliwość otrzymania nowego dekodera.
Icok to internetowe biuro obsługi klienta, można się zalogować podając nr karty i adres email. W ostateczności zadzwonić i popytać o wszelkie możliwości. Nie musisz im zgłaszać ze mieszkasz za granica. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
klubbheads
Poczatkujacy KlubbTeam
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 3:13 am
|
|
|
@bobikpl jaki to dekoder i co dokladnie sie stalo?
Pamietaj,tak jak juz wyzej pisano na innym dekoderze nie bedzie dzialac,prawdopodobnie bedziesz musial oddac caly zestaw,dekoder+karta(nie wiem jak jest z wymiana i czy trzeba cos $$$)
Byc moze da sie go uratowac. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 8:42 am
|
|
|
Nam też się ostatnio zepsuł - spalił się kondensator co jest w tych dekoderach częste - naprawa 30 E |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 6:51 pm
|
|
|
Dekoder to Samsung DSB5305G może spróbuję oddać do naprawy jak nie, to wezme nowy abonament. Le Golasik a w jakiej firmie naprawiałeś? Ps 30 euro jest do przyjecia ale przy wiekszej kwocie lepiej kupić nowy wraz z nowym abonamentem.Tylko ze to troche potrwa i to jest prooooblem. |
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Śro Maj 11, 2011 6:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
klubbheads
Poczatkujacy KlubbTeam
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 4:44 am
|
|
|
Jakie sa objawy?
Wlacza sie w ogole? |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 6:46 pm
|
|
|
Nie wcale się nie włacza (moze pilot??) ale problem połowicznie rozwiązany bo dekoder jest w PL,a niebawem nowy wraz z nowa umową i 6-cioma miesiacami gratis. |
|
|
|
|
loomnerve
Poczatkujacy loomnerve
Wiek: 41 Dołączył: 23 Maj 2011 Posty: 4 Skąd: New Zealand
|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 3:27 am spam
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Maj 23, 2011 10:26 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|