Zwrot podatku za rok 2009- pytania, odpowiedzi, opinie. |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 3:01 pm
|
|
|
pabloo66, z twojego posta nie wiadomo jakiej pomocy oczekujesz. zacznij moze od wrzucenia tresci tego pisma do dzialu tlumaczen. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 3:09 pm
|
|
|
dokladnie pabloo posluchaj zaq'q - oczekujac pomocy, musisz konkretnie napisac jakie pismo, belastingdienst wysyla mase roznych pism |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
pabloo66
Poczatkujacy pabloo66
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 10:34 am
|
|
|
Urząd wysłał mi coś takiego
Belasting terugvragen over 2009, wiem tyle, że to jest zwrot podatku z 2009 roku. W piśmie piszą, że dostanę zwrot podatku, ale muszę pobrać coś z ich strony, a skontaktowanie się z nimi nie jest możliwe. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 5:07 pm
|
|
|
To znaczy ze obliczyli za Ciebie ile mniej wiecej masz zwrotu podatku za 2009 roku i musisz sie po prostu rozliczyc. |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
pabloo66
Poczatkujacy pabloo66
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 5:35 pm
|
|
|
Ale w jaki sposób mam to zrobić ?
Przepraszam za problemy, ale jestem kompletnie zielony w tym temacie. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 9:43 pm
|
|
|
nie jestem ksiegowym i to nie jest reklama:) ale polecam ci, zebys wybral sie do jakiegos biura, ktore cie rozliczy. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jjjjjjjjjj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 4:42 pm zwrot podatku
|
|
|
witam
prosze o wyrozumialosc gdyz jestem zielony
a wiec otrzymalem niebieska koperte z informacja ze belisting sam mnie rozliczyl za 2009 rok i nalezy mi sie zwrot podatku jednak nie moga go przelac bo nie maja nr konta teraz mam pytanie jak podac nr konta do belastaningu zaznaczam ze od dawna nie ma mnie w holandii nie mam tez jarografu
prosze o pomoc |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 11:13 am
|
|
|
Nie spotkalam sie jeszcze z listem ze Belasting kogos sam rozliczyl. Prosze wrzuc lepiej list w dzial tlumaczen najpierw.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
clauditka
Nieśmiały użytkownik clauditka
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 1:14 pm
|
|
|
witam a czy ktoś z Was spotkał się z tym,że musi oddać cały zwrot jaki Belasting wysłał?
Mojej mamie za 2009r wypłacili zwrot podatku, poczym pod koniec 2010r przysłali pismo aby ten zwrot oddała, teraz rozliczyła sie za 2010 i wyrównali jej zwrot, zwrot z 2010 odjeli ten co miała oddac za 2009.
Jaki mógłby byc powód całego zwrotu? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 2:58 pm
|
|
|
clauditka,
zdarza sie zdarza, ze trzeba oddac co nieco, czasem nawet sporo... po korekcji ,ktora Belastingdienst we wlasnym zakresie przeprowadza |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Maj 12, 2011 3:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 5:58 pm
|
|
|
Gochna ma rację 100%.
W 2008 roku z rozliczenia wyszło mi do zwrotu około 900 euro. We wrześniu dostałem przelew 1800 euro...
Tydzień temu poproszono bym do 15 czerwca oddał 1100 euro..."najs".
Interesuje mnie jedna kwestia w tym momencie.
Jeśli teraz pracowałbym w Polsce, zarabiał powiedzmy 1800 pln miał raty za samochód, dom etc do tego rodzinę i dostał taki właśnie list? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 6:30 pm
|
|
|
Estamos napisał/a: | Interesuje mnie jedna kwestia w tym momencie.
Jeśli teraz pracowałbym w Polsce, zarabiał powiedzmy 1800 pln miał raty za samochód, dom etc do tego rodzinę i dostał taki właśnie list? |
Ich to nie interesuje - dostałeś za dużo to TERAZ musisz zwrócić ...
Ja nie umiem zrozumieć jednego :
Wiem że mam dostać 800 euro to jak dostaje 1800 to wydaje 800 a tego 1 tys wpłacam na konto i czekam na rozwój sytuacji ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
clauditka
Nieśmiały użytkownik clauditka
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 7:35 pm
|
|
|
no tak ale tyle co mama miała dostać czyli ponad 600e, dostała dokładnie tyle i tyle samo kazano wrócić.Czyli najpierw cały zwrot wysłali, a pózniej zabrali:p |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 9:09 pm
|
|
|
Benny mimo całego szacunku,muszę uznać Cię za głupca.
Nie rozmawiamy o pogodzie, to nie są kwestie typu jest słońce albo pada.
Instytucje rządowe, zwłaszcza w dobie trudnych czasów w jakich żyjemy nie moga narażać ludzi na problemy finansowe.
Benny ile wg Ciebie należy czekać na rozwój sytuacji?
Jakby na to nie patrzeć, takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. W kraju takim jak Holandia gdzie większość społeczeństwa każde euro oglada 2 razy zanim je wyda, skarbówka lekką ręką wydaje pieniądze a potem domaga się zwrotu. Dziwne.
I tak na koniec, naprawdę szanuję Cię Benny. Tylko zachowuj się jak szczeniak. Jak masz rozumieć co ja robię z kasą z Belasting czy inną skoro nawet jej nie widziałeś? |
|
|
|
|
Mathnl
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 9:18 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Ja nie umiem zrozumieć jednego :
Wiem że mam dostać 800 euro to jak dostaje 1800 to wydaje 800 a tego 1 tys wpłacam na konto i czekam na rozwój sytuacji ... | I to jest zdrowe i rozsadne podejscie.Jezeli ktos uwaza inaczej to jego problem.Ale niech nie wylewa pozniej na forum gorzkich zali ,ze BD go oszukal. |
|
|
|
|
|