NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogłoszenie przeczytane--prosze o opinie
Autor Wiadomość
babcia_marysia
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 4:01 pm   Ogłoszenie przeczytane--prosze o opinie

Na innym forum--Praca w Holandii-- pokazało się ogłoszenie

""Firma BEST & WEST poszukuje ludzi do pracy w Holandii przy kwiatach ciętych. Robienie bukietów na taśmie. Więcej informacji 0602-609-773. WYSTARCZY POLSKI PASZPORT!""

Weszłam w google i znalazłam skromniutką informacje
http://bestenwest.nl/pl_form.php

czy słyszeliście o tej firmie,co możecie o nich powiedzieć

babcia_marysia
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 8:49 pm   

bardzo prosze......może ktoś mieszka w pobliżu tej firmy w Holandii i mógłby coś bliżej powiedzieć na jej temat...nie dziwcie się ale boje się aby nie zostać oszukaną......
to jest adres:

Best & West
Stille Veerkade 27
2512 BE Den haag
T. (070) 427 94 00
F. (070) 356 00 90
E. [email protected]
I. www.bestenwest.nl

a przedstawiciel firmy pisze tak:

""Firma BEST & WEST poszukuje ludzi do pracy w Holandii przy kwiatach ciętych. Robienie bukietów na taśmie. Więcej informacji 0602-609-773. WYSTARCZY POLSKI PASZPORT!!!

Przepraszamy, ale strona jest dopiero tworzona.

Jeżeli chodzi o warunki to są one następujące:
Praca jest przy kwiatach (kwiaty cięte) w hali przy taśmie.
7,30 Euro Brutto czyli około 6 euro na "rękę" zależy od ilości godzin. średnio 6,10 Euro.

Mieszkanie jest płatne tygodniowo. Cena jest zależna już od mieszkania. Ale około 50 Euro tygodniowo czyli około 200 Euro miesięcznie.

Do załatwienia pracy potrzebujemy:

-Kolorowe ksero paszportu
-Kolorowe ksero dowodu osobistego (nowy dowód tył i przód, stary dowód strona ze zdjęciem i strona z meldunkiem)

Ważne żeby kopie dokumentów nie były pozginane.
-Podpisują państwo umowę o pracę
I czekacie około 4-6 tygodni (zależne od ilości zgłoszeń w urzędzie w Holandii) na pozowolenie na pracę.
Minimalny czas pracy to 6 miesięcy.

Zaznaczam, że nie płacicie żadnych prowizji za załatwienie pracy.

Więcej inforacji oraz umówienie się na spotkanie pod numerem telefonu 0602-609-773.

Pozdrawiamy
Best & West ""

To wszystko wygląda pięknie.....

romek1967
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 19, 2006 2:33 am   

Firma przeniosła się na platinaweg 10. Byłem tam i wszystko jest OK. Ich polska strona to www.bestenwest.pl. Z tego co się dowiedziałem to zmieniły się troche warunki, ale jak to przeliczałem to są lepsze.

Pozdrawiam

Karola 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 19, 2006 3:34 pm   

Ja bylam na platinaweg w tej firmnie jakies 2 tyg temu i rozmawialam z kobieta w prawie pracy powiedziala ze nie zatrudniaja na polskie paszporty bo moga zaplacic wysoka kare. A o tym nic mi nie wspomniala wiec nie rozumiem :(

romek1967
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 08, 2006 11:06 pm   

Karola napisał/a:
Ja bylam na platinaweg w tej firmnie jakies 2 tyg temu i rozmawialam z kobieta w prawie pracy powiedziala ze nie zatrudniaja na polskie paszporty bo moga zaplacic wysoka kare. A o tym nic mi nie wspomniała wiec nie rozumiem :(

Zatrudniają na 10000% powiedzieli tak bo ich pracownicy w polsce zajmują się rekrutacją z ludzi polskimi paszportami. Pewnie mówią tak między innymi dlatego, że nie umieją po polsku (nie mają pewności, że ich rozmówca rozumie wszystkie wraunki), a wiele osób jest popier.... i wysyłają do setek firm swoje dokumenty co zabrania prawo Holenderskie. Później te firmy płacą kare za to, że próbują "ukraść" pracownika. Wasze dokumenty są dokładnie sprawdzane na policji holenderskiej. Poza tym firma nie od parady ma pracowników w Polsce. Od tego są , żeby się z nimi kontaktować, a nie zawracać głowę ludzi w biurze. W firmach każdy zajmuje się czym innym.

Mam kopie pozwolenia na zatrudnianie pracowników przez Best & West (zapraszam na priva). Te wszystkie pomówienia co do Best & West są totalnie śmieszne. Pamiętajcie, że Holandia to nie Polska, Włochy i rosja. Tam policja jest na każdym kroku. To jest kraj policyjny. Żeby dostać pozwolenie na pośrednictwo pracy trzeba wielu miesięcy oczekiwań, poświadczeń i zabezpieczeń finansowych. Z tego co słyszałem to zamyka się właściciela firmy do aresztu na czas sprawdzania dokumentów firmy, żeby nie uciekł zagranicę. To jest sensowne postępowanie bo jest wiele oszustów. Pamiętajcie też, że jakby coś poszło nie tak to najwyżej stracicie tylko koszty transportu (ale zwiedzicie trochę Holandii :D )

Co do emerytur i dotacji na dzieci (widziałem gdzieś w postach) to na pewno jest wszytko zgodnie z prawem. Pamiętajcie jedno w Holandii jest tak. Jak macie pozwolenie i podpisujecie umowę w biurze to możecie być w 99,9999....999% pewni, że wszystko jest zgodnie z prawem. Inaczej firma by nie istniała. A tam naprawdę nie da się oszukać stróżów prawa. Powiedzcie mi czy w Polsce dostaniecie jakieś dotacje na dzieci?? :lol: prędzej na hodowle kaczek. :lol: :lol: :lol:

Aha dostałem ostatnio też fotki biura (podobno mają być niedługo na stronie www, bo mają jakieś problemy z firmą tworzącą ich serwis)

Jak ktoś jest zainteresowany fotkami i kopią tego dokumentu piszcie na pw

Pozdrawiam

DARIUSZ
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 08, 2006 11:56 pm   

romek 1967 rozszalałeś się.Policja tak jest każda, rekrutacja opiera sie na adresie nr.tel (bazowy).Zobacz na umowe tej firmy.po złożeniu dokumętów zmienia warunki.FOTKI UMOWY,to bajka.Znasz stawki płacowe w tym kraju? :wink:

romek1967
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 09, 2006 10:41 am   

Minimalną stawką w Holandii jest 7.30 brutto. Chyba, że pracodawca opłaca mieszkanie wtedy stawka może być mniejsza. Ale zobacz na http://www.bestenwest.pl/pliki/Platnosci.xls warunki może i są zmienione ale według mnie na korzyść pracownika. Z tego co wiem to w styczniu firma otwiera swoje biuro tutaj w Polsce. Byłem u nich w biurze w Holandii i naprawdę wszystko jest w najlepszym porządku. Holandia to nie koniec świata, zawsze można wrócić. Nikt przecież was tam nie przywiąże.

"rekrutacja opiera sie na adresie nr.tel (bazowy)"

Dariusz co masz na myśli??

o jakiej umowie mówisz??

romek1967
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 09, 2006 10:46 am   

Wiecie co jest jeszcze dla mnie dziwne? To, że nikt nikt jeszcze nie pojechał, a już uruchomił fantazje, że to oszuści, złodzieje. Każdy tylko narzeka i marudzi. Zawsze pozostaje wam Anglia w której na pewno ktoś was naciągnie. Jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś został oszukany w Holandii mowa oczywiście o legalnej pracy (nie którzy świadomie pracują na czarno na polu za 4 euro i też im się opłaca z czego opłacają mieszkania bo i o takich słyszałem)

czarnaewa 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 18, 2007 7:54 pm   

romek1967 napisał/a:
Jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś został oszukany w Holandii mowa oczywiście o legalnej pracy

To raczej mało jeszcze słyszałeś, aczkolwiek jest to zjawisko znacznie mniej nasilone niż w UK. Zauważ też proporcję ludzi pracujących w UK i Holandii. Dlatego tu jest mniej oszustw. Co do besten west to kupa ludzi się wypytuję o nich, ale ich strona internetowa to raczej dobry zart. Tak profesjonalnie chcąca wyglądać firma nie powinna robić. W obecnych czasach jak cię widzą w sieci tak cię piszą. Jeśli ktoś ma jakieś materiały o tej firmie mogące potwierdzić że jest dobra lub przeciwnie to prosze o kontakt
[email protected]

shemoo
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 12:54 pm   

wszystko ok, ale dlaczego na tej stronce flaga Polski ma odwrocone kolory...

kristof155 
Poczatkujacy
best west

Wysłany: Pią Maj 20, 2011 8:54 am   

PRACOWALEM W BEST WEST ODRADZAM KARZDEMU .NIE BONCIE NAIWNI CO WAM OBIECUJOM 40GODZ 15GODZTYG TO MAX JAK ZAROBISZ WIENCEJ TO DOSTANIESZ KARE .CIENSZKO TAM PRZERZYC CI CO PRACOWLI TO WIEDZOM JAK JEST W BEST WEST .MIESZKANIA FIRMOWE GRZYBY NA SCIANACH CODZIENE KONTROLE .TURKI PRZYJERZDZAJOM NA KONTROLE. MOCHAMET SZABAN JONAS.NAWET JAK MYSLISZ ZE NIE MASZ KARY TO I TAK MASZ .TAK OKRADAJOM I SCIONGAJOM NOWYCH NAIWNYCH LUDZI CHCONCYCH ZAROBIC .EWELINA DARIA BIANKA PRACUJOM W BIURZE BARDZO NIE MILE NIGDY NIC NIE WIEDZOM .DARIA DZIEWCZYNA SZEFA JONASA TURKA ZE ONA WSTYDU NIE MA STARY DZIAD ZA PRACE W BIURZE JOM RUCHA .MOCHAMET KORDYNATOR.ABDUL TIM RAIDER NA SIERAFORZE MOLESTUJOM DZIEWCZYNY ZA PRACE JAK CHCOM ZOSTAC :073:
ODRADZAM KARZDEMU PRACE W BEST WEST.OBIECUJOM 40GODZ ALE MA SIE TYLE RZEBY ZAPLACIC ZA MIESZKANIE .JAK ZARABIASZ WIENCEJ TO DOCHODZOM KARY.EWELINA. DARIA.PRZEMEK .BIANKA MOCHAMET TO TE >>>cenzura<<< PASORZYTY

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 11:32 am   

kristof155 napisał/a:
PRACOWALEM W BEST WEST ODRADZAM KARZDEMU .NIE BONCIE NAIWNI CO WAM OBIECUJOM 40GODZ 15GODZTYG TO MAX JAK ZAROBISZ WIENCEJ TO DOSTANIESZ KARE .CIENSZKO TAM PRZERZYC CI CO PRACOWLI TO WIEDZOM JAK JEST W BEST WEST .MIESZKANIA FIRMOWE GRZYBY NA SCIANACH CODZIENE KONTROLE .TURKI PRZYJERZDZAJOM NA KONTROLE. MOCHAMET SZABAN JONAS.NAWET JAK MYSLISZ ZE NIE MASZ KARY TO I TAK MASZ .TAK OKRADAJOM I SCIONGAJOM NOWYCH NAIWNYCH LUDZI CHCONCYCH ZAROBIC .EWELINA DARIA BIANKA PRACUJOM W BIURZE BARDZO NIE MILE NIGDY NIC NIE WIEDZOM .DARIA DZIEWCZYNA SZEFA JONASA TURKA ZE ONA WSTYDU NIE MA STARY DZIAD ZA PRACE W BIURZE JOM RUCHA .MOCHAMET KORDYNATOR.ABDUL TIM RAIDER NA SIERAFORZE MOLESTUJOM DZIEWCZYNY ZA PRACE JAK CHCOM ZOSTAC :073:

27 lat i pisac z takimi bledami?

wojtekbp 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 20, 2011 6:11 pm   Analfabetyzm

Przykro mi z tego powodu, jednak twoj analfabetyzm jest porazający. Wstydziłbym sie pisac na forum, gdybym był na twoim miejscu. Pisz w edytorze tekstu ze slownikiem, pozniej metoda "kopiuj wklej" przenies tekst tutaj.

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 6:39 pm   

moim zdaniem ten post to tylko prowokacja, nie mająca nic wspólnego z prawdą :072:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Maj 20, 2011 9:04 pm   

Nie ma to jak dobry tekst PO POLSKIEMU ... :043:

Odpowiedz do tematu