NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Maj 22, 2011 2:08 pm
Smażalnia Ryb
Autor Wiadomość
dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Pomogła: 1 raz
  Wysłany: Nie Maj 22, 2011 2:00 pm   Smażalnia Ryb

Gdzie można zjeść pyszną rybkę ?
Co polecacie ?
Gdzieś nad morzem, Haga okolice?

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 5:32 pm   

Dorota, ja Ci polece pyszna rybke w Hadze ale niestety nie nad morzem ale mimo to pyszna :)
Na bazarze Hobbemaplein przy stoiskach z rybami jest smazalnia ryb i sa one naprawde super smaczne. Zobaczysz duza kolejke ludzi wiec to powinien byc dowod na to ze pisze prawde :) My nigdy nie chodzimy nad morze na rybe bo probowalismy kilka miejsc i ryba nie byla swieze, wierzchnia czesc grilowana za to w srodku wciaz ZAMROZONA. Nawet ten slawny Simonis w mojej opinii nie umywa sie do ryby sprzedawanej na markecie.

Naprawde polecam.

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 7:20 pm   

Dzięki ogromne, tęskni mi się za takim halibutem w Jastrzębiej Górze ;-) , dziś pojechaliśmy do Marmaris na Kijkduin, jadłam tuńczyka w pysznym sosie z dodatkiem warzyw , ale jednak to nie to jak rybka ze smażalni ;-)
następnym razem pojadę na bazar ( tylko mi napisz od której to strony bazaru trzeba wejść ? tam gdzie sprzedają świeże ryby? )

ALICE 
Gaduła

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 9:51 pm   

A w niedziele tez tam ją mozna zjeśc?i ile taka przyjemnosc kosztuje?
Wybieramy sie do Hagi ze znajomymi w niedziele i dlatego pytam.Zjadloby się cos pysznego a zarazem niedrogiego :041:

Rauf 
Gaduła

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 10:07 pm   

ALICE, ten bazar w Hadze w niedziele jest zamkniety. Czynny w pon, sr, pt, sob. i to prawda rybka stamtad wysmienita, palce lizac :)

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Pon Maj 23, 2011 9:38 am   

Dorota, ja zazwyczaj jezdze tam tramwajem i wchodze wejsciem przy przystanku tramwajowym, gdzie jest rondo, nie wiem czy to jest wejscie glowne... wtedy poza ogrodzeniem po prawej stronie marketu ide az na sam koniec gdzie sa ryby, gdybym musiala sie tam przeciskac marketem to by mi to wiele czasu zajelo.
Nie znam nazwy ulicy ale patrzac na google mape wydaje mi sie ze smazalnia ryb jest niedaleko ulicy Herman Costerstraat.
http://dehaagsemarkt.nl/

Dorota, a ten tunczyk tez byl pyszny czy tylko sos? :)

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Wysłany: Pon Maj 23, 2011 2:06 pm   

Jagoda
rewelacja to żarełko , ledwo zjadłam taka porcja, zresztą tam mają różne rybki, nie pamiętam nazwy ale jest taka w sosie czosnkowym też rewelka, to jest turecka restauracja, mają grrilowane bakłażany z tym ich jogurtem coś pysznego, z baraniny szaszłyki i z ryżem (jest z warzywkami i super przyprawami), patrząc na menu i porcje i ilość ludzi i to jakie potrawy jedzą warto ich odwiedzić ;-)

ALICE 
Gaduła

Wysłany: Pon Maj 23, 2011 2:30 pm   

szkoda,że w niedziele zamkniete :088:
w takim razie moze znacie inne miejsce w Hadze,gdzie można tanio i smacznie zjesc?

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Pon Maj 23, 2011 8:56 pm   

Lubie tureckie warzywne potrawki a ostatnio tak mi przypadl czosnkowy jogurcik ze czesto to w domu robie. Taka mala roznica jak dodanie do jogurtu startego zamiast przecisnietego przez praske czosnku a tyle zmiany w smaku robi :)

Alice, ja tylko stamtad lubie smazona rybke wiec nic innego nei moge doradzic.
A moze sushi? :) www.shizosushi.nl
Maja ciekawa oferte typu all you can eat i naprawde jest smaczne i niedrogi jak na posilek nielimitowany

Cytat:
Prijzen Lunch en Diner:
Lunch maandag t/m zondag € 16,95
Diner maandag t/m woensdag € 21,95
Diner donderdag t/m zondag € 23,95
* Kinderen van 4 tot 10 jaar (laat u legitimatie zien) € 8,50 voor de lunch, € 11,95 voor het diner.

Odpowiedz do tematu