NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mandat za brak "biletu parkingowego" - pytania...
Autor Wiadomość
mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 11:39 am   

ja tam nie wiem czy to przyjdzie czy nie przyjdzie. w zeszlym roku w marcu jakos bodaj tez dostalem mandat na auto na PL blachach - 60 e. poszedlem do gemeente - oczywiscie nie da sie zaplacic (jak juz wyzej ktos wspomnial), trzeba czekac na rachunek ktory przyjdzie do PL. Do dzis dzien nie przyszedl zaden list, zadne wezwanie, nic.
nawet jakbym chcial zaplacic to sie nie da. W miedzyczasie sprzedalem auto, wiec za ciula nie wiem jak chca to rozliczyc.

andi 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 01, 2011 9:55 pm   

polder napisał/a:

jso ale jak urzad NL ma wyslac na adres PL skoro go nie znaja? chyba tak jest,ze czekaja bo nie maja jak wyslac...minie jakis okres i sprzedaja do firmy windykacyjnej?

Nic się nie martw, jak będą chcieli to Cię znajdą po nr rej z bazy CEPiK. Mnie tak znaleźli. Przysłali pismo po holendersku i po polsku. Dołączyli blankiet acceptgiro z kwotą do zapłacenia. Nie zawierała ona żadnych dodatkowych kar itp. No i oczywiście poinformowali że jeżeli nie zapłacę tego w terminie to przekazują sprawę firmie windykacyjnej KRUK z Wrocławia.
Tak więc nie martwić się na zapas, tylko czekać (mogą w ogóle nic nie przysłać) na pisemko i później zapłacić.

zeber 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 24, 2011 6:05 pm   

A jak sie nie zaplaci, to gdzie te blokady zakladaja? w PL czy w NL? Zdarzylo sie juz komus cos? Mi wlasnie przyszly na adres w PL grozby komornikiem i bedzie wiecej takich, obawiam sie... Czy mozna rozlozyc na raty?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Maj 24, 2011 8:35 pm   

zeber napisał/a:
Mi wlasnie przyszly na adres w PL grozby komornikiem i bedzie wiecej takich, obawiam sie...

Tzn dostałeś mandaty za brak bileciku parkingowego czy za wykroczenia drogowe ??? :029:

zeber 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 24, 2011 10:14 pm   

za nieoplacony parking...

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Maj 25, 2011 4:53 pm   

zeber napisał/a:
za nieoplacony parking...

To nie dobrze heheh więc czekam na BONUSA do zapłaty :043: :031:

mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Śro Maj 25, 2011 8:26 pm   

dziwne to jest, jak moga przyjsc grozby komornikiem, skoro zadne pismo nie dotarlo wczesniej o nie zaplaceniu mandatu (oprocz samego mandatu, ktorego nie da sie zaplacic)?

zeber 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Maj 25, 2011 8:27 pm   

cos tam przyszlo poleconym, ale jak ja mam odebrac, jak siedze w NL? a komornik to juz zwykly list byl i ojciec przechwycil i zeskanowal tresc.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Maj 25, 2011 8:42 pm   

u mnie na poczcie wydaja polecone moim rodzicom... a jak nie to mozna ustawic stale 'upowaznienie' do odbioru poleconego

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Maj 25, 2011 8:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mlubinski 
Super gaduła

Wysłany: Śro Maj 25, 2011 9:58 pm   

i przyszlo to powiadomienie o koniecznosci zaplaty od firmy KRUK? Jesli tak, to sam zadzwonie do nich i sie zapytam, bo zaczyna mnie to irytowac.

zeber 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Maj 26, 2011 2:31 am   

Od Cannock Chase

bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Czw Maj 26, 2011 3:32 pm   mandat za parkowanie

Witam mam pytanie odnosnie tych kart parkingowych.Niedawno przeprowadzilam sie i tam jest platna strefa parkowania wiec wykupilam ta karte ktora nakleja sie na szybe jest na niej data waznosci po kilku dniach dostalam mandat do zaplaty w wysokosci 56 euro za brak karty powiedzcie o co w tym wszystkim chodzi.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Maj 26, 2011 3:58 pm   

w dobrej strefie stoisz? ja mieszkalem na granicy stref - po jednej stronie ulicy byla jedna strefa, po drugiej druga...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

bejb21 
Nieśmiały użytkownik
lulka21

Wysłany: Czw Maj 26, 2011 7:10 pm   

oczywiscie ze po dobrej stronie to nie jest jakas duza ulica mam ta sama karte co sasiedzi to samo na niej jest napisane

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Maj 27, 2011 1:06 pm   

ale u mnie byla jednopasmowka :-) stanelo sie po lewej stronie byla dobra strefa, po prawie juz zla :-) tez kiedys €54 poszly na mandant.
Jak dostalas mandat i masz karte parkingowa to dzwon do Gemente numer jest napewno na mandacie

Odpowiedz do tematu