Zamknięty przez: Gochna H Nie Maj 15, 2011 8:18 pm |
Polskie auto |
Autor |
Wiadomość |
marcinkubus2000
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 6:33 pm Polskie auto
|
|
|
Witam. Jezdze autem na poslkich blachach po holadnii. Auto jest zarejestrowane w PL ale nie na mnie. Slyszalem ze od nastepnego roku maja zaostrzyc przepisy dotyczace poruszanie sie polskim samochodem po holenderskich drogach. Lecz z doswiadczenia z niemczech, gdzie mieszkalem ponad 6lat wiem ze nic na mnie ''nie maja'' , gdyz jestem uzytkownikiem auta a nie wlascicielem i nie moga mnie zmusic do przerejestrowania auta na niemieckie tablice. Czy w NL jest tak samo. W sumie wlasciciel auta moze mi pozyczyc auto na 2lata jak mu sie podoba wiec..... |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 6:47 pm
|
|
|
Bez komentarza. Ps jakby tak było to połowa Holendrów jezdziłaby pożyczonymi samochodami. |
Ostatnio zmieniony przez jedrzej2225 Nie Maj 15, 2011 6:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 6:49 pm
|
|
|
temat walkowany wielokrotnie na forum. jezeli jestes tu zameldowany to nie wolno ci jezdzic samochodem, ktory nie jest zarejestrowany w holandii (wyjatek to specjalne pozwolenie na max 14 dni w roku). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
marcinkubus2000
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 6:51 pm
|
|
|
nie jestem tu zameldowany |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 6:57 pm
|
|
|
jezeli jestes tu do 3 miesiecy to nie ma problemu. powyzej 3 miesiace powinienes sie zameldowac.
nie wiem jak jest tutaj, ale w polsce jezeli chcialbys jezdzic samochodem na obcych rejestracjach (nie bedac jego wlascicielem), musisz posiadac dokument, ktory cie uprawnia do korzystania z niego. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
|