Przesunięty przez: Gochna H Nie Cze 10, 2012 1:34 pm |
Rezygnacja z ubezpieczenia Agis... |
Autor |
Wiadomość |
Madzja Utrecht
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 12:57 pm Rezygnacja z ubezpieczenia Agis...
|
|
|
odnośnie ubezpieczenia.
Chciałabym zerwac umowe z Agisem, bo wracam do Polski tylko nie wiem jak to zrobic.Dodam ze musze zaplacic jeszcze 300 e. niestety chce to zrobic z Polski bo traz najzwyczajniej w swiecie niemam.Czy mozliwe jest zerwanie umowy? |
_________________ "Zacznij doceniać coś póki masz, bo zanim się obejrzysz możesz to stracić..." |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 2:10 pm
|
|
|
Oczywiscie,ze mozesz.Ale musisz najpierw zadzoenic do nich jak masz to zrobic.Czy pisemnie czy inna forma.No i oczywiscie zapytac czy te €300 mozesz pozniej splacic.Pozdrawiam i powodzenia |
|
|
|
|
Madzja Utrecht
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 3:46 pm
|
|
|
nie wiem czy dobrze mysle,ale kiedys slyszalam ze umowe mozna skonczyc zawsze 1 miesiaca kazdego roku, czyli wychodzi na to ze musze czekac do stycznia. czy toprawda? |
_________________ "Zacznij doceniać coś póki masz, bo zanim się obejrzysz możesz to stracić..." |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 5:00 pm
|
|
|
Nie wiem jak jest w Agis,ale w Menzis jest wlasnie tak jak piszesz,umowa podpisywana jest na dany rok i pod koniec roku jest czas na rezygnacje. jest duzo tematow o ubezpieczeniu na forum,tam pewnie i to bylo poruszane. |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 5:24 pm
|
|
|
Ja jestem w Menzis i zawsze dostaje polise na nowy rok koncem listopada,poczatkiem grudnia.Wiec jezeli chcem zmienic ubezpieczalnie to musze to zrobic przed tym terminem.I wlasnie ciekawe to jest czy mozesz zrezygnowac teraz czy musisz czekac do konca roku,bo na taki czas podpisuje sie polise.Po prostu zadzwon i zapytaj.Powodzenia |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 5:41 pm
|
|
|
Madzja Utrecht napisał/a: | nie wiem czy dobrze mysle,ale kiedys slyszalam ze umowe mozna skonczyc zawsze 1 miesiaca kazdego roku, czyli wychodzi na to ze musze czekac do stycznia. czy toprawda? |
To osoba która np w marcu zjedzą na stałe do pl musi płacić do 1 stycznia - moim zdaniem bzdura jak nic ( co innego przy zmianie ubezpieczenia wtedy jest możliwość zmiany chyba do końca grudnia albo początku stycznia )
Moim zdaniem zrezygnować można w każej chwili pod warunkiem że sie zgłosi zjazd do pl ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 6:19 pm
|
|
|
Madzja Utrecht,
w niektorych przypadakach mozna zerwac wczesniej umowe z ubezpieczalnia do takich zalicza sie miedzy innymi wyjazd na stale za granice,
musisz jednak najpierw uregulowac dlug, dopiero potem wystapic o zerwanie umowy
dotad poki tego nie zaplacisz nie bedziesz mogla tego zalatwic |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
goja888
Poczatkujacy goja888
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 10:24 am
|
|
|
witam! mam pytanie dotyczące wymówienia ubezpiecxzenia z Ander Zorg. w ostatnim tygodniu sierpnia wracam z córką do polski na stałe. chciałabym zrezygnowac z ubepieczenia przez internet, jestem zalogowana na Mijn AnderZorg i nie bardzo wiem jak mam to zrobić, czy wie ktoś jak to zrobić, co nacisnąć tzn jak to brzmi po holendersku??
bardzo proszę o pomoc |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 12:43 pm
|
|
|
Ja kiedyś rezygnowałem z ubezpieczenia nie było to Ander Zorg ale VGZ. Pojechałem do biura ubezpieczenia powiedziałem jak sytuacja wygląda- że wyjeżdżam na stałe do PL. I bez problemu Pani pomogła mi wypełnić formularz- po 2 tyg przyszła odpowiedź z rozwiązaniem umowy i po bólu. Myślę że w przypadku Twojego ubezpieczenia będzie podobnie |
|
|
|
|
spidi_777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 6:37 pm
|
|
|
Hej,mam taki problem że pracowałem przez agencję pracy i byłem ubezpieczony zbiorowo w Salland.Skończyłem tam pracować i ściągneli mnie do Polski.Wróciłem na własną rekę i podpisałem kontrakt z inna firmą i chciałem się ubezpieczyć w AnderZorg a oni mi piszą że ciągle jestem ubezpieczony w Salland i muszę najpierw to roziwązać.Jak to zrobić i czy się coś płaci w ogóle bezsensowna historia. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 8:17 pm
|
|
|
spidi_777, Cytat: | a oni mi piszą że ciągle jestem ubezpieczony w Salland i muszę najpierw to roziwązać | bo tak jest
ubezpieczyciela mozesz zmienic tylko raz w roku, masz na to czas z koncem roku przewaznie w grudniu
niestety bedziesz musial do konca tego roku oplacac salland |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
spidi_777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 8:47 pm
|
|
|
To znaczy że jestem tam dalej ubezpieczony?
Dla mnie mogę tam zostać byle być gdzieś żeby się nikt nie przyczepił. |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 9:53 pm
|
|
|
Miałem kiedyś podobną sytuację. Tylko że u mnie po przejściu na kontrakt biuro pracy nie wymeldowało mnie z CZ-u a ja między czasie zarejestrowałem się w VGZ. I ściągali mi podwójne ubezpieczenie. Po kilku telefonach do byłej koordynatorki biuro dogadało się z ubezpieczycielem i zwrócili mi kasę ( tą którą CZ pobierał w czasie gdy miałem podwójne ubezpieczenie). Więc na Twoim miejscu dzwoniłbym do poprzedniego pracodawcy |
|
|
|
|
spidi_777
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 10:41 pm
|
|
|
Tyle że od mnie nie ściągali bo przestałem pracować dla tej firmy a potrącali mi z pensji,ale zadzwonię do byłego biura. |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 6:55 pm
|
|
|
Zadzwoń jeśli biuro namieszało to niech teraz odkręca |