Pożyczka w ING nl |
Autor |
Wiadomość |
Digger
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 6:14 pm Pożyczka w ING nl
|
|
|
Mam pytanie. Bo wynajmuje nowe mieszkanie i potrzebuję pieniędzy na umeblowanie.
Więc pomyślałem, że wezmę pożyczkę w banku. Mam 2 konta w ING(prywatne i firmowe-prowadzę działalność jednoosobową[ZZP]).
Moje dochody osiągają ok 2tys euro bruttno miesięcznie.
Ale nie wiem czy uzyskam takową pożyczkę. Mowa tu o kwocie 4tys euro.
Wie ktoś może coś na ten temat?? Czy są jakieś wymogi, które muszę spełnić, by takową pożyczkę dostać?
Proszę o dokładną wiadomość.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam Digger
P.S.
Jeśli takowy temat już był, to przepraszam za dublowanie tematu. |
Ostatnio zmieniony przez Digger Śro Maj 18, 2011 6:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 6:31 pm
|
|
|
Digger,
Cytat: | Proszę o dokładną wiadomość. | taka otrzymasz tylko w Banku |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Digger
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 7:35 pm
|
|
|
To powiem inaczej;p
Do banku mam ok 20km.
Pracuję dość długo(od 8.00 do ok 19.00) więc nie mam zbytnio czasu. Mogę się zwolnić troszkę szybciej z pracy, ale nie chcę jechać na próżno.
Dlatego chciałbym uzyskać jakieś informacje. Mozę ktoś brał już pożyczkę w banku ING i wie co jest wymagane. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 7:41 pm
|
|
|
Digger napisał/a: | (...)Pracuję dość długo(od 8.00 do ok 19.00) więc nie mam zbytnio czasu. (...) | zawsze jest jeden dzien w tygodniu, w ktorym bank jest dluzej otwarty. dowiedz sie kiedy to jest w twoim przypadku i sie wtedy wybierz |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 7:48 pm
|
|
|
Witam,
Ja napisze tak :
Konto w ING mam od 2007 roku (tzn wcześniej był POST a potem fuzja i jest ING obecnie )
Pewnego dnia dostałem list czy nie chce debetu - na razie nie chciałem ale wkońcu sie zdecydowałem i przyznali mi 500 euro a chciałem 1000 e ale moje wpływy z tamtego okresu były stosunkowo małe bo jakieś 700-900 euro na miecha ...
Więc moim zdaniem jak posiadasz konto minimum rok czasu , masz regularne wpływy i nie masz 0 na koncie obecnie to pożyczkę powinieneś otrzymać bez problemu - takie moje prywatne zdanie ...
Inna sprawa jakbyś chciał 10-20 tys euro ale 4 tyś euro to nie majątek w końcu ...
Powodzenia życzę |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Digger
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 8:12 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | Digger napisał/a: | (...)Pracuję dość długo(od 8.00 do ok 19.00) więc nie mam zbytnio czasu. (...) | zawsze jest jeden dzien w tygodniu, w ktorym bank jest dluzej otwarty. dowiedz sie kiedy to jest w twoim przypadku i sie wtedy wybierz |
W niedziele banki nie są otwarte.
Nie chcę po prostu stracić czasu na daremno... O to głównie chodzi |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 9:58 pm
|
|
|
wystarczy tez przez internet zlozyc zapytanie o kredyt czy debet , najpozniej do 5 dni roboczych dostaniesz odpowiedz. jesli bedzie pozytwywna otrzmasz wiadomosc tez na maila jakie kolejne dokumenty beda ci potrzebne. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
Manifestus
Poczatkujacy
Wiek: 37 Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 10 Skąd: Hamont (BE)
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 10:11 pm
|
|
|
Pytanie z innej strony.
Od ponad roku mam konto w ING, wpływy nieprzerwanie po ok 1300 - 1400e miesięcznie, kontrakt na ponad rok, problemw tym, że jestem zameldowany w Belgii (miasteczko graniczne), czy to stanowi problem we wzięciu małego kredytu na rok? |
_________________ |
|
|
|
|
gonzo19865
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 6:46 pm
|
|
|
czy ktos wie jak wyglada procedura udzielenia pozyczki w ing?prosze o odp.wyslalem juz podpisany kontrakt ktory dostalem na maila |
|
|
|
|
darud
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 10:10 pm
|
|
|
Ja wiem jak wyglada procedura pozyczki w ING NL. Pojdziesz , pani ladnie pogada, wszystko wyglada wporzadku, a 5 minut po wyjsciu z banku otrzymasz sms-a ze ci nie udziela pozyczki. Taki to jest syf w ING .
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze to jest bank tylko do wyplat i trzymania u nich kasy, a jak chcesz cos od nich to zapomnij.
Sam przed ponad 3 laty staralem sie u nich o debet 1000E , czekalem ponad 5 tyg, az sie wkurzylem, powiedzialem im co mysle i przenioslem swoje konto do ABN AMRO , po kilku dniach otrzymalem z ING debet n magiczna kwote 1000E to im powiedzialem ze se moga go wsadzic w d..e i juz mam inne konto, a wszystkie platnosci moje przejmie ABN AMRO. Wmiedzy czasie dowiedzialem sie jakie warunki musze spelnic aby uzyskac debet u nich, meldunek, sticker w paszporcie i 3 miesiace wplywów na konto potwierdzonych solarisami. Pracowalem przes SBA EURO wtedy, bez kontraktu jakiegos poważnego.
Po 3 miesiacach zglosilem sie ponownie do banku z wszystkimi dokumentami i po kilku dniach stalem sie szczesliwym posiadaczem debetu na 9000E . Pozniej jeszcze dobralem z partnerką flexible kredit na 5500E, pozniej juz sam zamienilem to na 11500E flexible kredit na doss kozystnym oprocentowaniu 8,5%. Teraz zamknąłem bo staram sie o hipoteke z ABN AMRO i w sumie juz dostalem, wiec zaproponowali mi do hipoteki kredyt tzw hipotek flexible kredit czy jakos tak na kwote do 21000E na remont domu i oprocentowanie 6,7%.
Wiec nie wiem dlaczego ktos narzeka na ABN AMRO. Pamietajcie ze idac do banku konsultant musi was ocenic i wasza wiarygodnosc finansowa oraz pewnie jak sie prezentujecie i jak rozmawiacie. W jednym banku dostaniecie a w drugim nie. Z tym ze w ING napewno nie . Ostatnio bylem ze znajomym w ING i poczatkowa historia przedstawia jego, ledwo wyszedl z banku juz mial sms-a ze nie dostanie. A zarobki mial na przyzwoitym poziomie i konto ponad rok.
PS. Kredyt latwo sie wydaje, ale duzo gorzej splacic ( to tak dla lekkoduchów )
Z bankami jest jak z kobietami " Jednemu dadzą, a drugiemu nie ". |
_________________ Kto pyta nie błądzi |
Ostatnio zmieniony przez darud Nie Wrz 30, 2012 10:40 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|