NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Prosze o pomoc
Autor Wiadomość
gural113 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Maj 06, 2011 2:46 pm   Prosze o pomoc

Witam. Jestem w holandii okolo 2 lat poznalem dziewczyne i jestesmy ze soba prawie ze od poczatku mojego pobytu tutaj. 2 tyg temu dowiedzialem sie ze jest ona w ciazy. nie wiem za bardzo co teraz zrobic. oczywiscie chce sie zopiekowac dzieckiem i moja dziewczyna ale nie wiem co i jak. po pierwsze mieszkamy oddzielnie niestety ja bez meldunku. teraz staram sie racowac jak najwiecej zeby odlozyc pieniadze na mieszkanie ale ciezko jest znalezc mieszkanie w amsterdamie a nie znam jezyka nl wiec ciezko mi bedzie sie przeprowadzic do innego miasta gdzie mieszkania sa tansze. prosze o pomoc gdyz naprawde nie wiem co robic. z gory dziekuje.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 3:54 pm   

gural113,

bierz chlopie sprawy w swoje rece, bo nie podamy ci rozwiazania na tacy ...

pozdrawiam

( ͡° ͜ʖ ͡°).

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 3:55 pm   

hmmm nie bardzo rozumiem jakiej pomocy oczekujesz?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:28 pm   

agata napisał/a:
hmmm nie bardzo rozumiem jakiej pomocy oczekujesz?

Hmmm chyba chodzi o pomoc w "załatwieniu " zakwaterowania , meldunku , dodatków no i może jeszcze trzeba zaopiekować sie tą Dziewczyną ...

A tak na poważnie w czym chcesz aby Ci pomóc ... :039:

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 11:13 pm   

Milo mi czytac takie posty,ze nie zostawisz dziewczyny bo jest w ciazy.Co mi wiadomo na start potrzebujesz okolo 2500 e.Masz troszke czasu aby uzbierac taka kwote ale moze sa i tansze mieszkania ja licze ze czynsz na m-c 1000e borg +500 e dla maklera ale to nie jest powiedziane ja mam u nas w Eindhoven taka kobiete co zalatwia mieszkania z meldunkiem ale to nie Amsterdam czytaj ogloszenia na niedzieli nl.Czesto sa jakies oferty.Wiec powodzonka zycze.Jesli czegos potrzebujesz zawsze pytaj sa ludzie tu na forum co wiele pomagaja, mi juz pomogli i jestem wdzieczna.Nie poddawaj sie tylko walcz. :039: Dasz rade.Glowa do gory.

Ratek 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Maj 07, 2011 7:43 am   

Widać chłopak troche spanikowany ale ja po sobie wiem że jeśli macie prace i jesteście w miare ogarnięci to daci rade. Po 1 odłóżcie kase, po 2 wydrukujcie wasze salarisy z ostatnich kilku miesięcy, po 3 spytajcie znajomych przez jakiego maklera wynajmują mieszkania i jeśli ktoś poleci konkretną FIRME to bierz dziewczyne, dokumenty, kase i do maklera! Patrz na mieszkania dla min 3 osób bo jak pójdziesz na kawalerke to w momencie narodzin dziecka bedzie probelm, nie tyle z brakiem miejsca w mieszkaniu co z Gemente. Jak już znajdziesz odpowiedni mieszkanie to nic więcej oprócz kasy i salarisów jest Ci nie potrzebne.
PS: jeśli znasz wmiare angielski to również mieszkanie możesz wynająć a jak nie to bierz znajomego i sie dogadacie.
Powodzenia!
Ostatnio zmieniony przez Ratek Sob Maj 07, 2011 7:45 am, w całości zmieniany 2 razy  

piotrwarszawa 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Maj 21, 2011 6:17 pm   

post edytowany

taki post umieszczamy w odpowiednim temacie

http://www.niedziela.nl/f...p=228743#228743
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Maj 21, 2011 8:00 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Rauf 
Gaduła

Wysłany: Sob Maj 21, 2011 6:42 pm   

piotrwarszawa, kolego ale to ty musisz zwrocic pieniadze :030: mozesz to zrobic poprzez acceptgiro ktore otrzymasz wkrotce, data do ktorej masz to zaplacic bedzie widniala na acceptgiro. :035:

Odpowiedz do tematu